Motorun sorunu ne? (görüntülü)

Daha önce burdan bir kaç kişinin fikrini aldım ama fayda etmedi. Tekrar başıma gelince videosunu cektim..
Bu sabah işe motorla gittim, saat 3 gibi işim bitti motoru açtığımda o ilk benzın pompalama sesi gelmedi ve motor calısmadı. Aşağıda gördüğünüz gibi;

http://youtu.be/0Oimp4UPWfQ

Saat 3e kadar gunesın altındaydı gölgeye cektım ve yaklaşık 1 saat beklemeden sonra kontağı çevirdiğimde benzın pompası devreye girdi ve motor calıstı..(eskiden gun boyuda gunesın altında kalsa boyle sorun vermıyordu)

http://youtu.be/efUhhJ4cREc

Bulunduğum şehirde yetkili servis filan olmadığı için, burdaki ustalara göstermek zorundayım. Onlarda bırak ertesi gun al diyor. Acaba basit bi işi varda göremiyormuyum. Lütfen yardımcı olun..
Bu arada bu motosikletin benzin pompa rolesi neresinde? Motorum yamaha r125...

Motosikleti
1190 ADV
Büyük bir ihtimal ile enjeksiyon da sorun vardır... Kötü benzin neden olmuş olabilir.

Shell kullanıyorum.. Yani onun mu değişmrsi lazım?

Motosikleti
1190 ADV
Yani buradan sorunun ne olduğunu çözme şansımız yüzde 10. Benimkisi sadece bir tahmin :) En kısa sürede bir servise tamirciye götürüp göstermen gerek. Motorun garantisi felan varsa yetkili servisine götür.

Eyvallah... Lakin yazdığım gibi bulunduğum sehırde ve etrafında yetkılı servıs olmadıgı ıcın, esnaf ustalarımız devreye gırıyo onlarda bırak yarın al deyınce ıcıme sığmıyor...

Sorununu sen tespit etmişsin zaten. Kontağı açtığında benzin pompasının benzini pompalama sesini duymuyorsan demek ki benzin pompası çalışmıyor dolayısıyla motosikletin çalışmıyor. Arıza benzin pompasında. Emin olmak istiyorsan enjektöre veya karbüratöre giden benzin hortumunu çıkar marşa bas benzin gelmiyorsa pompa arızalı demektir

Bende rolesinde filan sorun vardır dıye dusunuyodum. Bugun açtım roleyi bulamadı.. Yarın denerım eyvallah..

bi yerde temasızlık var büyük ihtimal yan ayak müşürü veyat boş lamba müşürü kısa devre yapıyo hem yanıyo hem viteste diye algılıyo ve çalışmıyo.
bidaha yaparsa debryajı sıkıpta dene kesin çalışır.
veyat yan sehpayı topla ve öyle dene.

Motosikletin kırmızı motor stop düğmesi kapalı iken kontağı açıp sonra motor stop düğmesini açık hâle getirir misin? Bundan sonra da akünün ne durumda olduğunu kontrol ettirir misin?

sakin esnaf motosikletcilere teslim etme. Bende senin gibiyim. Motorumu gözümün önünde yapacaklarsa olabilir öyle bugün bırak yarın gel filan asla... Hele ki bu motor yzf 125se...

Sanırım sorunu buldum gibi. Nette yakıt pompası arızası yazdığımda herkesın sorunu benımkıyle aynı.

Bu roleyi nerden nasıl temın edebılırız ve motorun neresınde bulunuyor. Yardımlarınız ıcın sağolun arkadaslar...

Sanırım sorunu buldum gibi. Nette yakıt pompası arızası yazdığımda herkesın sorunu benımkıyle aynı.

Bu roleyi nerden nasıl temın edebılırız ve motorun neresınde bulunuyor. Yardımlarınız ıcın sağolun arkadaslar...

dostum normalde o röle manuel şekilde çalışmakta yani benzin giriş cıkış ve hava kanalı olmak üzere 3 delik bulunuyor
lakin yzf de elektronik olabilir buda maliyeti yüksek olucagı manasına gelir bu rölede genelde deponun altında bulunur
manuel sistemde masraf maximum 50 60 tl iken elektronik ise +300 tl bir masrafı olur buda aklında bulunsun aramaya bu şekilde cebine para koyup git
nerden mi biliyorum bunları daha önce çin malı motosiklet kullanmış biri olarak hergün arıza çıkarıyordu inciğini boncuğunu çözdüm :D

Son düzenleme:
dostum normalde o röle manuel şekilde çalışmakta yani benzin giriş cıkış ve hava kanalı olmak üzere 3 delik bulunuyor
lakin yzf de elektronik olabilir buda maliyeti yüksek olucagı manasına gelir bu rölede genelde deponun altında bulunur
manuel sistemde masraf maximum 50 60 tl iken elektronik ise +300 tl bir masrafı olur buda aklında bulunsun aramaya bu şekilde cebine para koyup git
nerden mi biliyorum bunları daha önce çin malı motosiklet kullanmış biri olarak hergün arıza çıkarıyordu inciğini boncuğunu çözdüm :D

Elektronik derken beyninde filanmı diyorsun. O parçayı değiştirsem bile devam edebilir yani. Parcayı degiştirip deneyecem olmadı Motoru satayım en ıyısı :) eyvallah yardımın ıcın

Elektronik derken beyninde filanmı diyorsun. O parçayı değiştirsem bile devam edebilir yani. Parcayı degiştirip deneyecem olmadı Motoru satayım en ıyısı :) eyvallah yardımın ıcın

çok yanlış anlamışsın :)
benzin pompası arızalıdır çok büyük bir problem değil anlatıgın gibiyse benzin gitmiyor karbüratöre ve motor ateşlemeyi almıyordur alsa bile zor alıyor veya stop ediyordur
kara düzen :benzinin hortum aracılıyla direk karbüratöre iletilmesi
manuel pompalı düzen : depodan cıkan hortum>arada ufak bir iletim parçası 3 çıkışlı yukarıda anlatııgm olay ardından> karbüratör
elektronik sistemde ise : depodan elektronik sisteme ordan karbüratöre gidiş
yzf de pompa fiyatına baktım yurtdışında 75 eurocuk
$T2eC16J,!zoE9s5nd0MhBRU,(Mnj+!~~60_58.JPG

türkiyede ne kadardır bilemem

yukarıdaki resim elektronik yani senin motoruna ait benzin pompası

bu manuel pompa
ersi-motor-maxi-scooter-yb150t-2-benzin-pompasi-420x315.jpg

kara düzen dediğim ise bu hortumlarla direk iletilmesi
16111_1.jpg

Son düzenleme:
He şimdi anladım :) otomatiğinde bir sıkıntı yok ilk baslarda onda sanıyordum meğerse roledenmiş yani dediğin gibi 50tlye yırttık. Yaptırıp satacam zaten yenı yamahayı beklıyom sağol arkadasım ugrastırdım senıde

Arkadaslar yeni bi gelısme oldu. Motor aynı sorunu tekrar verince bu kez vurdurayım dedım calıstı. Aküdenmi acaba sorun kafayı yıyecem :-S

vurdurma esnasındaki titreşimden röle temas sağlamış olabilir.

Eyvallah çok sağolun bilgilerınız için. Lakin bu role sanal alışveriş sitelerinde olan 12v40a olandanmı yoksa özelmi bunların netten yamaha yzf125 rolesi yazdığımda çıkmıyorda..

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------

40-son.png

site-benzin-pompasi.png

aman sakın servisinden başka yere bugun bırak yarın gel muhabbetine girme sakın dostum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar