Motosiklet almaya ikna etmek

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çocuklukta aileni sokağa çıkabilmek için ikna etmeye çalışırsın, büyürsün okula gidersin sınıfı geçebilmek için öğretmenini ikna etmeye çalışırsın, bir kızdan hoşlanırsın onu ikna etmeye çalışırsın, üniversiteyi zar zor kazanırsın, dersten geçebilmek için hocayı ikna etmeye çalışırsın, mezun olup iş görüşmesine gidersin, insan kaynaklarını ikna etmeye çalışırsın, işe girersin bu sefer yaptığın işi yöneticine ikna etmeye çalışırsın, seversin evlenirsin eşini birçok konuda ikna etmeye çalışırsın.. Hayat ikna etmekle geçtikçe özgürlüğümüzden taviz veriyoruz. Sonrasında da elinde fazla bir şey kalmıyor.
S*ktir et yaşın genç, kimseyi ikna etmeye çalışma, onlar motosiklet almaman için seni ikna etmeye çalışsın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çocuklukta aileni sokağa çıkabilmek için ikna etmeye çalışırsın, büyürsün okula gidersin sınıfı geçebilmek için öğretmenini ikna etmeye çalışırsın, bir kızdan hoşlanırsın onu ikna etmeye çalışırsın, üniversiteyi zar zor kazanırsın, dersten geçebilmek için hocayı ikna etmeye çalışırsın, mezun olup iş görüşmesine gidersin, insan kaynaklarını ikna etmeye çalışırsın, işe girersin bu sefer yaptığın işi yöneticine ikna etmeye çalışırsın, seversin evlenirsin eşini birçok konuda ikna etmeye çalışırsın.. Hayat ikna etmekle geçtikçe özgürlüğümüzden taviz veriyoruz.

Özgür değiliz ki zaten. Ya başkalarının özgürlüğümüzü kısıtlamasına katlanacağız, ya da kendi özgürlüğümüzü kendimiz kısıtlayıp deli gibi çabalayacağız ve iyi iş çıkarırsak belki kontrol elimizde olacak. Bakın özgürlük değil, kontrol ve tercih hakkı.

Sürekli birilerini ikna etme durumundaysak çabamızda ve/veya yeterliliğimizde bir sorun olma ihtimali yüksek bence.

Tabii ki bazı durumlarda kaçınılmaz, lakin sınavından iyi not alırız, öğretmen eşşek gibi geçirir, bir çok yönden çekici biri oluruz, her kız olmasa da bizi arzulayan ve değer veren uygun birini buluruz, üniversiteyi zar zor değil iyi puanla kazanırız, aranan özelliklerde bir aday olup iş verene ezdirmeyiz kendimizi, vs.

Mutlak özgürlük mümkün değil mi? İstek ve ihtiyaçlarımızı sıfırlayabildiğimiz oranda mümkün. Amerika'da sokakta yaşayan evsizlerin kimseye eyvallahları yok mesela. Niye olsun? Lakin kaçımızı yer öyle yaşamak?

Son düzenleme:
"Baba bu Trendyol vs işlerde müthiş para var, bizim okuldan arkadaş bu işi yapıyor ve her ay kılçıksız şu kadar bu kadar para kazanıyormuş. Gel biz de bu işe girelim, ben de aileye katkı sağlayayım, sana yük olmayayım" dediğinde baban "hade lan sen önce ayakkabını doğru bağlamayı öğren" demiyorsa motosiklet aldırman için küçük de olsa bir şansın olabilir.

bu aralar seri kaza oluyor trendyolda 17 yaşındayım diyor .18 olunca trendyola girebilir genç girişimci olur bağkur vs de devlet ödüyor o para da kalır olmadı biraz çalışır çıkarsın günde 12 saat çalışıyorsun öyle bir sistem varki sürekli çalışıyorsun kendi isteğinle ve mecburen :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Babamı motosiklet aldırmaya nasıl ikna edebilirim kendisi biraz inatçıdır onu nasıl ikna edeceğini bilmiyorum mutlu anını yakalayıp söyle derseniz ne zaman yakalasam sürekli bir şey oluyor gidiyor o mutluluk

8 yıldır istanbul trafiğinde motosiklet kullanıyorum, abim "motosiklet almayı düşünüyorum" dediğinde ben ona "alma" diye cevap veriyorum, ben 100 kişiden sadece 1 tanesinin sağlıklı şekilde motosiklet kullanma kapasitesi olduğunu düşünüyorum bu yüzden doğal olarak kimseye güvenmiyorum... 100 kişiden 1 tanesi der iken çok çok az insan normal kullanıyor demek istedim.

babanın yerinde olsam, ikna olmak için senin trafikte nasıl araba kullandığını bir kaç ay izlemem gerekirdi, ve ben seni izlerken senin haberin olmayacak şekilde izlerdim... senin kullanma şekline göre karar verirdim... tabi babanın ne derece iyi bir gözlemci olduğunu bilmiyorum ve düşüncelerini de bilmiyorum. ben şahsen dediğim gibi yapardım.

trafikte güvenli sürüş yaparak babanın güvenini kazanmalısın. mesela 3 yol ağzından 2. çıkışa girerken tır çevirir gibi yolu geniş almak yandaki kişiye senin ne kadar düşünceli ve dikkatli olduğun hissini verir... şerit ihlaline çok dikkat ettiğinin göstergesidir...

trafikte sakin kalabilmekte direksiyona olabildiğince hakim olacağın anlamına gelir çünkü zihnin sakin ve berrak ve yola olduğunca adaptesin anlamına gelir... yani özet ile ben ikna olmak için karşımdakinin potansiyeline bakarım...

senin yaşın küçük daha, sen kesin kaza yaparsın. git sütünü iç bebe :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------

bu nasıl bi eli bolluk hocam 70-80 k başlangıç dedin ya ulan ne güldüm ya adam şuan 50 cc motor bulsa sevinçten ölecek zaten
aileyi ikna etmek diye bir şey yoktur babanın durumu yoktur varsada binmeni istemiyodur almaz bitti bunun iknası vb yok
benimde ailem almadı gittim para biriktirdim köpek gibi çalıştım her bulduğum işte (cafe,tarlada fındık,pazar günleri cemiyet filan) paranı kendin kazan kırık dökükte olsa kendin al hiç olmazsa başın ağrımaz ben şahsen babama birşey aldırsam en küçük bişeyde onuda ben aldım zaten sana dedirteceğime kırık dökük alete binerim daha iyi 20k ya işini az çok görecek bir şey bulabilirsin

bende öyle yaptım. 2014 yılında 500 liraya bir scooter aldım. sonra kazandıkça büyüttüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar