Motorun üzerinden düştü kullanılabilir mi?

Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım hatta bu konuyu sormak için katıldım. Kendi halinde motor süren birisiyim. Maddi imkanlarım el verdiğince en iyi ekipmanı almaya çalışıyorum. Kız arkadaşım kaskını motorun üzerinden düşürdü üzerinde çatlaklak oluştu. Biraz araştırdım değiştir diyende var kaza yapmadıkdan sonra değiştirme diyende var sizin görüşleriniz nedir? Hepinize teşekkürler

Kask:
AqOEvp

3aON5A

3aONZA

QlPJOZ

Foto gelmemiş , bir de çatlak varsa çok sağlıklı değil , kaza anında orası zayıfladığı için oradan enerjiyi ( hasarı) emip kırılabilir , parçalanabilir. Çok sağlıklı değil kullanılması ama sürekli tembih edin '' düşürme kaskı '' diye , 1 ayda 5 farklı artçı taşıdım biliyorum ne kadar sakar ve düşüncesiz olduklarını. Kafalarına soka soka söyleyin sürekli.

resimleri göremiyorum ama çatlağın olduğu yere düşersen darbe emici özelliği azalıyor %100 koruyorsa çatlağın derinliğine göre değişir yüzde düşer en sağlıklısı değiştirmek tabi

Son düzenleme:
Nerede çatlak? Çizilmiş sadece. Benim kaskın üzeri çizik dolu ona bakarsan.Çatlak varsa dayanıklılığı azalır ama yoksa bu durumda sadece Allah korusun bir kaza anında kırılacağı yer değişir. Dediğim gibi ben giyiyorum.

Açıkçası kritik bir ekipman bu yüzden de kimseden net bir cevap alamazsın giy veya giyme diye. Buna karar verecek kişi sensin.

Kask karbonfiber... Şimdi tak desek neye göre demiş oluruz veya takma fesek neye göre demiş oluruz. Tak dedikten sonra Allah korusun kask %100 performans vermediği için yaralanma gibi bir durum olursa ne olacak.
Kullanılır, fakat dediğim gibi muhtemelen %100 performans vermeyebilir. Belki de %99 dur belki de %70... Bilemeyiz.
İmkan varsa değiştirmek daha sağlıklı olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar