Herkese selam.Arkadaşlar şimdi yazacaklarımı 2002 yılından beri forumları takip etmenin vermiş olduğu rahatlıkla yazacağım
Her sabah işe gelince önce formu takip ederim ne zamanki bu başlık gibi bir başlık görsem hemen bir bilgi bulurum diye dalıyorum.Ama bunca sene istisnalar hariç bir doyuruculukla biten başlık görmedim.Konu genelde malumun ilanı olan laflardan öteye gitmiyor veya seviye düşüyor.Oysa madem buradayız madem bu formu her zaman takip ediyoruz o zaman bir bilgi birikimimiz var demektir.
Yukarda arkadaş bir soru sormuş öyle bir soru ki tam bam teline dokunmuş.Aynı sıkıntı bende de var hatta çoğu motorda var.Ben bundan önceki motorumu bu yüzden sattım,bu japon menşei li diye bunu aldım bundada var.Şöyle 30-40km gidince cılk yumurta gibi oluyor.cbf 150m daha 4000 de üst kapağı söktüm.Subap açıklıklarına baktım kitapçık emme:0,08-egzos:0,12 demesine rağmen daha sıkı çıktı.Bende tamam dedim motor sıkı onun için tez ısınıp ses yapıyor.Hemen olması gereken yani0,08-0,12 ayarına getirdim ama şu anda inanın motor binme zevkim her şeyim bitti ses arttı.
Şimdi özetlersek burası-deneyim bilgi paylaşım platformu.Allah aşkına lüzumsuz sorulardan,reklamdan,bazı markaların kiralık kalemliğinden kurtulalım
Çünkü biz motor sevdalılarıyız
Çünkü bizim bir farkımız olmalı
cok dogru bir tespit. otekinin motoru kotu, berikinin motoru iyiyse, herkesin iyisi kotusu kendisine. motor ayri bir tutku. "senin motorun kotu" demek, "senin karin cirkin" demekle nerdeyse ayni sey. boyle bir sey soylemeye ne gerek var? neyin pesindeyiz? sacma sapan diyaloglar yerine ne biliyorsak onu paylasalim.
ayni problemi cok rahatsiz etmeyecek duzeyde ben de yasiyorum. ve motorum daha 350 km'de. zincir bollugundan olduguna dair ipuclari yakaladim caracal 200 basligi altinda. zinciri gerdirip denemek lazim ama ben 800 bakimini bekleyecem, tahamul edilemeyecek duzeye gelmedigi surece...