Motorun gaz ayarını açıklama

M.M

Arkadaşlar yanlış bilmiyorsam büyük hacimli motorda milim gaz verseniz yada gaz kolunu sabit tursanız bile motor devirleniyor hızlanıyor.Bunu arkadaşıma anlatamadım.İnanmıyor.Benmi yanlış biliyorum acaba diye düşündüm.Ama kalkışta falan bakıyorum dediğim gibi oluyor.Bunu nasıl açıklayabilirim.

gaz kolu sabitken + ivmelenme olması fizik kurallarına aykırı dostum.

milim milim de olsa arttırsan tamam hızlanır ama sabit tutarsan sabit süratte gider. çok net.

senin dediğin gibi olsa rölantide durdurabilene aşk olsun motoru gaz kolunu bıraksan da devir ha bire yükselecektir. mantık dışı. arkadaşının anlamaması çok normal.

gaz kolu sabitken + ivmelenme olması fizik kurallarına aykırı dostum.

milim milim de olsa arttırsan tamam hızlanır ama sabit tutarsan sabit süratte gider. çok net.

senin dediğin gibi olsa rölantide durdurabilene aşk olsun motoru gaz kolunu bıraksan da devir ha bire yükselecektir. mantık dışı. arkadaşının anlamaması çok normal.

Artı ivmelenme diye bir olay yok bildiğim kadarı ile. İvme benim hatırladığım şiddet vektörünün uzunluğundaki değişimdi. Yönü var + ve -. Gaz kolunu sabit tutarsan ivme artar. Sonuçta ivme bir türevdir ve doğrusal etki göstermez. Ama gaz kolunu açtığın andaki ivmelenme sabit tuttuğundakinin bilmem kaç katı olduğu için göz ününe alınmayabilir. Neyse vs. vs.

Yani gazı 5cm açtın motorun gittiği bir sabit hız var. Diyelim 30km/h,
Duran motorda direk 5cm gazı açtın. 30km/h hıza gelene kadar, artı yönde ivmelenme olur. Çünkü senin motorun bir ağırlığı var sürtünme katsayısı var, rüzgar direnci var vs. vs. Anlatabildim mi bilmiyorum genelde anlatamam :D

Artı ivmelenme diye bir olay yok bildiğim kadarı ile. İvme benim hatırladığım şiddet vektörünün uzunluğundaki değişimdi. Yönü var + ve -. Gaz kolunu sabit tutarsan ivme artar. Sonuçta ivme bir türevdir ve doğrusal etki göstermez. Ama gaz kolunu açtığın andaki ivmelenme sabit tuttuğundakinin bilmem kaç katı olduğu için göz ününe alınmayabilir. Neyse vs. vs.

Yani gazı 5cm açtın motorun gittiği bir sabit hız var. Diyelim 30km/h,
Duran motorda direk 5cm gazı açtın. 30km/h hıza gelene kadar, artı yönde ivmelenme olur. Çünkü senin motorun bir ağırlığı var sürtünme katsayısı var, rüzgar direnci var vs. vs. Anlatabildim mi bilmiyorum genelde anlatamam :D

dostum çok güzel anlattın :) kendine haksızlık etme.

aslında haklısın ivmelenme devam eder ama lastiğin sürtünmesi, hava direnci, zincirin dişlinin krankın sürtünmeleri bir noktada eylemsizlik yasası ile ivmelenme kuvvetini sabit hale getirir. yani sabit hızla gidersiniz. fizik kuralları çerçevesinde böyle. yani gaz kolunu sonuna kadar açsanız hızlanma sürer ama bir noktada artık sabit hızla gitmeye devam ederiz.

hiç sürtünme olmasaydı, eğer gaz kolu sürekli aynı noktada açık kalsaydı dediğiniz doğru olacaktı. ama maalesef sürtünme var:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar