- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Önce ben başlıyım o zaman.. Sene 86 falan.. Bisikletten yeni inip ist.a okumaya gitmişiz bi anadolu kasabasından.. bizim inşaatın bekçisi o günlerde bir alman simson bulmuş.. abi ne olur gel bunu alalım diyo..iyi dedik gittik aldık ama ilk binişimiz.. ben oturdum oda arkama.. alet vitesli ve debriyaj falan bilmiyoz bi kalktık bekçi arkamdan koşarak geliyo..neyse durduk yeniden bindi..öle böle bi süre sonra alıştık..bi gün boğaz köprüsünden geçiyorum işe gitmek için ama köprünün ortasında kaldım benzin bitti.. halbuki evden çıkarken motoru salladığımda var gibiydi.. neyse polis amcamlar hemen geldiler tabi.. şimdi ben motoru bi 10-15 metre itiyom ve basıyom çalışıyo..Hemen atlıyom üstüne ama 100-150 metre gidince yine duruyo.. yine yürü bas çalışıyo biraz gidiyo yine duruyo.. ist. bilene arkadaşlar bilirler beşiktaş ayrımından yıldız başına kadar böle ite kaka gelip yıldızdan aşağı saldım motoru.. kabataştan doldurcaz atık..benzinliğe geldim motor yine çalışıyo.. doldurduk ve işe gittik tabi hep aklımda bu olay.. nasıl oluyoda biraz çalışıyor biraz stop ediyor..iş çıkışı doğru servise..Aynen anlattım ona da.. Adamı bi gülmek aldı aklınız durur. Abi sen rezervi açtın dedi? ne rezervi olum türkçe konuş diyom.. Yaw meğerse bizim motorda bi rezerv varmış ben motoru iterken sallantıdan rezerveden benzin karbüratöre iniyomuş tabi ara sıra basınca çalışıyo ama 100 metre gidince yine stop..iyi bi ders olmuştu ama. Bide şunu anlatayım yağlamaya önem vermeyen arkadaşların kulağına küpe olsun.. bigün z.kuyudan benzin aldım ama bilirsiniz çok kalabalık bi yerdir.. yağ için zaman harcamak istemedim ve karşıya geçince alırım diye düşündüm.. çünkü depoda biraz yağlı benzinim vardı.. Ama köprüyü geçip motoru aşağı salınca birazda bastık tabi motor bi yığıldı öne az daha takla atıyodum.. Zar zor eve gittim..sabah kalktım motoru çalıştırdım hiç bişey yokmuş gibi çalıştı.. hemen atlayıp işe gitmeye başladım ama yolda motor ısınınca yine yığılmalar başladı.. Meğer pistonları yemişiz yağsızlıktan..ısınınca şişiyomuş motor.. En acıklısıda askere giderken motorumu babama bırakmıştım.. gelince almaya kıyamadım ve onda kaldı.ama sonra bir traktörle kaza yapıp vefat etti.. yaklaşık 10 yıldır kullanmıyorum anne korkusundan ama içimde bir tutkudur.. çaktırmadan alıyorum yine.. gidenler geri gelmiyor, hayat devam ediyor.. AMA KASKSIZ ve DİĞER TEDBİRLERİ ALMADAN ASLA BİNMEYECEĞİM.... evet anlatın bakalım dinleyip neşelenelim...