Motosiklet bakımı

Benim yaş 15 lise 1 'e geçtim. Yaşım küçük ama 2 yıldır mondial 150 hs sürüyorum bizim sitede. Sarıyere yakın oturuyorum. Mondial kitapçığını açmak içimi karartıyor. Karbüratör,rölanti,buji,hava filtresi,diferansiyel yağı bilmemne birsürü bakım hakkında yazı var. Yaptığım tek şey 1000 km de bir yağını değiştiriyorum zorla. Koymuşlar dibine zor değişiyo. Şimdi ben bu bakımları yapmayı nereden öğreneceğim? Buji nerde bulamadım mesela. Buldum diyelim yeni buji nereden alabilirim? Ben tecrübesizimde gözümü korkutuyor bu bakım işi benim. Birileri diyoki benzini boşalt benzin deposunu sök diyo :santa: Nasıl boşaltıcam ben benzini nasıl sökücem depoyu? Yani kısacası gözümü korkutuyor bu motosiklet bakımı lütfen yardımcı olun. Bu arada motor 2200 km de.

Neden illa bakımı kendin yapmaya çalışıyosun anlamadım bul iyi bir tamirci yaptır bakımını kardeşim kendi kendine bişeyler öğrenmen zor.Usta bu işleri yaparken izleyeceksin.

Nerde bu tamirci. Bu sitedede bir huy var herkes tecrübesizlere karşı hiddetli ve tecrübesizliği yüzünden azarlayıcı davranıyor. Doğru durun haddinizi bilin

Nerde bu tamirci. Bu sitedede bir huy var herkes tecrübesizlere karşı hiddetli ve tecrübesizliği yüzünden azarlayıcı davranıyor. Doğru durun haddinizi bilin

5 yıldır motorsiklet kullanıyorum daha yağını değiştirmedim sürekli ustaya yaptırırım ayrıca ben kötü birşey demedim

images

buji sökme anahtarı olması lazım elinde sökmen için ama 4 tl motorcularda istemediğin kadar mevcuttur hem bujinin nasıl söküleceğini hem ne işe yaradığını öğrenirsin bu sebeple

buji_resimleri.jpg

Son düzenleme:

_w_

Bende zamanında ilk bakımında buraya sormuştum arkadaşlar ustaya götür ve onu izle dediler. Götürdüm Yaptıklarını gördüm sonradan söke taka bakımlarını yapabilıyorum. Örn .Yanan elektrik tesisatı bile arkadaşımla yeniden daha kalın kablolarla çektim. Yani kısacası son kez ustaya götür yanında ne yaptıkları öğren gerekirse sor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar