Bugün herkes kabul eder ki, BMW veya Mercedes bir ekoldür. Birkaç kişi ile sohbet edin, kendisine araba almak isteyenlerle. Sizlere söyleyeceği ilk şey sıfır alacağıma gider ikinci el bir mercedes veya bmw alırım. Ama pazara bakın, herkesin içi gittiği araçlara el süremezler. Bu sadece aracın fiyatı ile alakalı değildir. Aracın yedek parça ve servis giderleride önemlidir.
Bende 2 tane çin malı motor var. Memnunum da diyemem kötü makineler almayında. Bu tamamen motorda yaşayacağınız problemler ve bu problemlere ne kadar tahammul edeceğinizle alakalıdır. Asya 125T 8500km'ye kadar ciddi sorun çıkarmadıydı. Zealsun keza öyle. Hemde servis yüzü görmeden. Bu bir görüş veya gözlemdir. Bu benim makineyi kullanmama, makinenin sağlam çıkmasına, bakımlarının düzenine bağlıdır. Bende YBR veya Honda isterdim, ama o motorları temizde olsa ikinci el almak bana göre garip geldi. Ha iyi motorlardır ayrı. Ama motor yamaha veya honda diye mükemmel olmaları ve diğer motorları kullananları hor görmelerini gerektirmez. Bugün mercedes W140 kasasında ASR sorunu yaşadı ve Almaya'da 410 aracını geri çağırdı. ML serisi Amerikanın arıza şampiyonu.
formlar arasında bir şey dikkatimi çekti. Arkadaşlar, honda veya Yamahaya kesinlikle laf söyletmeyip, hatta birbirlerini kırıcı sözlere kadar varan mesajlaşmalara gidiyorlar. Amaç burada bir arkadaşın almak istediği motor hakkında görüş bildirmek. Ben zealsunu'da eleştiririm, iyi yönlerinide söylerim. Bu alınganlık olarak algılanmamalıdır. Yamaha almak için bayiiye gittiğimde altında kocaman etikette "made in chine" yazıyordu. bu motor çinde üretiliyor ama Yamaha güvencesiyle dediler. Bana itici geldi mesela. Bunu söylemek bir bilgilendirmedir. Ne yamahayı kötülemek, nede Yamaha'nın çinde üretildiğini gizlemektir. İkisi arası birşey bence