Motosiketinizle Hangi Ülkede Yaşamak İstiyorsunuz?

Motosikleti
Dominar D250
Geminiye gerek yok. İstanbul'un göbeğinde var.

Sadece evle bitmiyor, bu video ev harici yazdığım hiçbir kıstası karşılamıyor yine İstanbulda milyonlarca insanlarla bir aradasın, trafik dert, eğitim dert ekonomi dert, gelecek kaygısı dert, güvenliğin dert vsvs yazmakla bitmez :)

Şu ortamın güzelliğine bakarmısınız, Hello my friend diyen Hintli kardeşlerimize Bajaj motosikletimi gözüm kapalı emanet ederim, açık olursa emanet etmem. :D
Bunların videolarında "hello my friend" den sonrası hinduca zaten. Sorunun çözümünü anlatacak diye bekliyoruz, anında 2.kanala geçiyor.

Sadece evle bitmiyor, bu video ev harici yazdığım hiçbir kıstası karşılamıyor yine İstanbulda milyonlarca insanlarla bir aradasın, trafik dert, eğitim dert ekonomi dert, gelecek kaygısı dert, güvenliğin dert vsvs yazmakla bitmez :)

Merak etme bu evlerde oturanlar için senin dert dediğin onlar için belgesel, macera, eğlence.

O senin saydıkların ancak biz faniler için geçerli.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba,

Yabancı bir ülkeye turist olarak gidip oraları gezmekle orada yaşamak çok ama çok farklı kavramlar.

Yaşınız çok genç değilse, hele ki çoğu Avrupa ülkesi gibi gittiğiniz ülke sizi bağırlarına basmak için dört gözle beklemiyorlarsa o ülkeye gidip yaşamak fikrini hayata geçirip oradaki zorluklara göğüs germek için müthiş bir motivasyonunuzun olması gerektiğini düşünüyorum.

25 kadar farklı ülke görme fırsatım oldu.

Çok beğendim dediğim ülkelerde bile yaşamak isteyeceğimi düşünmüyorum açıkçası.

Gençliğimde böyle düşünmezdim ama günün sonunda yuvanıza, semtinize, memleketinize dönmeyeceğinizi bilmek lazım.

Ve oralarda sıfırdan yeni bir hayata başlayıp bir sistem oturtuncaya kadar belki 3-5 yıl geçmesi lazım.

Benim bunu artık gözüm kesmiyor.

Bir başka açıdan bakıldığında da biraz klişe olacak ama, 4 mevsimin dolu dolu yaşandığı, 1 saat içinde karlı yamaçlardan deniz/göl/akarsu kenarına inebildiğiniz şehirleri olan ülkemiz varken başka bir ülkede yaşamayı da düşünmezdim zaten.

Velev ki oldu ve de Peru-Uruguay-gibi Güney Amerika ülkelerinden birisine veya İspanya veya bize yakın Doğu Avrupa ülkelerinden birine gidip yerleştim (ki muhtemelen de sadece bu ülkeleri değerlendirmeye alırdım)...

Eminim ki yeni taşınacağım bir ülkede de bir "fellow biker (=kafa dengi bir motorcu)" bulup orayı gezme işini de keyifli hale getiririm ama işte bu vakit alacaktır.

Ve bilirim ki bu yeni ülke olayı geçici bir süreliğine olacaktır ve de eninde sonunda ülkeme geri döneceğim.

81 ilimizin tamamına motosikletle gittim.

Çıktığım onlarca turda ya yol üzerinde ya da varış noktamda bir tanıdık, bir forumdaş, bir dost-arkadaş varsa o tur ya da turun o günü çok ama çok anlamlı ve keyifli oluyor benim için.

Diğer türlü sadece yeni bir yer görme heyecanı oluyor tabii ama o da bir yere kadar.

Galiba öncelikli olarak varmayı değil de yolda olmayı sevdiğimden olsa gerek "yol beni bekler" deyip ayrılıyorum o şehirden.

Tanıdık-eş-dost-arkadaş varsa, daha fazla birlikte zaman geçirmek adına vaktim varsa oradaki kalışımı uzatmaya çalışıyorum.

@Cyan dostum İtalya, Sardinia yazdığı için ben de bizim adalardan devam edeyim.

Gökçeada ve Bozcaada’yı da motosikletle detaylıca gezdim.

Bunlardan birinde hava muhalefetinden dolayı Gökçeada dönüş seferleri iptal olma ihtimali ortaya çıktı diye afakanlar basmıştı bana.

Hatta dönüş yolunda rüzgâr ve dalgalardan sağlam sallanmıştık ve de dalgalardan geminin oldukça kapalı alt otopark kısmına bile deniz suyu gelmişti.

Bu açıdan havaalanı olup da sadece yazın birkaç ay hizmet veren (ki bundan da emin değilim) Gökçeada gibi yapacağınız planları sekteye uğratabilecek sadece vapur bağlantılı dünyadan soyutlanabilecek bir ada değil de kısmen benzer bir atmosfer sunan Geyikli gibi bir sahil kasabası daha çok hitap eder bana.

Çok sevdiğim, balayımı geçirdiğim efsane bakir Bozcaada'mız da maalesef tamamen turist tuzağı haline gelmiş son yıllarda.

Yurtdışı alternatiflerini rafa kaldırdıktan sonraki kısmı özetleyecek olursam:

1. Poyrazı lodosu bol bir memleket olmasın mümkünse. Motosiklette yandan-karşıdan rüzgâr yemek çok keyifli olmuyor. Çanakkale’den İzmir ve Bandırma güzergahları, Balıkesir-Bursa arası kuzeyden sağlam rüzgâr alır mesela.

2. Çok sıcak, daha doğrusu çok nemli bir memleket olmasın. Soğuğun bir nebze çözümü var ama sıcakta motosikletten düşülmez diye bir kural olmadığı için yazın da ful koruma giyindiğimden Hatay/Samandağ'dan batıya doğru tüm sahil şeridini takiben Kuşadası’na kadar bana çok sıcak ve nemli geldiğinden bu güzergahta Haziran-Eylül arası aşırı sıcaklarda motosiklete binebileceğimi sanmıyorum.

3. Çok soğuk bir memleket de olmasın. Ankara’da bu kış sağlam soğuk yedik mesela. Üstüne bir de devamlı inşaat yapıldığı için yerler de çamur deryası olduğundan 3 aydır doğru dürüst motora binemedim bu yıl. Kayseri ve Sivas'ın soğuğunu düşünemiyorum bile.

4. Bunu yazmak çok ağırıma gidiyor ama geceleri ışıklarını gördüğümüz karşı sahil Midilli adasına cümbür cemaat gidip birkaç gün kalıp deniz ürünlerine doyup gelmek memleketim Burhaniye ve yakınındaki Ayvalık-Cunda civarlarında bu işe kalkışmaktan çok daha ucuza geliyor. Benzer şekilde İstanbul’dan kalkıp Selanik'e kadar gidip hem konaklayıp hem de alışveriş yapmak da benzer bir tatil ve alışverişi ülkemizde yapmaktan daha hesaplı oluyor der her zaman @espresso . Birbirini dürtmekten utanmayan bir toplum olup çıktık. Geldiğimiz noktadan vallahi utanıyorum. Nerede çokluk orada pohluk. Turistlerin akın akın geldiği, insanların birbirinden uzaklaştığı, dinin imanın para olduğu Bodrum, Antalya, Alaçatı başta olmak üzere diğer popüler ilçe ve şehirler de benden uzak dursun. Hiç işim olmaz. Dağın tepesinde bir köyde yaşarım daha iyi.

Sonuç: En güzeli kışın Ege - Akdeniz sahillerinde, sakin bir sayfiye kasabasında, yazınsa rakımı 1000 metre ve üstü şehirler ve yaylalarda ikamet etmek.

Yaklaşık 1 saatlik mesafede hem dağ hem de deniz-göl imkânı olduğu için Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Sakarya, Kastamonu ve Isparta gibi şehirler ve bazı ilçeleri olabileceği gibi Trakya’nın tamamı da bana hitap eder herhalde.

Son 20 yılın kaçınılmaz bir sonucu olarak ayrıştırıldığımız için politik görüş açısından taban tabana zıt olduğum bazı şehirler de gezip görmek süper olur ama yerleşip bir yaşam sürdürmek için asla olmaz diye listeye almazdım herhalde.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Gotik mimarisi yoğun olan yeri napçan ya? Gotik mimarisi yoğun diye gotik karı/kız oranı da mı yoğun sanıyosun? :D Olabilir bu arada he.. Öyle mi lam yoksa? O zaman Edinburgh, Prag, Strasbourg, Glasgow, Floransa falan bak.

Şahsi tercihim Cadiz, İspanya.
Bence o direkt Prag'ı düşündü ;)

Yunanistan motosiklet rotaları için Türkiye kadar güzel bir yer. İtalya'da öyle.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Reloaded?

Valla şu yeniden yüklenen arkadaş kim diye bir ben meraklanıyorum herhalde :)

Ama İşviçre çok güzel ülke o ayrı...:)

Motosikleti
Triumph Trident 660
Gotik mimarisi yoğun olan yeri napçan ya? Gotik mimarisi yoğun diye gotik karı/kız oranı da mı yoğun sanıyosun? :D Olabilir bu arada he.. Öyle mi lam yoksa? O zaman Edinburgh, Prag, Strasbourg, Glasgow, Floransa falan bak.

Şahsi tercihim Cadiz, İspanya.
Karı/kız oranı değil direkt öyle bir yerde yaşamak isterdim bu kağıthaneden bıktım.
Draculanın şatosu gibi mahalleler olacak biraz ütopik ama hayal yani 😁

Karı/kız oranı değil direkt öyle bir yerde yaşamak isterdim bu kağıthaneden bıktım.
Draculanın şatosu gibi mahalleler olacak biraz ütopik ama hayal yani 😁
Bu arada Letonya'daki kadın nüfus %15-20 falan daha fazlaymış he, gotiklerin oranı karşılaştırılıp Letonya'ya bi çıkartma yapılabilir. Riga'ya bi bak çok iyi :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar