Motorunu Caldirmak Istemiyorsan!

Henüz kendime ait bir motorum yok ama yakında alacağım için güvenlik açısından bir çok detayı şimdiden düşündüm. Bence bir motorun güvenli olması için :

1 Motorun direksiyon kilidi mutlaka olmalı
2 Normal alarm takılmalı
3 Alarmlı disk kilidi takılmalı
4 Kalın çelik zincir ile bağlanmalı

Her seferinde bunları kurmak biraz zor gelebilir ama bence motorumuzu bİr süreliğine ya da gecelik olarak sokakta bırakmak zorunda kaldığımız zamanlarda büyük ölçüde motorun çalınmasını zorlaştırır diye düşünüyorum.

motoru alır almaz bende disk kilidi alıcam .. bu belki hırsızı tam olarak engellemez ama caydırıcı bir özelliği oldugunu düşünüyorum Ayrıca oto hırsızlarının motor hırsızlarından farklı oldugu da bır gercek mesela araba calmak daha genel bi ifade ama motor kullanması ve çalması disk kilidinin ne oldugunu bilmesi bile extra bilgi gerektirir diye düşünüyorum önleyici yani alınıp kullanmalı bence..

allah kimsenin başına vermesin böyle şeyler tabii.. Allah korusun düşünmesi bile kötü

mrb

ahmet ulusoy kardeş amma uğraştırdın kendini önce bi kasko yapabilirsen yap dahada uğraşma zaten.ama motora casco yapmıyolar ki beyaav.ayrıca bilgiler için tşkler.

250 cc ve uzerıne kasko yapıyorlar ancak naparsanız yapın calmak ısteyen her turlu calıyor bu motorları :pr:

Bi arkadaş bahsetmiş önce mayın döşeme olayı fena fikir değil aslında :mrgreen:

arkadaşlar ben şuan gps takip sistemlerini araştiriyorum tanıdık bi rentacar cı var ona danısıcam ve ekstra olarak 2 tane kilit 1 tane alarm apartman içi çalamazlar herhalde alrm ötmeye başladımı bütün kolu komsu uyanır :D

arkadaşlar ben şuan gps takip sistemlerini araştiriyorum tanıdık bi rentacar cı var ona danısıcam ve ekstra olarak 2 tane kilit 1 tane alarm apartman içi çalamazlar herhalde alrm ötmeye başladımı bütün kolu komsu uyanır :D

hocam bende GSM+GPS sistemlerine sıcak bakıyorum bilgi eksikliğim var bu konuda sadece .

ha nedir çalınmıcak motorsiklet yoktur önemli olan biz maddi ve akıl yönünden bu hırsızı nasıl uğraştırırız o uğraşırken sen bi şekilde tepesine konacaksın.maksat bu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
walla ben motorun ön tekerinden arabaya bağlıyorul arabanın önde çekici yeri varya oruya

hırsıza kilit dayanmaz. arabalardaki alarmlar kötümü ki arabaları çalıyorlar...

ben binanın içine koyuyorum. bizim karşı komşu hep dışarı koyuyor. ben hep ona güveniyorum. dışarda motor varken benim içerdeki motoru çalmazlar diye düşünüyorum içim rahat ediyor :)

ben binanın içine koyuyorum. bizim karşı komşu hep dışarı koyuyor. ben hep ona güveniyorum. dışarda motor varken benim içerdeki motoru çalmazlar diye düşünüyorum içim rahat ediyor :)

:):)süpersin kardesim bende ıstanbulda apartmanın ıcıne koyuyorum motor cup oldugu ıcın rahat gırıyo ve dısrda da ıkı tane motor var bende onlara guvenıyorum:)

rif

Bu alarm konusunda benim motorumda hareket ettirince veyahutta bir darbe verince 3 defa ötüyor.Ardından buna devam edersen sürekli alarmı çalıyor ve desibelide oldukça yüksek.Bu konuda çok rahatım allah'a şükür

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar