Daha yeni geçende bir yutupta okuduydum (şimdi aradım bulamadım tam), boşta çalıştırmanın gereksiz yakıt israfı olduğunu söylüyordu, yeni nesil motorlarda...
Giyinip üstüne çıkıyorum çalıştırıp, boşta geri geri bir motor boyu iteleyerek binanın arka tarafındaki açık otoparktaki balkonun altından çıkarıyorum ve yönümü çıkışa doğru veriyorum.
Bu noktada, sağ elimi cebime atıp kumandadan otomatik kapıyı açıyorum... montun fermuarını çekip, eldiveni geri giyinceye kadar kapı açılıyor ... Yavaşça gaz vererek çıkıyorum ... 30 sn... hadi, diğer cepler de kapalı mı diye kontrol ettiğimi düşünürsem, en fazla 1 dk... yok bile ...
Hiç öyle dakikalarca falan rölantide çalıştırmıyorum...
Ama bir 2-3 km gidesiye tapa gaz gitmiyorum hiç bir viteste ...
En az bir 10 km gitmeden de, tekerlerin ısınması açısından, çok öyle rossi tarzı sokak arası viraj miraj falan yeltenmiyorum...
Soğuk tekerler konusunda bu forumda birkaç yorum okumuştum ... Özellikle soğuk havalarda, laminat parkede kösele ayakkabıyla yürümek gibi hissetmek istemem sonuçta ...
İlk 2-3 km'de fıtı fıtı gitmekte fayda var...
Sonra, yol müsaitse, zigzag yapmaya çalışıyorum, hafiften, tekerlerin yanaklarını da kısmen daha iyi ısıtmak bakımından...