motorun ısınınca.........

Herkese selam.Arkadaşlar şimdi yazacaklarımı 2002 yılından beri forumları takip etmenin vermiş olduğu rahatlıkla yazacağım
Her sabah işe gelince önce formu takip ederim ne zamanki bu başlık gibi bir başlık görsem hemen bir bilgi bulurum diye dalıyorum.Ama bunca sene istisnalar hariç bir doyuruculukla biten başlık görmedim.Konu genelde malumun ilanı olan laflardan öteye gitmiyor veya seviye düşüyor.Oysa madem buradayız madem bu formu her zaman takip ediyoruz o zaman bir bilgi birikimimiz var demektir.
Yukarda arkadaş bir soru sormuş öyle bir soru ki tam bam teline dokunmuş.Aynı sıkıntı bende de var hatta çoğu motorda var.Ben bundan önceki motorumu bu yüzden sattım,bu japon menşei li diye bunu aldım bundada var.Şöyle 30-40km gidince cılk yumurta gibi oluyor.cbf 150m daha 4000 de üst kapağı söktüm.Subap açıklıklarına baktım kitapçık emme:0,08-egzos:0,12 demesine rağmen daha sıkı çıktı.Bende tamam dedim motor sıkı onun için tez ısınıp ses yapıyor.Hemen olması gereken yani0,08-0,12 ayarına getirdim ama şu anda inanın motor binme zevkim her şeyim bitti ses arttı.
Şimdi özetlersek burası-deneyim bilgi paylaşım platformu.Allah aşkına lüzumsuz sorulardan,reklamdan,bazı markaların kiralık kalemliğinden kurtulalım

Çünkü biz motor sevdalılarıyız

Çünkü bizim bir farkımız olmalı

cok dogru bir tespit. otekinin motoru kotu, berikinin motoru iyiyse, herkesin iyisi kotusu kendisine. motor ayri bir tutku. "senin motorun kotu" demek, "senin karin cirkin" demekle nerdeyse ayni sey. boyle bir sey soylemeye ne gerek var? neyin pesindeyiz? sacma sapan diyaloglar yerine ne biliyorsak onu paylasalim.

ayni problemi cok rahatsiz etmeyecek duzeyde ben de yasiyorum. ve motorum daha 350 km'de. zincir bollugundan olduguna dair ipuclari yakaladim caracal 200 basligi altinda. zinciri gerdirip denemek lazim ama ben 800 bakimini bekleyecem, tahamul edilemeyecek duzeye gelmedigi surece...

Herkese selam.Arkadaşlar şimdi yazacaklarımı 2002 yılından beri forumları takip etmenin vermiş olduğu rahatlıkla yazacağım
Her sabah işe gelince önce formu takip ederim ne zamanki bu başlık gibi bir başlık görsem hemen bir bilgi bulurum diye dalıyorum.Ama bunca sene istisnalar hariç bir doyuruculukla biten başlık görmedim.Konu genelde malumun ilanı olan laflardan öteye gitmiyor veya seviye düşüyor.Oysa madem buradayız madem bu formu her zaman takip ediyoruz o zaman bir bilgi birikimimiz var demektir.
Yukarda arkadaş bir soru sormuş öyle bir soru ki tam bam teline dokunmuş.Aynı sıkıntı bende de var hatta çoğu motorda var.Ben bundan önceki motorumu bu yüzden sattım,bu japon menşei li diye bunu aldım bundada var.Şöyle 30-40km gidince cılk yumurta gibi oluyor.cbf 150m daha 4000 de üst kapağı söktüm.Subap açıklıklarına baktım kitapçık emme:0,08-egzos:0,12 demesine rağmen daha sıkı çıktı.Bende tamam dedim motor sıkı onun için tez ısınıp ses yapıyor.Hemen olması gereken yani0,08-0,12 ayarına getirdim ama şu anda inanın motor binme zevkim her şeyim bitti ses arttı.
Şimdi özetlersek burası-deneyim bilgi paylaşım platformu.Allah aşkına lüzumsuz sorulardan,reklamdan,bazı markaların kiralık kalemliğinden kurtulalım

Çünkü biz motor sevdalılarıyız

Çünkü bizim bir farkımız olmalı

dünde kardeşimin junlin 250 den sibop sesi geliyodu motorcuya verdim baksın die adam bi sibop ayarı yaptı motor istop etmeye başladı rolantiyi yükselttik bu sefer sesi solugu kesildi gitmemeye başladı tekrar söktürdüm ustaya gevsetti sibopları motor düzeldi şuan sen ben yaptım demişsin ama zor iş ya sibop ben bi ondan anlamıyom

Benim aklıma da hava yakıt karışımının çok zengin tarafa doğru yapılmış olması bujiyi ıslatıyor ve etkin patlamayı engelliyor gibi bir fikir geldi...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar öncelikle motor arızasını motorun markasına bağlayan arkadaşları kınıyorum..tam bir tamirci muhabbetti dönüyor ortada..arkadaş motor motordur..ne marka olursa olsun bunun bir arızası vardır ve her arızanın da tamiri vardır..çin ya da japon..saat gibi çalışan nice çinli motorlar biliyorum..yeter ki bakım onarım sağlıklı olsun..
şimdi gelelim konumuza..eğer subaplar gevşek ise evet fazla ses yapar..ama gevşek diye sıkılmamalı bence..motor tam rodajını tamamlayana kadar subaplar oturmalı.ayarlar sonra..hele ki hondalarda..hondalar rodajını geç tamamlar ve km yaptıkça açılır..bence sekmandan değil..sekman kırık olsa çok daha farklı hissedilir..hava-yakıt karışımından da olduğunu sanmıyorum..benim aklımda sadece subaplar ve ateşleme var arkadaşım..o kadar titreşimi ya subaplar ya da zamanında patlamayan benzin verir diye düşünüyorum..saçma olabilir belki ama yine de aklında bulunsun...

arkadaşımızın sorusu gayet dogal,motor soguk ken piston daha rahat hareket ediyor yanlız ısınıncada piston şişiyor ve devrinden ister istemez düşüyor buda demektirki senin motorun silindiri eski performansını kaybetmiş ısınınca seste yapar

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
hemen hemen hava soğutmalı motorların hepsinde bu olur ama kiminde az kiminde çok farkedilir

Forumdan Uzaklaştırıldı
hava sogutmalı motorlar zaten şişme reaksiyonuna göre yapılmıştır..bu çok doğal bişey değildir..hava sogutmalılarda zaten şişme payı bırakılmıştır..dolayısı ile motor sogukken çok az da olsa segmanlardan yag bile kaçırır ısınana kadar..isterseniz motorun ilk çalışmasında egzost dumanına bakın az da olsa yag yakar..sonra ısınır ve açıklık kapanır..

Sekman kırık olabilir:pale:çok hararetten olabilir

adamım ne yaptın yaa sekman kırığı hissedilmezmi

arkadaşımızın sorusu gayet dogal,motor soguk ken piston daha rahat hareket ediyor yanlız ısınıncada piston şişiyor ve devrinden ister istemez düşüyor buda demektirki senin motorun silindiri eski performansını kaybetmiş ısınınca seste yapar

silindir eski performansını yitirmesi için aşınması gerekir aşırı aşındığı zamanda yağ yakar bu kendini egsoz dumanından belli eder

sonuç serviste belli oldu subab ayarı baya bir zaman geçirmiş bosluk yapmıs . ama subab ayarı yapılınca da motor cekısten dusuyor yaaa . yaptırmak bıle ıstemıyorum ben bir kere bir taksıcı bır sıkıstırdı dusunmekten 5. vıtese atmaya zaman bulamadım 4. viteste 100 yapmıstım . herneyse motor servıste 10 gun dursun sakin kafa ile bunu yap dedim servisim ile konustum abi motor yag gıbı olacak emın ol baştan asagı elden gecırdım dedi . aldıgım gun yorumları yazacagım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Karburatör zengin karışımda ise ısınca rölanti artar..Eğer fakir karışımda ise motor ısınınca rölanti düşer.Baygın baygın çalışır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
bir subab ayarı yaptırın derim yag yakmıyorsa kompresör normalsa eger yag yakıyorsa subab sesi normaldir bir de biraz daha kalın yag kullanmanızı önerebilirim çünkü sıcaktan yag lar daha da inceliyor su ğibi oluyor ve yeterince koruma sağlamıyor benim aklıma bunlar ğeliyor şimdilik

subab ayarınıda motor SICAK iken yap...
bılmem anlatabıldım mı...:wiinkk:

ust kapak contası ile subaplarını degiştir problemin hallolur ısınınca şişme yapıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar