MOTORUN YANDIĞINI NASIL ANLARIZ

merhaba motor nasıl yanar yandığında neler olur bana açarmısınız bu konuyo amacım bilgi edinmek yardım eden arkadaşlara teşekkürler

Tam anlayamadım yanmaktan kastınız nedir ? Kafam dolu kusura bakmayın bugünlerde iki üç kere okuyorum bazı cümleleri. ::gozluk::

20120718161252535_1.jpg

Normal motorsa bacaklardan gelen yanik kil kokusu ile, eger scoter ise sobaya oturmus gibi hissettiginiz an kacarak uzaklasin :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Suyunu bırakmaya başlayınca anlarsın.

bende bi ford fiesta vardı. bigün servise girdim çıktım. yetkili servis garanti kapsamında herşey.
servisten geldikten 1 gün sonra araba yağ arıza ışığı yanıp sönmeye başladı.

ilk etapta önemsemedim dedim servisten yeni geldi heralde yağı algılayamadı tam. ondan titriyor.
sonra ışık uzun süreli yanmaya başladı. o gün de biraz işlerim vardı.

Dedim işlerimi halledeyim de şunu servise tekrar bi sormaya gideyim. yolda giderken araba birden yavaşladı.
4. viteste otobanda giderken bir anda 20 km hıza düştü. araba gitmiyor bağırıyor felan.
attım 2. vitese çektim emniyet şeridine. motoru açtım kapadım vs. hiçbir değişiklik yok.

servisi aradım tekrar gelebiliyorsa araba yavaş yavaş gel dediler dedim. 30 km yi geçmiyor ve araba çok bağırıyor.
servise bir gittim ki ne göreyim.

2 gün önce serviste olan arabanın motor yağının alt tıpasını sıkı kapatmamışlar.
araba 2 günde motordağı yağı damla damla bitirmiş. motor yağı bitince de geriye bişey kalmıyor.

velhasıl motor yatak sardı dediler. komple motoru sıfırladılar. tamamen kendi hataları olduğunu kabul ettiler.
benim motor komple sıfırlandı tabi :)

Demem o ki motorlarda ve arabalarda yağ ışığına çok ama çok dikkat edin.

Tutusup alev alinca anlayabilirsin, goren gozler bunu kacirmaz.

Arkadaşın dediği yanma motor bloğunun çöp olması anlamın da sanırım.. Yoksa aşırı ısınarak yanacağını sanmıyorum.

merhaba motor nasıl yanar yandığında neler olur bana açarmısınız bu konuyo amacım bilgi edinmek yardım eden arkadaşlara teşekkürler

motor değil silindir kapak conta yanmasıdır o,aşırı hararet neticesi sıkça yaşanır..

motorlar conta yakar,yatak sarar,kol çıkarır :)

otobanın ortasında alt taraflardan taze pişmiş billur kokusu geldiğinde anlarsın durumu.

bunun pişmiş hali
billur.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Dominar 250
motoru çalıştırdığın andan itibaren zaten yanıyor
Birde bu şekilde yananı vardır zaten hemen anlarsın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar