Motosiklet Bakım Periyodu Hakkında

Motosikleti
TVS Raider 125
Merhaba, iyi forumlar dilerim.

TVS Raider 125 kullanıyorum. İlk bakımı serviste yaptırdım. Geç olsa da servisin para tuzağı olduğunu anladım. Artık bakımları kendim yapacağım.

Merak ettiğim bir konu var: Hangi kitapçığa uyacağım ? Türkçe olan kitapçığa mı, İngilizce olan kitapçığa mı ?

Kitapçıklarda periyodik bakım tablosu farklı şekilde verilmiş. Hangisine uymak mantıklı ? Yoksa kitapçığa uymayıp kafama göre mi takılayım ?

İki kitapçıkta da bulunan periyodik bakım tablolarını ekliyorum.

Türkçe

İngilizce

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
firmalar para cukkalamak için yurt dışında 5bin olan bakımı 2binde bir diye geçiriyorlar diğer bakımlar da aynı ingilizce olanı uygulayın

4 binde 1 veya 5 binde 1 bakım ideal. Bu motor bakım periyotları bizim ülkede komik zaten. 2 bin km de bir veya her bin km de bir bakım mı olur ? Oyuncak mı anasını satayım bu araçlar😁

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Scooter olsa neyse de ıslak debriyajlı motosikletlerde özellikle böyle küçük ve sürekli yüksek devir çevirmesi gereken modellerde erken bakım yapmak bence doğru olanı

Motosikleti
Forza 250
Forzada 12 binde 1’miş bakım aralığı,tercihen 6000de de yapabilirsiniz dedi servisteki arkadaş ama zorunluluk yokmuş.X-Max’te ve Dominarda 5 binde 1 olan bakım nasıl bunda 12 anlamadım.Aynı tarife ADV350 içinde geçerli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar