Motorumun Bujisi İyi yakmıyor Yardım..

Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Motosikletim 125cc bir çinli. 10gün kadar oldu motorumda büyük bir sorun farkettim. Motorum eskisi gibi rampaları çıkmıyor. Gaz açtığımda boğulup kalıyor. Önceden 4-5 ile çıktığım hafif eğimli bir yokuşu şimdi 3 ile zor çıkıyor... Gazı açtığımda motor tekliyor, gaz yemiyor, sonradan hızlanıyor... Hava filtresi, bujisini değiştirdim. karburatörü temizledim, hava hortumlarını kontrol ettim bir şey göremedim. Sonunda sorunun bujiden kaynaklandığı kanısına vardım. Buji yakmıyor. Yani yeni buji takıp 1 gün dolaştığımda bujinin altı kapkara oluyor. Normalde nar gibi kızarması lazım. Ben sorun budur diye düşünüyorum. Çünkü başka bir durum göremedim ortada. Yeni bujilerde çözüm olmadı. Ne yapmam gerekiyor. Sizce sorun da benim gördüğüm gibi bujiden mi kaynaklanıyordur.? Başka bir yerde sorun olabilirmi? Eğer bujiyse gerçek sorun, bujinin iyi ateşlemesini engelleyen nedir.?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler...:rendeer:

Daha çok kendim ilgileniyorum motorumun bakımıyla. Daha zevkli oluyor binmesi çünkü:) Ama eğer bir çıkış bulamazsa elim mahkum gideceğim. Ayrıca motor bazen marşa bastığımda zor çalışıyor. Bu sefer bizim çinli başımızı ağrıtacak gibi..:(

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Platin ayarlarina baktinmi?

Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Motosikletim 125cc bir çinli. 10gün kadar oldu motorumda büyük bir sorun farkettim. Motorum eskisi gibi rampaları çıkmıyor. Gaz açtığımda boğulup kalıyor. Önceden 4-5 ile çıktığım hafif eğimli bir yokuşu şimdi 3 ile zor çıkıyor... Gazı açtığımda motor tekliyor, gaz yemiyor, sonradan hızlanıyor... Hava filtresi, bujisini değiştirdim. karburatörü temizledim, hava hortumlarını kontrol ettim bir şey göremedim. Sonunda sorunun bujiden kaynaklandığı kanısına vardım. Buji yakmıyor. Yani yeni buji takıp 1 gün dolaştığımda bujinin altı kapkara oluyor. Normalde nar gibi kızarması lazım. Ben sorun budur diye düşünüyorum. Çünkü başka bir durum göremedim ortada. Yeni bujilerde çözüm olmadı. Ne yapmam gerekiyor. Sizce sorun da benim gördüğüm gibi bujiden mi kaynaklanıyordur.? Başka bir yerde sorun olabilirmi? Eğer bujiyse gerçek sorun, bujinin iyi ateşlemesini engelleyen nedir.?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler...:rendeer:

egzosdan çıkan gazın rengi mavi ise piston, sekman, gömlek bitiktir inşallah değildir.yok siyah ise muhtemelen zengin karışımdır ya hava ayarı bozuktur yapılması lazım yada hava alıyodur bulunması lazımdır,sübap ayarınada baktırmanda fayda var aslına bakarsan ustasına götür hemen hallolur sana kolay gelsin kazasız sürüşler.

Platin ayarlarına bakmadım... Motorun egsozundan çıkan duman normal... Subap ayarından olabileceğini düşünmüyorum. Bugün servise bırakıcam bakalım. Halledemedim sorunu... Ama sorun bence büyük bir şey...

Platin ayarlarina baktinmi?

Platin ayarlarına bakmadım... Motorun egsozundan çıkan duman normal... Subap ayarından olabileceğini düşünmüyorum. Bugün servise bırakıcam bakalım. Halledemedim sorunu... Ama sorun bence büyük bir şey...

Bakamazsınız çünkü motorunuzda platin yok.CDI (beyin) elektronik ateşleme var.Egsozdan çıkan duman normal değil..Çünkü 4 zamanlı motorun egsozundan bu mevsimde duman çıkmaz..Sorununuz büyük birşey değil.Motorunuz zengin karışım (az hava çok benzin) ile çalışıyor.Aldığı yakıtı tam olarak yakamıyor,o nedenle yeterli gücü üretemiyor..Buji kurumlanıyor ve ateşleme azalıyor.Hava filitresi temiz olduğuna göre; iyi bir karbüratör ayarı eğer düzelmezse temizliği,
yine düzelmez ise iyi bir süpab ayarı gerekir..Kolay gelsin..

karbüratör hava ayarına baktınmı_? hava filtreni kontrol et motora az hava giriyorsa karışım zengin olur hem motor daha çok yakar, buda bujinin zararına .olur

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
servise vermen iyi olmuş tak diye kitler di o motoru bir anda yağ pompasınada bakmasını söylersin ustalara

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
%90 Ateşleme ile ilgili bir problem var .

-Bujiniz motora uyumlumu ?Bujinin tırnak açıklıklarını kontrol edin . Motorun el kitabında ne kadar olması gerektiği yazılıdır.
-CDI 'a giren ve çıkan kabloları soketleri kontrol edin korozyon veya kopuk olabilir. Karanlıkta çalıştırıp incelerseniz elektrik sorunu olan yerde kıvılcım görebilirsiniz.
- Sonuç alamazsanız mutlaka sağlam olduğundan emin olduğunuz bir CDI takıp onunla test yapın.

Sevgiler

Aynı sorunla karşılaştım kendim halletim motoru onceden aldığım kisi farketmemiş ben sorun olduğunu düşündüm bujiyi değiştirdim bujinin tam oturmadigi için içerdeki patlamalardan dolayı olusan gaz bujinin otdan çıkıyor bundan dolayı kararır öncelikle bujinin oturduğu dişleri bezle temizle oraya buji oturmayabilir sonrasında bujiyi sağlam bı sık büyük ihtimal olucaktir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar