motorunuzun durus mesafesi?

arkadaşlar yamaha ybr 2008 kullanıcısıyım motor çok güzel görüntü olarak motor olarak insanların bakışları fln hep üstünde çok hoş ve keyifli sürüşü var fakat arka tambur çok zor duruyo ön disk olmasa kesinlikle bi yere patlamanız mümkündür....

arkadaşım sen olayı niye saga sola cekiştirmişsin bence konu çok yerinde dün mesela motoru yeni aldıgım için yagmur deneyimim yoktu as kalsın taksiye yandan carpıyodum ön tekeri bile kaydırdım hesaplıyamadım duracagı noktayı bu ince teker motorlarda durma mesafesi çok kötü resmen durmuyo.ama şu motorunu tanıdıgın zaman bir bağ oluşur demişisnya çok dogru o bagı yakalıyamazsan yandın ben yakalıyamadım rahat sürüş yapamıyorum neyse cayım soguyo:)

konuyu sağa sola çekiştirmiyorum ya...bak dediğime gelmişsin işte bağ kuaramadığın için tehlikeye girmişsin, kendi mototrunla lastiğinin durumuna zeminin durumuna göre km metrede durabileceğini net bilseydin aynı şey olurmuydu? bence yine olurdu bilmen birşeyi değiştirmezdi, o anda kaç metre kaldığın mı hesaplıyorsun? o anda spontone gelişen olaylar bunlar..................(nasıl ama kılım hala dimi :)) ama haklıyım.. :p

ABS lafı geçince bir konuyu tekrar hatırlatmak gereği duydum. ABS kuru zeminde fren mesafesini uzatır. Islak ve kaygan zeminlerde kısaltır. ABS si olupta hemen dururum diye öndeki aracı yakından takip edenlere duyurulur. Konu daha öncede forumun teknik bilgiler bölümünde tartışılmıştı isteyen araştırıp baksın.

:cat:

ABS kuru zeminde aleyhimize calisir, ABS'siz bir motorla daha kisa mesafede durabilirsiniz.

Abs kuru zeminde aleyhimize çalışır diye kestirip atamayız çünkü kimse ideal frenleme yapamaz. İdeal frenleme yapamadığınız sürece Abs'li bir motordan daha kısa sürede durmayı beklemeyin. Ayrıca Abs'li bir motorda sürekli bunu devreye sokuyorsanız frenlemenizde problem var demektir. Abs gerekmedikçe devreye girmemeli

Benim fikrime göre trafik olmayan yolda tehlikeye girmeden motosikletin limitlerini zorlayacak şekilde durma mesafesini farlı zeminlerde test etmek trafik içinde büyük fayda sağlayacaktır.Bu şekilde kendi motosikletinizi iyi tanıma fırsatı bulabiliyorsunuz.

arka tambur çok zor duruyo ön disk olmasa kesinlikle bi yere patlamanız mümkündür....

arka freni asla durmak icin yada ani yavaslamak icin kullanma dostum! o sadece yardimci olma amacli orda unutma!! arka teker zaten sen gaz kestiginde otomatik olarak seni frenlemeye baslar on frenin ise senin herseyindir.. arka frenide yogun fren ihtiyacin varsa kullan ama asla on frene uyguladigin kuvveti uygulama.. arka teker kilitlendiginde hersey artik fizik kurallarina ve sansa emanettir!

Adana İl Temsilcisi
bende tecrübeli bir motorcu abimizden şunu duymuştum.fren yaparken %70 öne,%30 arkaya bas diye.

forumda yeni konu olsun diye açılmış bu topiklere hastayım.......motorların internet sitelerinde ki teknik verilerden bunları çıkartabilirsin sanırım ve dediğin gibi ölçmek hiçte içimden bile gelmedi, herkez tahmini birşeyler yazacak sallıyacak...daha göz dolduracak faydalı olacak konular açsak? madem bu heveslisin biraz daha araştırıp değişik olaylara girebilirsin bence( tamamen iyi niyetli bir yorumdur )

en azından görüş alışverişleri oldu işte :)

bende tecrübeli bir motorcu abimizden şunu duymuştum.fren yaparken %70 öne,%30 arkaya bas diye.

adanalı abi, öne dikakt etmeli yine de :) ön frenler disk oldugundan çoğu motorda fren sisteminin kırılmasına sebep olabiliyor. yolun durumu, zeminin ıslaklığı viraj, tepe üstü, dış-iç eğim bunlar ve bunlara benzer etkenler duruş mesafemizi etkiliyor :)

bi kaç kez bunu denedim :) süratimd e oldukça fazlaydı. 80lerde filandım sanırım. arkaya baktım önüme baktım ve debriyajı sıkıp frenlere asıldım. yol temizdi. kuruydu hava güzeldi yani. tahminim bi 6-7sn de durmuştum :)

işte ön freni fazla kullanmadan dolayı kötü anlardan birisi :) stopping'in acı sonu :)

By digi_boy26

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar