İlk soruya cevabım kaza olacaksa yaya iken de olur diyorum.
Gerçekten isteğin varsa bu soruyu sormadan alırsın hayalindeki motoru
Her insanın duygu düşünce ve karar mekanizması aynı çalışmaz.
Her insanın değer anlayışı ve yaklaşımı birbirinden farklıdır.
Her insanın parmak izi nasıl birbirinden farklı ise bunlar da değişkendir.
İsanlar etki altında kalabilir, bu çok doğal, zaten konu da oldukça net.
Dostum içinde bulunduğun durum için aslında o kadar şanslısın ki. Şimdi alalım desem hemen gelecek bir babam var diyorsun. Annem bazı bazı olumsuzluklar yaratıyor ama çözülebilir sinyali veriyorsun. Benim ailem bilinçsiz sürücüler yüzünden beni asla desteklemedi. bir yılı geçkin oldu ben bilinçli ve ekipmanlı bir şekilde motor kullanıyorum. Haberleri yok belki ilerde bir gün olur. Senin konuna gelirsek. Sezon zaten bitti. Motorunu tabi ki al. Baban zaten bu konuda destekçin. Anneni de karşına al. Anne bu sene sınava gireceğimin bilincindeyim. Havaların yavaş yavaş bozacağının da farkındayım. Ama aklım motor da kalacağına alıp şu köşeye koyalım ben zaten dersime düzenli çalışacağım. hava güzel olursa hafta da bir pazar bir saat sürerim. kafam dağılır derslerime de güzel odaklanırım tarzında bir konuşma yap. Tabi bu saydıklarımı gerçekten yapacaksan aileni karşına al ve konuş. Sen böyle yaklaşırsan insanlar bizim çocuk bir şeylerin bilincine varmış diyeceklerdir. İki tarafta mutlu olur sende istediğine ulaşmış olursun.
Annelerin önceliği güdüsel olarak çocuklarının güvenliğini sağlamaktır.riskli olan bişeyi
neden önersin? Zaten öğrencisin sınavını etkiler falan diyodur bi yandan tabii.
Kararsızsan alma! Alacağın bi gün varsa alırsın motosikletini. Soruyorsan o gün bugün değildir. Alma.
Motosikletin mevsimine inanmam, fakat yeni başlayacak olanlar için kış kesinlikle risklidir, böyle
havalar da patinaj çekerek daha zor öğrenirsinYaşın kaç bilmiyorum ama bi bakmışsın istediğin olmuş belki de
kendi kazandığın parayla alırsın üstelik.. Ben epey bi yıl bekledim önceden severdim öylesine, sonra bi gün
kendimi gs1 ddeğitiminde buldum başka şehirde, sonra yine bekledim, bi baktım karar vermediğim bi gün kapıya
çekmişim..Neredeyse 365 gün kullanıyorum şimdi..
Üniversite sınavın var kaza yapsan sınava giremezsin nolcak ?
...
İlk soruya cevabım kaza olacaksa yaya iken de olur diyorum.Sadece motordan düşmek değil sınava girmek nasip değilse başka bir şey olur gene giremem.
İnsanlar; ailenin onaylamadığı kendi kararlarını, hayatlarını kazanmaya başladıkları zaman verirler. Anne babaya bağlı olduğun sürece onların düşüncelerinin aksine gitmek sistematik değildir.
Anne baba gönlünü alabiliyorsan kararından vazgeçme. Ama onları karşına alacaksan, daha zaman erken derim.
Merhaba kardeşim, senin konundan bir kaç dakika önce aynı soruyu soran diğer arkada şu cevabı verdim...
"Aile o kadar güzel ve önemli bir şeyki her konuda fikirleri değerli kabul edilmeli.
Ben motosiklet kullanmaya başladıktan 2 sene sonra ailemin bu durumdan haberi oldu.
Haber versem izin vermezlerdi elbette ama haber vermeme amacım aslın da bu değil.
Benim düşünceme göre Anneme ve Babama ben motosiklet kullanabilirmiyim diye sormak...
Motosiklet kullanırken aldığım risklerin aynısı onlarada aldırmak gibi.
Örneğin ben sordum ve ailem bana EVET dedi:
Motosiklet kullanırken başımıza gelebilecek şeyleri yazmama gerek olduğunu sanmıyorum
" Örnek isteyen arkadaşlar Kaza Raporları kısmından Ahmet kardeşimizin yazsını okuyabilirler "
Misal diyorum kaza yaptım ve sakat kaldım: Ailem motosiklet kullanmama izin verdiği için hep bu durumun acısını yaşayacak.
Misal diyorum kaza yaptım ve öldüm: Ailem motosiklet kullanmama izin verdiği için kahrolacak.
Şimdi aile her şartta zaten çocukları için üzülür kısmında hem fikiriz!
Lakin emin olun böyle bir durum da İZİN VERMİŞ bir aile ile İZİN VERMEMİŞ bir ailenin, hem bireysel olarak kendi için de, hem aile olarak birbirleri arasında yaşayacakları sendrom çok farklı olacaktır.
Ben bu kadar zor bir hayatta onlara daha fazla zorluk yaratmanın, beni en çok sevenlere fazladan acı vermenin doğru olmadığına ve asla adil olmadığına inanmaktayım. Bence bu davranış çok ama çok büyük bir bencillik!
Bu yüzden hayati riski olan şeyleri yapmak istiyorsak, bireysel olarak karar almamız gerektiğini düşünmekteyim.
Ve
Yine bu yüzden motosikleti arabayı, tekneyi uçağı ne kullanıyorsak... Adam gibi mantıklı her şeyi düşünerek kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.
Not: Benim şahsi hayata bakış açım ve kişisel fikrimdir. "
Konuya genel bakış açım bu yönde.
Lakin senin Baban almak istiyor, senin Annen de aslında hayır demiyor sadece Sınavdan sonra diyor...
Bu durum da şayet Sınavdan sonra alırsan hem Annen mutlu olur, hemde sen daha huzurlu kullanırsın.
Bu gecerli bir cevap degil, cunku dinen de sorunlu olan yanlis bir kadercilik anlayisi uzerine bina edilmis. Allah insanlara irade'yi bosuna vermemis. Goz gore gore risk alirsaniz, sonuclarina katlanirsiniz. Motosiklet uzerinde seyehat, ne kadar tecrubeniz olursa olsun, motosikleriniz ne kadar guvenli olursa olsun, ne kadar dikkatli olursaniz olun, araba uzerinde seyehat etmekten cok daha tehlikeli (AB ve Amerika'da yapilan arastirmalara gore 20 ve 35 kat. Ulkemizde cok daha fazla olacagini dusunuyorum.)
Sahsi tavsiyem: Ailenizi dinleyin. Vakti gelince, yani anne babaya ekonomik olarak baginiz kalmayinca, kendi ayaginiz uzerinde durunca, dusunup tasinip kendi adiniza karar vermeniz.
Universite sinavi kritik bir surec. O surecte motosiklete vakit harcamak, sinavdaki performansiniza yansiyabilir. O da gelecekte cok daha iyi bir motosiklet alamamak demek...