Hava filtresi leş gibiydi yıkadı ve servisin elinde yenisi olmadığı İçin temizleyip taktı usta. Acaba düzgün mü takmadı ki ? Karbüratör e de yanılmıyorsam hava falan tuttu . Can sıkan şeyler gerçekten.
Karbüratöre hava tuttu kısmı ilginç geldi. Niye hava tuttu? Hava mı girmiyormuş?
Karbüratöre balata spreyi gibi bir temizleyici solvent ile temizlik yaptıktan sonra hafif basınçlı hava tutup sonrasında ise gaz kelebek bağlantılarını çok az miktarda temiz motor yağı ile yağlaması gerekirdi. Ardından karışım ve/veya hava ayarını yapıp, rölanti ayarını ayarlamalıydı ki bu ayarlar sadece temiz hava filtresi ile yapılmalıdır.
Karbüratör karışım ayarı ve supap ayarındaki bozukluk bahsettiğiniz soruna neden olabilir. Benzer şekilde ateşleme sistemindeki bir sorun veya zayıf ateşleme de aynı sorunu yaratabilir.
Hava filtrenizi değiştirin (km olarak henüz çok erken ancak kullandığınız bölge aşırı tozlu bir toprak yolsa iş değişir),
Karbüratör temizliğinizi yaptırtın (benzincideki karbüratör temizleyicilerden bahsetmiyorum),
Karbüratör ayarınızı işini bilen birine yaptırtın,
Bujinizi değiştirin, kaliteli ama aynı nitelikte bir buji olmasına dikkat edin,
Kullandığınız benzinin 95 oktan olmasına dikkat edin, yüksek oktan benzin her motor için iyi değildir.
Kullandığınız benzinin kalitesine dikkat edin, İstanbul' da da kaçak benzin satan/karıştıran pek çok yakıt istasyonu var.
Daha garantide olduğundan bunların hepsini yetkili servisinde yaptırtmanızı öneririm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------
Büyük ihtimalle hava,benzin karışımı düzensiz.800 km.deki motosiklet için subap ayarı çok erken.Unutmadan jikle kolu 2 kademeli olur.Jikle nin kapalı olmasına dikkat edin.Motor ayarlarını elinizden gelmiyor ise servisine kontrol ettirmeli veya işten anlayan birinden yardım almalısınız.Çin malı alınmaz gibi söylemlere pek takılmayın,seçiminiz çok güzel.Kazasız belasız güle güle kullanın.Elimdeki motorlardan Kuba sj 100 inanın İzmir Antalya yolunu ezberlemiştir.Siz elinizdeki malın bakımını ehil birine düzenli olarak yapar veya yaptırırsanız sizi üzmeyecektir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:28 ----------
5 eylül 2014 tarihli mesaj olduğunu sonradan fark ettim.Yaşlılık bu sanırım.Cümleten kazasız belasız günler dilerim.
Aynen, siz yazmasanız bende farketmeyecektim :mrgreen: En azından konuya katkımız oldu, varsın olsun :thumleft: