Motorunuzu Biri İsterse?

Merhaba herkese,
Motorunuzu bi arkadaşınız, samimi olduğunuz veya olmadığınız biri isterse "ver bir tur bakıyım nasılmış, şurda iki dk işimi halledip geleyim benzinini atarım ya da bana bi sürmeyi öğretsene" vs. gibi durumlarda ne diyorsunuz, nasıl reddediyorsunuz kırmayacak ve yanlış anlamayacak şekilde?

Teklif ettiğimde, "yok abi, şimdi akşam akşam başımıza iş almayalım, başka zaman deneriz" diye akıllı çıkan da oldu, "versene la bi tur, la allahallaaa, yiyecez sanki motoru" şeklinde mal çıkan da. İlkiyle çok görüşmesek konuşmasak -hatta ayrı şehirlerde olsak da- her zaman birbirimize kapımız açıktır. İkincisi trip attı küstü, ben de irtibatı kopardım.

Özetle, it kopuğa motor falan vermeyin. Motosiklete binmeyi bilmeyen adam "abi otoparka falan mı gitsek, kaskı bana verecen di mi" gibi isteklerde bulunuyorsa aklı başındadır. Diğer türlüsü it kopuktur, kasksız korumasız düşer başınıza iş de açar, kendine bi şey olmasa motorunuza zarar verir ve sizi g.t gibi ortada da bırakır.

Son düzenleme:
Daha önce beraber sürüş yaptığım, sürüşüne ve kendisine güvendiğim samimi bir arkadaşımsa veririm ancak tanımadığım birisi ise üstüne oturmasından dahi rahatsız olurum.

Motosikleti
D400
motorum ucuz oldugu için kişi yakın arkadaşım ise veririrm :queen:

benim kadar cok zarar veremez motoruma

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçen bayram anneanneme ziyarete gitmiştim. 70'li yıllarda 1-2 tur motosiklet kullanıp bir daha da gidona elini sürmeyen dayım otoparkta motosikletimi sürmek istedi. Motosikletimi vermek de olmaz dayımın kalbini kırmak da olmaz. "Köpeğin olsun" dedim. Yan ayaklık açıkken bastım marşa, bastım marşa haliyle marş almadı. Dedim "dayı motor patatese bağladı, gel boşver yukarıda çay içelim sonra yine deneriz". Bir sonraki bayrama kadar unutturdum.

Geçenlerde başıma geldi, Bakırköy sahilde otururken genç kardeşlerimiziden biri gelip beni Güngören tarafına götür diyerek talepte bulundu, kask vs yok tabi, zaten artçı taşıyamıyorum, götürmedim, sonra abi bi tur ver bineyim ehliyet sınavına giricem diyerek talepte bulundu ama onu da reddettim :) böyle olunca; yeeaa abiiğğ benim bmw vardı güven bana bak o büyük olanlar varya, geçen kaza yaptım kamyonun altına girdim, 4 ay yattım bak kolumda hala izi var, ekipmanım çok iyiydi yoksa ölmüştüm. Sonra ofisten arkadaş beni yenikapıya kadar götürsene dedi, onu da reddettim. Belki bir şey olmaz ama olacağı tutar al başına iş. Hadi cana gelmedi mala geldi diyelim ama o zaman da kimse yanınızda olmayabilir maddi anlamda. Bu yüzden riske girmeye gerek yok bence.

Bende vermek istemiyorum daha önceki motorumu vermiştim çok kaza olayı oldu, olan benim motora oldu. Ama söylediğimde cimri, pinti, motoruna da kıyamıyor gibi algılar oluşuyor. Ben mi yanlış şekilde reddediyorum acaba anlamadım ki

Bende vermek istemiyorum daha önceki motorumu vermiştim çok kaza olayı oldu, olan benim motora oldu. Ama söylediğimde cimri, pinti, motoruna da kıyamıyor gibi algılar oluşuyor. Ben mi yanlış şekilde reddediyorum acaba anlamadım ki

mustafacosku, arkadaşın bu yöntem iyiymiş, bunu kullan derim. Aklımın bi köşesine yazdım ben de :cat:
At, avrat, silah der çeker giderim. Vermem.

büyük ihtimalle kaskı bile yoktur o arkadaşın, full ekipman olmadan veremem, sorumluluk alamam deyip sıyrılabilirsiniz.

ben vermem, ekipmansiz artci diye bile almam, ki zaten öyle artcili surecek bir seviyemde yok ayri konu
ödunc verilen araclarda kaza aninda arac sahibide asli kusurlu sayiliyor
okumakta fayda var
https://www.guneyguney.av.tr/makaleler/emanet-aracla-yapilan-trafik-kazalarinda-hukuki-sorumluluk

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
özellikle kız lar motorla gezeli güzel gezelim diyorum

motoru burada bırak kitlemekle uğraşma sanki çalınsa parasını ödeyecek

Sende bu motora binecek g.t yok diyorum mevzu kapanıyor :mrgreen:

Al hallet işini ama düşersen gerekirse bacağını altından çekme motorun, bacağın kırılsın ama motora bir şey olmasın diyorum gülüyorlar aslında şaka yapmıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------

kuba superlight ile çok havalı bu kelime bari mt 25 motorun olsa neyse

Salih abi beni ultra lüx ABS'li motorunda bir gün gezdirir misin?

Tecrübesine ve bu tip bir motoru sürebileceğine inanıyorsam veririm.Zaten kasksız ekipmansız adamla beraber sürmediğim için o konuyu es geçiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar