Motorun Km Ömrü Varmı

hahahaas..

gecen haftalarda malkara otobanında yokuşta 205 kmh ye cıktı motor.

yanii ilk gunku performans devam ediyor.
78 kmh gps ortalama tutturtduğum yolculukta 3.4 lt yakıyor..

bu ne demek biliyon mu ?

benim motor yuz üzerinden 95 alır demek.
elin ayağına dolaşmıştır o hızları görünce :)
motoru keyifle süremedikten sonra yemişim kaç litre yaktığını. varsın yaksın, bana motor sürdüğümü hissettirsin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Her aracın periyodik bakımları ayrıdır, hatta aynı motoru kullanıp o bakım ihtiyacı duyulmayan motorlarda var. Mesela BMW'nin ürettiği 2.0 litrelik N47 kodlu harika dizel bir motoru var (184 hp olanından bahsediyorum), bu motorda her 160.000 kilometrede yağ pompası, yataklar ve zincir değişmesi gerekir fakat aynı bloğu daha düşük güç oranında kullanan Toyota'da bu durum yok, bahsettiğim bakımlar yapılmışsa gönül rahatlığı ile 350.000 kilometredeki bir N47 dizel motora sahip BMW rahatlıkla satın alır tepe tepe binerim. İşte burada S1000RR'ı N47 motorlu bir BMW sayarsak Tenere'yi de N47 motorlu Toyota sayabiliriz.

sen ideal şartlardan söz ediyorsun.
ideal şartlarda eskiyen/yıpranan her parca yenisiyle değişir..

en son motor revizyonu olur ohh, sıfır gibi :)

gerçek hayat oyle değil.

benim motorun kitapçığını acarsan değişmesi gereken egzantrik dahil hiçbir sey olmadığını gorursun.

sadece subap ayarı.

ee şimdi benim motorun kilometresi onemli değil mi :)

gerçi benim motor da biraz aykırı bir örnek 550.000 km olan örnekleri var ahsha

ne motor beeeeee

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
sen ideal şartlardan söz ediyorsun.
ideal şartlarda eskiyen/yıpranan her parca yenisiyle değişir..

en son motor revizyonu olur ohh, sıfır gibi :)

gerçek hayat oyle değil.

benim motorun kitapçığını acarsan değişmesi gereken egzantrik dahil hiçbir sey olmadığını gorursun.

sadece subap ayarı.

ee şimdi benim motorun kilometresi onemli değil mi :)

gerçi benim motor da biraz aykırı bir örnek 550.000 km olan örnekleri var ahsha

ne motor beeeeee
Bir yerde faydalı kullanım ömrü 10 yıldır diye yazıyordur büyük ihtimalle. Benim DL650'de yazmışlar. O tip değişimler genelde yazmıyor kullanım kitapçıklarında.

elin ayağına dolaşmıştır o hızları görünce :)
motoru keyifle süremedikten sonra yemişim kaç litre yaktığını. varsın yaksın, bana motor sürdüğümü hissettirsin.

yalan yok.. pek hoş değil. dumduz yolda 240 a cıksam ne olur, keyif mi bu ?

tank slapper dan korkuyorum ne acayip videolar var.. 140 iyidir gerisi son derece luzumsuz.

Öncelikle herkese iyi forumlar.
Sorum tam olarak şu 2.el motor alırken km önemi varmıdır?
Km bakmak yerine bakımların ne zaman ve nasıl yapıldığına mı dikkat etmeliyim
KM önemli değil bakım önemli. 5000kmde haşat olan japon motosiklet de var 50küsür binde hala ilk günkü gibi çalışan çinli motosiklet de var. Ya da 170binde bir motosiklettir ama 150binde sıfır sandık motor yenilemiştir.
Öncelik:
1)Kaçıncı sahibisin.
2)Senden önceki sahipleri kaç yaşında insanlar, nerelerde ve ne amaçla kullanmışlar.(25 yaş altı birinden 100km kullanılmış motoru bile almam.)
3)Markanın yetkili servisinin ekspertizi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yalan yok.. pek hoş değil. dumduz yolda 240 a cıksam ne olur, keyif mi bu ?

tank slapper dan korkuyorum ne acayip videolar var.. 140 iyidir gerisi son derece luzumsuz.
Racing harici motorlar için en fazla 140 evet. 120 ile seyahat ve sollamalarda 140.
Racinglerde yine aerodinami, süspansiyon, lastik, fren, sürücü pozisyonu çok farklı. Ama diğerlerinde çok sakat.

Son düzenleme:
Ne motor beeee ama 100.000 i geçtimi çöp muamelesi görüyor piyasada 😅 yanlış anlaşılma olmasın bu şahsi fikrim değil piyasadaki gözlemim..

yaa beni bağlamıyor nikicim :)

motorumu 350 370 bine satacağıma mesela ilerde alacağım r1300gs in yanında durması cok daha mantıklı :)

yaa beni bağlamıyor nikicim :)

motorumu 350 370 bine satacağıma mesela ilerde alacağım r1300gs in yanında durması cok daha mantıklı :)
Tamam seni bağlamaz eyvallah da TR de ki tek kullanıcısı sen değilsin , İzmir'de ki arkadaşıma 17.000 de Africa almıştık üç senede 74.000 e getirdi benim peşimde 🤣 yana yakıla satmaya çalışıyor 2017 model kazasız ful çantalı ama kilometreyi gören ciddi indirim beklentisiyle pazarlığa girişiyor..bu arada GS alır kullanırsan o Africa nın sigortası , muayenesi , yağı kılı tüyü iyice gözüne batar soğursun demedi deme ;)

2016 model 09 almaya niyetlendim bütçeme göre baktığımda min 40k max 60k arası oynuyor kmler o yüzden böyle sordum haklısınız soru yanlış
km nin önemi var mıdır diye genel bir soru olur mu yaa ??? lutfen.

desenki africa twin alırken km ye bakmaya gerek var mı, o zaman gerek yok derdik.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Burada 2008 model multistrada kullanan bir abimizin (sıfır km almıştı) km 99.999 da sabit kaldığı için gösterge komple değişti. O değişen gösterge de 70.000 lere falan geldi. Hakiki desmolu motor. Fabrika 100bin üzerine çıkmaz bu diye 5 haneli sayaç koymuş ama motor da dayanıyor maşallah.

Motosikleti
cbf 150
İnan senden fazladır sen öldüğünde çütüyüp gidicen onun çürüyüp gitmesi yüzlerce yıl alır. Bu gerçeklik ortadaylen bakımlarını yaparsan küçük hwcümliler max 250k büyüklerde 400k gider sonra motor ğstünde çalışılması getekebilir. Çok büyüklerse goldeing gibi yarım milyon rahat gider

Öncelikle herkese iyi forumlar.
Sorum tam olarak şu 2.el motor alırken km önemi varmıdır?
Km bakmak yerine bakımların ne zaman ve nasıl yapıldığına mı dikkat etmeliyim
Bakımı, sahibinin kaçıncı sahibi olduğu ve hatta yaşı, ne amaçla kullandığı önemli.
Liseyi yeni bitirmiş bir ergen Yamaha, Honda'nın 250cc racinglerini bile 5000kmye gelmeden haşat edebiliyor.
Ama tabi 50bin kmyi de geçmesin. Be kadar baksan da her şey motor değil. Metal yorgunluğu. Şase dahil tüm aksamlar yıpranıyor. Tesisat çürüyor bakır değilse. İyi akü, iyi ampul olsa da eski bir tesisatta aydınlanma, marş güçsüzdür.
Yani her şey motor değil.

motoru kmler değil, yıllar oldurur diyerek havalı bir cümle kurayım size.

benim motorun sensorleri bakalım ne zaman cortlayacak. seneye 10 yaşına girecek.

honda en iyi sensoru koymuştur gerçeği,..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
motoru kmler değil, yıllar oldurur diyerek havalı bir cümle kurayım size.

benim motorun sensorleri bakalım ne zaman cortlayacak. seneye 10 yaşına girecek.

honda en iyi sensoru koymuştur gerçeği,..
Bir şey olmaz senin motora, sensörden daha ben bile gol yemedim. Bir oksijen sensörü kelek attı ama onu da yanlışlıkla kırdığım için sorun yarattı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar