motorumun iadesini talep ettim sizce hakli cikarmiyim ?

Arkadaşım SATICI sana tabiki değişim olmaz falan diyecektir. Ama KANUN'a göre GARANTİ KAPSAMINDAKİ ARAÇ AYNI ARIZAYI 2 KEZ YAPAR İSE alıcı malın SIFIR AYNI MODEL ile değiştirilmesini iateyebilir ve bu onun hakkıdır.. Ama bunu telefon ederek istersen yok derler yasal yollarla yapman lazım. Araç hala garantide ise arızayı 2000 km de 5000 km görmen seni haksız yapmaz, zşra hukuk ta bu durum GİZLİ AYIPLI MAL diye geçer. İnternette AYIPLI MAL ARAÇ İADESİ diye aratırsan yapman gerekeni görürsün. Aşağıda da bir kaç yargıtay kararı

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=8829
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=8913

Cok tskler bu bilgiyi vermeniz cok iyi oldu bir dahaki gorusmemde bunu belirtecem guzellikle olmaz ise adli yollara bas vuracagimida iletecem ilginiz icin ayrica tskler :)

gecmiş olsun öncelikle ..
toplam 1 yıl icerisinde 3 kere aynı sorundan tamir görüp hala sıkıntı cıkartıyorsa
(( servise götürdün yaptılar - belge aldın yapıldına dair .
servise götürdün yaptılar - belge aldın yapıldına dair .
servise götürdün yaptılar - belge aldın yapıldına dair . ))
gene aynı sorun cıkarsa para iadesi talep edip ödedigin miktarı geri alırsın motorun parasını

Sadece çinlilerde olmuyor bu arızalar hem çinli motorların tamiri küçük cc japonlara göre 3 kat büyüklere göre 10-15 kat ucuz.

aynen öyle abi.

abi millet japon motosiklerin o kadar sorununu yazar ama çinlide bi vites sorunu oldu mu vay mondial iyi degil bu yuzden çinli almayın paranıza yazık. sanki çinli alan yuzlerce binlerce belki milyonlarca kişinin motosikletinde aynı sorun var. harbıden su çin japon ayrımının bu kadar asırı derecede yapılmasını anlamıyorum. paramız varda biz mi japon almıyoruz gıdıp salaklık edıp çin alıyoruz. allah askına yapmayın artık boyle yorumları ya vallahi bıktım

adamınki şans kardesım. denk gelıyo boyle ıste. şu an kullandıgım HP Pavilion g series G6 laptop'ımdan 2 tane aldık. 2side internet üzerinden. bırı ısyerımıze bırı eve. evdekıne cok ıyı bakıyorum ozel temızleme spray'i osu busu bezi. ama pc kendi kendine dagıttı kendını. start ısı calısmıyo dugmesı tek basmada ıslemıyo farklı yontemlerle calısıyo pc. fan calısmıyo ek sogutmayla yuruyo laptop. şu an işyerimizdeki bilgisyarda saatlerce oyun oyna ısınmıyo. benımkı oyle bı ısınıyo kı elını degdıremıyosun fan olan yere. bunun harıcınde 1-2 ufak sorun daha. yanı kast ettigim sey şans. denk geliyo abi yapılcak bişey yok. *laptopla motosiklet ne alaka diceksiniz belki ,fakat ben şans'tan bahsediyorum.

F54

mondial o motorun ampülünü bile değiştirmez
bırak motoru iade almayı
evet japonlarda arıza yapar ama öyle 2000km de değil 5 10 yıl sonra

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben bir aküyü değiştirtemedim, senin işine ALLAH yardım etsin, inşallah sorunları çözersin. Başkasının aküsünü vermişlerdi bana, adam uyanık, 3 hafta dükkanda tutmuş, fabrikadan haber gelecek diye yalan söylüyor puşt.

Yakın arkadaşım önceki yıl acenta bir araba aldı ( kendisi araç servisi sahibi) "bir ay" içinde , aracın defransiyeli ötüyor diye servisine götürdü ve yenisi ile değişimini istedi , tabiy kabul etmediler , avukat tuttu ve "noter aracılığıyla servise ihtarda bulundu !!!! .
Konu mahkemeye intikal etti ve geçen ay mahkeme lehine sonuçlandı şimdi aracın parasını alacak !

gerekirse mehkemeyede verecem noterden ibraz talebinde bulunacam en kısa zamanda dönüş sağlanmazsa bana..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Geçmiş olsun. Madem işi hukuki boyuta taşımak niyetindesin tüketici hakem heyetine de başvur bence. Bulunduğun ilçenin kaymakamlığından tüketici hakem heyetine "şikayet konusunu içeren dilekçe ve ekinde konuya ait belgeleri (fatura, satış fişi, garanti belgesi, sözleşme vb.) 2 (iki) kopyası ile başvurabilirsin. Sonuç için de bilirkişinin raporu gerekiyor. İnsallah bu kadar uzun sürece maruz kalmadan en kısa yoldan sorunun çözülür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar