Motorun kafası sağa daha çok dönüyor

4 gün önce ilk motorumu aldım motordan anlayan birini götürdük o baktı etti iyi dedi. km de 2800 olduğu için ekspere sokmadık ama motoru aldıktan sonra gözüme bir kaç şey çarptı fakat en çok dikkatimi çeken ellerimi bırakınca motorun sağa çekmesiydi. bu gün bir ustaya götürdüm senin ön takımlara baktırmak lazım dedi. çıktıktan sonra gidon tur mesafesini kontrol ettiğimde ise sağ tarafa doğru çok daha fazla döndüğünü gördüm. sağ tarafa döndürünce araya 4 parmak giriyor fakat sola döndürünce değil parmak elim bile değmiyor. bu neden olabilir? ön takım değişir mi yoksa ufak bir kaç dokunuşla düzeltilebilir mi? Fotoğraf çektim ama nasıl atacağımı bulamadım.

Motosikleti
TVS Raider 125
4 gün önce ilk motorumu aldım motordan anlayan birini götürdük o baktı etti iyi dedi. km de 2800 olduğu için ekspere sokmadık ama motoru aldıktan sonra gözüme bir kaç şey çarptı fakat en çok dikkatimi çeken ellerimi bırakınca motorun sağa çekmesiydi. bu gün bir ustaya götürdüm senin ön takımlara baktırmak lazım dedi. çıktıktan sonra gidon tur mesafesini kontrol ettiğimde ise sağ tarafa doğru çok daha fazla döndüğünü gördüm. sağ tarafa döndürünce araya 4 parmak giriyor fakat sola döndürünce değil parmak elim bile değmiyor. bu neden olabilir? ön takım değişir mi yoksa ufak bir kaç dokunuşla düzeltilebilir mi? Fotoğraf çektim ama nasıl atacağımı bulamadım.
hızlıresim gibi bir siteye yükleyin linki buraya atın

hocam bu iş beni biraz kıllandırdı.
motosiklete ekspertiz yaptırmanı öneririm, önden bir kaza yapmış olabilir.

Motosikleti
CB650R
Elcikler, gidon topuzları orijinalden farklı, büyükçe bir stunt demiri var

Sanki bir tık bu renkli hayatı siz seçmiş gibisiniz

Hiç anlayacağım şeyler değil arkadaşlar yazmış fikirleri.
Ama bir şey alıyorken iyice baktırmak lazım .
Canını taşıyan bir araç ve motosikletse çok daha titiz olmak lazım.

Motosikleti
Honda CBR500R
Motosiklet gidonunu çevirirken sınırlandıran ufak bir parça var gidon ve tekerlek arasında. O kısma bakar mısın ezilme, bükülme var mı?

Motosikleti
STRS 765
Son düzenleme:
Motosiklet gidonunu çevirirken sınırlandıran ufak bir parça var gidon ve tekerlek arasında. O kısma bakar mısın ezilme, bükülme var mı?
Hocam dediğiniz gibi sağa fazla dönmesinin nedeni ezilmiş olmasıymış peki bunu nasıl düzelttirebiliriz çok masraflı bir şey mi bunun düzeltilmesi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birinci ve ikinci fotoğrafta net bir şekilde görünen sag ve sol gidon kelepçesinin bitiminde gidonda pas ve boya atması var, çok yeni olmamış, sola devrilmiş gibi görünüyor, sadece devrilme mi, önden çarpma suretiyle devrilme mi bakmak gerek. Ön takımı çatal vs mutlaka kontrol ettir.
Hocam satıcı bana durduğu yerde sağa devrildiğini söylediğini söyledi zaten izleri de duruyor takozlarda.

Motosikleti
STRS 765
Hocam dediğiniz gibi sağa fazla dönmesinin nedeni ezilmiş olmasıymış peki bunu nasıl düzelttirebiliriz çok masraflı bir şey mi bunun düzeltilmesi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam satıcı bana durduğu yerde sağa devrildiğini söylediğini söyledi zaten izleri de duruyor takozlarda.
Tamam, çarpma olmadan sadece yana devrilme ise yeni gidon alınır değiştirilir yada gidon boru ile veya asılrak vs düzeltilebilir ama düzeltme işlemi sıfır bir gidon gibi düzgün olmaz illaki bir ölçü/açı kaçıklığı olur. Tavsiyem yeni bir gidon alman yönünde, parasını satın aldığın kişiden istersin/istemezsin o senin bileceğin iş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar