Motorunuzu kişiselleştirin. Plasti Dip

Birçoğumuz motorlarımız ile şurası şöyle olsa, burası böyle olsa gibi bir dünya fikir yürütürüz O'na uzaktan bakıp iç geçirirken bile.. Keşke şuranın rengi söyle olsa burasını böyle yapsak falan gibilerinden. Folyo kaplama pahalı ve çoğumuzun yapamayacağı kadar meşakatli bir iş iken, boyamak ise doğru ürün kullanımı, doğru penetre etme nin yanı sıra ciddi el işçiliği isteyen bir iş olmuştur malesef.

Bu anlamda aranırken internette ve bir tanıdığın tavsiyesi üzerine bu ürünü keşfettim. Sıvı plastik. sprey boya gibi uygulanıyor. Uygulandığı yere yapışıp slikon gibi etki ediyor ve çıkarmasıda çok kolay. Ben yakın zamanda GT650 cometimde bazı değişikliklere gideceğim bu uygulama ile.. Sizlerlede paylaşmak istedim. saygılar..

http://www.youtube.com/watch?v=FlHqptWAV5Q

http://www.youtube.com/watch?v=OW2d0-wIECc

http://www.youtube.com/watch?v=G8zGCMSWl6g

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu zımbırtı ilk Türkiye'ye geldiğinde haberim olmuştu ama hiç uygulamasını görmediğim için önemsememiştim. Dün akşam birden aklıma geldi biraz uygulama araştırdım ama taş sıçramasından bile zarar görebildiğini 4-5 ay sonra kenarlarından kalkmaya başladığını söyleyenler olmuş. Yani uzun süreli bir uygulama olmayabilir.

Valla dostum bende senin kadar bilgiliyim bu konuda... Sanırsam Ataşehir de Old School diye bir mekan distribütörlüğünü almış.. Gidip görüşeceğim..

Ben 250 mct motorumda bayağı köklü değişiklikler yaptım. okadar uğraştan sonra boyasının soluk olması moralimi bozunca plastidip(mat kırmızı) sipariş ettim. bugün elime geçecek pazar gün uygulamayı düşünüyorum. fırsat olursa sonuçları burda paylaşırım.

Süper olur gerçekten.. Açıkcası GT650 ye neler yapabiliriz bir bakacağım bende iş çıkışı şu ataşehirdeki yere gidip konuşacağım mat koyu füme varmıdır bir soracağım bakalım..

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Nerdeymiş burası , bende Ataşehir'deyim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende iş çıkışı şu ataşehirdeki yere gidip konuşacağım mat koyu füme varmıdır bir soracağım bakalım..

Gitmişken ABD'da 9-10 $'a satılan spreyleri neden 50-60 TL'ye satıyorlar onu da sor.

çok iyi gerçekten bende de gt 650 var, mat siyah yapmayı düşünüyorum.

Motosikleti
VFR1200X
Çok güzel birşeymiş ama fiyatına bakılırsa folyo kaplamayla neredeyse aynı masrafı bulur :)

Jantları boyamak için güzel bir yöntem diye düşünmüştüm ama özellikle jant ve civarı bölgeler taş vs, cisimlere çok maruz kalıyor. Ve bu boya da bu konuda dayanıklı olduğunu sanmıyorum.

Çamurluğu boyasan, ~6 ay sonra atmaya başlasa, bir daha boyarsın. Hani çok dert değil. Ama 1 kutu sprey ile nekadar boyayabiliyoruz onu bilmek lazım

bunu uygulşadıktan sonra ömrü ne kadarmış? kendi kendine açılıp çıkmasın sonra :sunny:

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------

+100000

Çamurluğu boyasan, ~6 ay sonra atmaya başlasa, bir daha boyarsın. Hani çok dert değil. Ama 1 kutu sprey ile nekadar boyayabiliyoruz onu bilmek lazım[/QUOTE]

Beyler, durun istanbul anadolu bölgesi anabayii si arkadasımın eniştesi çıktı.. ben forum için fiyat alırım kendisinden.. :)

çok iyi gerçekten bende de gt 650 var, mat siyah yapmayı düşünüyorum.

Bu arada bende mat siyah, şasiyi ve kaliperleri kırmızı yapacam bakalım ne cıkacak ortaya :) Hem bu sayede orjinal boyayıda korumus olurum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:07 ----------

Aga Sıvı Plastik Spreyi bilmiyomda, adam bunu nasıl yapmışsa 10 Numara yapmış Beni benden alıyor her izlediğimde
http://www.youtube.com/watch?v=_YA5qtSg-jk

aga bu fenaymış hakkten.. :) Bir sonraki motorum inşallah...

Youtube'da yüzlerce uygulaması mevcut.
Düzgün uygulandığında bayağı sağlıklı bir uygulama olabilir.
Satıcısı da olsa birkaç videosunda teste tabii tutmuş.
5mm'den basınçlı su sıktığında en ufak soyulma olmuyor.
Videoda bahsettiğine göre ürün ilk birkaç saat zayıf , fakat gün içinde güneş gördükçe sertleşip güçleniyor.
Her türlü boya üzerine uygulanabilmesi de amatör modifiyeciler için çok iyi bir özellik.
En azından gördüğüm kadarıyla normal sprey boyalar gibi iz bırakmıyor.
Fiyatı da ucuz derdim ama bizde pek ucuz da sayılmaz.

Yalnız geniş yüzeylere spreyle uygulamak pek pratik değil.
Bu boya tabancayla atılmak üzere kutusuyla satılıyor mu acaba?

Son düzenleme:
Youtube'da yüzlerce uygulaması mevcut.
Düzgün uygulandığında bayağı sağlıklı bir uygulama olabilir.
Satıcısı da olsa birkaç videosunda teste tabii tutmuş.
5mm'den basınçlı su sıktığında en ufak soyulma olmuyor.
Videoda bahsettiğine göre ürün ilk birkaç saat zayıf , fakat gün içinde güneş gördükçe sertleşip güçleniyor.
Her türlü boya üzerine uygulanabilmesi de amatör modifiyeciler için çok iyi bir özellik.
En azından gördüğüm kadarıyla normal sprey boyalar gibi iz bırakmıyor.
Fiyatı da ucuz derdim ama bizde pek ucuz da sayılmaz.

Yalnız geniş yüzeylere spreyle uygulamak pek pratik değil.
Bu boya tabancayla atılmak üzere kutusuyla satılıyor mu acaba?

kendi sitelerinde kompresör ile atmak için için kiloluk olanları var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar