Motosiklet app plaka

merhabalar benim eski plakam kaybolduğu için app plaka çıkarttırmak zorunda kalmıştım şuan cezalardan dolayı orjinal plakaya döneceğim. arkadaşımın anlattığına göre istanbulda notere gidip app plakayı orjinal plakaya çevirmek istiyorum dediğimde para ödeyip oradan belge alıp plaka basım yerinde ücret ödeyip orjinal plakamı alabiliyormuşum bunun doğruluk payı var mı? ( herhangi bir belge istiyorlar mı bir de kayıp plaka ihbarı vermediğim için plakayı bu yöntemle çıkarabilir miyim? )

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
merhabalar benim eski plakam kaybolduğu için app plaka çıkarttırmak zorunda kalmıştım şuan cezalardan dolayı orjinal plakaya döneceğim. arkadaşımın anlattığına göre istanbulda notere gidip app plakayı orjinal plakaya çevirmek istiyorum dediğimde para ödeyip oradan belge alıp plaka basım yerinde ücret ödeyip orjinal plakamı alabiliyormuşum bunun doğruluk payı var mı? ( herhangi bir belge istiyorlar mı bir de kayıp plaka ihbarı vermediğim için plakayı bu yöntemle çıkarabilir miyim? )
Plaka kaybolunca yeni plaka tahsis ediliyor; yeni ruhsat çıkacak, sigorta ve (varsa) kaskoya yeni plaka için zeyilname yapılacak. Eski plakayı kullanamazsınız.

Birisi eski plakanı bulup kullanırsa plakaya yediği her ceza ve geçiş ücreti sana yazar. Yeni plaka maliyetli ama en mantıklı seçenek.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
App plaka ile ilgili eksi sozlulten bir entry:

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
sitosit Abimiz durumu muhteşem bir şekilde ifade etmiş. imzalıyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hadi egzozu anlıyorum satışı legal ama pistte arazide kullanabiliyorsun ulan app plakayı şoförler odası basıyor plaka trafikteki araca takmaktan başka ne işe yarar yasaksa niye satıyor

Motosikleti
Dominar D250
app plakayı şoförler odası basmaz
internetten bastırıyorlar
internetten sipariş edilen yer zaten muameleci gibi çalışıyor şoförler odasıyla işlerini hallediyor, orada da değişik değişik kalıplar var, mühürlü app yapılıyor. Karekod çıktı app bitti derken app'yi de karekodlu yapmaya başladılar :)

Herkes yolunu buluyor bir şekilde, emniyet yeni plakayı sıradan verirken "bağış" altında parasını verince nasıl eski plakalardan 3 harf 2 rakam yada 2 harf 4 rakam plaka verebiliyor mesela? :)

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Yok
O ekşi sözlük sayfasında da bir eleman şunu yazmış, buyur bakalım :)

"app plaka ne anlamam ben. neden buna kafa yormak zorundayım dediğim durum.
cezası daha düşük olduğu için yola plakasız çıkayım diyorum."

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

APP plaka cezaları ile ilgili yeni karar​

Son Güncelleme: 07.03.2026 15:50

APP plaka cezası ile ilgili yeni bir karar alındı. Standart dışı plakalara 1 Nisan'a kadar ceza kesilmemesi kararlaştırıldı.​

APP plaka kullanan sürücülere kesilen trafik cezaları ile ilgili yeni bir karar alındı. Çiş İşleri Bakanı Mustafa Çiftçi, APP plaka denetimlerinin 1 Nisan'a kadar yalnızca rehberlik amacıyla yapılması talimatını verdi. Sürücülere 1 Nisan tarihine kadar APP plaka için ceza uygulanmayacak.

Yeni trafik kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte APP plaka kullanan birçok sürücü, standart dışı plakalarını değiştirmek için kuyruğa girmişti.

APP PLAKA CEZASI 140 BİN LİRA

Araçlarda görsel olarak daha iyi göründüğü gerekçesiyle kullanılan Avrupa Pres Plakalar (APP) için trafik kanununda yeni bir düzenleme yapılmıştı. Yasa dışı yöntemlerle sahte olan kalın puntolarla basılmış bu plakalara 140 bin liraya kadar ceza kesiliyor ve araçlar trafikten men ediliyor. Sürücülere ilk seferde 140 bin lira ikinci seferde ise 280 bin lira para cezası uygulanıyor. Ayrıca sürücüler resmi belgede sahtecilikle de suçlanıyor.

Gerçek plakada olan nitelikler
appplakanas%C4%B1lanla%C5%9F%C4%B1l%C4%B1r-972650.JPG

APP PLAKA NASIL DEĞİŞTİRİLİYOR?

APP plaka kullanan araç sürücülerinin il ya da ilçe trafik tescil müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Sürücülerin plakaları kayıpmış gibi işlem başlatması ve trafik tescilden alınan evrakla noterde işlem yapması gerekiyor.

Noterden alınan plaka basım makbuzu ile internet üzerinden referans numarası ile ücreti ödeniyor.

Ardından plaka basım atölyesinde plaka basımı gerçekleşiyor.

Motosikleti
Voge 250RR
APP plaka götürdüğünde plakan kayıp muamelesi yapılıyor ve motosiklette plakan kaybolduysa sıradan plaka alıp ruhsat yenilemen gerekiyor.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
+1 de benden

Eskiden 2.el araç alırken plaka değiştirme serbestti şimdi plaka aynı il olduğunda değiştiremiyorsunuz, buda önceki sahibi ne taktıysa sansınıza ona kalıyorsunuz.
Şu aralar araç alırken plaka değişmeyecekse iyice bakın plakasına sonra 2 kere ruhsat parası verirsiniz, uğraştığınızda cabası.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

APP plaka cezaları ile ilgili yeni karar​

Son Güncelleme: 07.03.2026 15:50

APP plaka cezası ile ilgili yeni bir karar alındı. Standart dışı plakalara 1 Nisan'a kadar ceza kesilmemesi kararlaştırıldı.​

APP plaka kullanan sürücülere kesilen trafik cezaları ile ilgili yeni bir karar alındı. Çiş İşleri Bakanı Mustafa Çiftçi, APP plaka denetimlerinin 1 Nisan'a kadar yalnızca rehberlik amacıyla yapılması talimatını verdi. Sürücülere 1 Nisan tarihine kadar APP plaka için ceza uygulanmayacak.

Yeni trafik kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte APP plaka kullanan birçok sürücü, standart dışı plakalarını değiştirmek için kuyruğa girmişti.

APP PLAKA CEZASI 140 BİN LİRA

Araçlarda görsel olarak daha iyi göründüğü gerekçesiyle kullanılan Avrupa Pres Plakalar (APP) için trafik kanununda yeni bir düzenleme yapılmıştı. Yasa dışı yöntemlerle sahte olan kalın puntolarla basılmış bu plakalara 140 bin liraya kadar ceza kesiliyor ve araçlar trafikten men ediliyor. Sürücülere ilk seferde 140 bin lira ikinci seferde ise 280 bin lira para cezası uygulanıyor. Ayrıca sürücüler resmi belgede sahtecilikle de suçlanıyor.

Gerçek plakada olan nitelikler
appplakanas%C4%B1lanla%C5%9F%C4%B1l%C4%B1r-972650.JPG

APP PLAKA NASIL DEĞİŞTİRİLİYOR?

APP plaka kullanan araç sürücülerinin il ya da ilçe trafik tescil müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Sürücülerin plakaları kayıpmış gibi işlem başlatması ve trafik tescilden alınan evrakla noterde işlem yapması gerekiyor.

Noterden alınan plaka basım makbuzu ile internet üzerinden referans numarası ile ücreti ödeniyor.

Ardından plaka basım atölyesinde plaka basımı gerçekleşiyor.
Bir memur arkadaştan aldığım bilgi.
Motosiklet plakaları: Mühür, 2024 sonrası ise kare kod (bundan bile direk doğruluyorlarmış), tr, ve dalgalı şerit olması gerekiyor ve karakterlerin kabartma yükseklik kısımlarında boya olmayacak yani sadece kabarmanın ön yüzünde olacak font kalınlığı v.s sorun değil.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar