Motosiklet 60 km/s'yi geçemiyor.

Aradım ama sorunlar ilgili bir konu bulamadım.Gözden kaçırdığım yada fark etmediğim bir konuda cevap varsa vereceğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.

Bugün gezerken arkadaşla motorları değişmiştik.Ama arkadaşımın motoru ne kadar denesemde 60 km/s ve 5 bin deviri geçemedi.Motor boşta iken gayet güzel 8-9 bin devirlere gelebiliyor ama giderken 5 bin deviri geçemiyor.Bu durumu görüntülemek isterdim ama malesef kameram olmadığı için görüntüleyemedim.Bu motosikletin sorunu ne olabilir?

Lifan lion 100
lifan-lion-100.jpg

Motosiklet kaç kmde?. Yağı nasıl temizmi?. Benzin muslugu kısık olmasın?. Zincir temizligi yapılıyormu? Ben motorumu sıfır aldığımda sürmesini bile bilmiyordum. Bakım nedir hic bilmiyordum. 3 yıl 8500 km yol yaptım hiç zincir bakımı yaptırmadım çünkü bilmiyordum. Bundan kaynaklıda olabilir.

motosiklet sanırım gaz yemiyor genelde karbüratörden dolayı böyle bir sorun yaşanır egzoz çıkışları çok kara mı diye bakmak lazım
kendi motosikletin le kıyasla zengin karışım fakir karışım ile ilgili birçok konu var gerekli ise yakıt ayarı yapılabilir
jigle ısıtma konumunda açık kalmış olabilir
yakıt sulu kirli olabilir karbüratörün tasının olduğu yerde bir tahliye vidası olur ordan yakıtı tahliye edip deneye bilirsin
bunlar basit olanlar :
birde karbüratörün kirli olması ihtimali var ozaman sökülüp temizlenmesi lazım hassas iştir biraz
gerçi yakıta katılan karbüratör temizleyen yakıt katkıları var işe yaradığını duymuştum

Arkadaşa motosikleti 400 km'de bir bayan kaza yapmış ve yaptırıp satmış.şuan sanırım 1100-1200 km arasında motor sanırım.Benim tahminimce, arkadaşım motoru aldığın günden beri motoru sürmeyen kalmadı.Acaba rodaj süresince motosikletin hor kullanılmasından dolayı böyle bir sorun olur mu ki?

Takipteyim aynı sorun bendede var dandik bir usta karbüratorumu bozdu karburatorden diyor herkes benim motor yine iyi düz yolda iyi güzel yokuş yukarı çıkamıyorum

Karbüratörü temizleyin, depoyu kontrol edin pislik Vs var mı. Hava filtresi girişinde bir şeyler var mı onlara da bakın. Falat büyük iht. Karbüratör temizlendiğinde sorun kalmaz

100 lük motor kaç yapması lazımki 150 - 200 mü 100lük motor 60 -80 sınırını geçmez geçse bile motora zararlı zaten :mrgreen:

Bir tanidigimda var bu motordan ibre ters donuyor ama dogru gostermuyor tabiki hafif rampa asagi salsan 60 km hizi bulur hem ibrenizi gosterin hemde motorun bakinlarini yapin bisiklette millet 60 km hiz yapiyor

100 lük motor kaç yapması lazımki 150 - 200 mü 100lük motor 60 -80 sınırını geçmez geçse bile motora zararlı zaten :mrgreen:

Zaten konu 60-70 basması değil o başlık daha çok dikkat çeksin diye aklıma takılan motor 5 bin deviri geçemiyor.Bu arada 100 lük motor deyip geçmeyin Türkiye'mizde sonuçta cg'ciler diye bir toplum var :mrgreen:

jıkle acık kalmıs olabilir
ama o zamanda üst devirde tekleme yapardı

Canlı canlı görmeden bişey diyemeyiz ama bu tür sorunlar karbüratörden kaynaklanır ya da ateşlemeden bujiyi değiştirmenizi tavsiye ederim birde karbüratör temizleticem falan diye uğraşmayın 30 tl temizlik parası vereceğinize gidin sıfır karbüratör alın 35 tl civarı fiyatı var kendinizde takabilirsiniz ustayada taktırabilirsiniz hangi ildesiniz yardımcı olmaya çalışalım 100 lük motor 60 ı geçmez zaten diyenler gelsin gösterelim nasıl geçiyor tövbe ya

Elektrik bağlantılarını baştan sona kontrol edin. Kurye bir arkadaş da çinli bir motorda aynı sorunla karşılaşmış, sorunun yerinden çıkmış bir fişten kaynaklandığını söylemişti.

Konjektör, buji problemi de olabilir. Zaten sorunun kaynağı ya hava-yakıt ya ateşleme.

100'lük motor 60'ı geçer, Salcano 100cc'lik CG geçiyordu.

sıfır bu çinlilire para veriyorsunuz o parayla çok temiz ikinciel japon cup alın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar