motorumu yıkatmak istiyorum!!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar selam,
Ben yeni motorumu yıkatmak istiyorum amma velakin daha önce hic böyle bir olaya kalkışmadığım için korkuyorum, köpüklü ve tazikli su ile yıkayan güzel yerler biliyorum ama yıkatırken nelere dikkat etmeliyim? yıkama öncesinde neler yapmaıyım bana biraz bilgi verir misiniz?

Teşekkürler

Aklımı kurcalayan bir soruydu bu dile getirdiğin teşekkürler. Evet arkadaşlar Kromların parlaması için bu tür bir yıkama yaptırabilirmiyiz?

alacaksın bi eline sünger digerine deterjan(sıvı sabun) bi güzel köpürtüp temizleyeceksin daha sonra suyla durulayacaksın (tazikli suyla değil ama)parlatmak içinde cila sürdünmü makine cillop gibi olur

Ben motorumu sonax ta yıkatıyorum biraz fazla para veriyorum ama gerçekten güzel yıkıyorlar. Jantlarının en ınce ayrıntısına kadar ben soylemeden temizliyorlar.
Banada başka bir arkadaş tavsiye etmişti, 10tl ye parlatıyorlar:cat:

Ben anahtar deliğini kapatıyorum torbayla ve kadranın oraya çok su tutmamasını söyluyorum

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
benim ramzeyi yeni aldığım zamanlar yıkamacı arkadaşın oraya götürdüm. çamur içindeydi tazzikli suyla bir güzel yıkatayım dedim. yıkamadan çıktı birde ne göreyim bütün stıkırları yok depo hariç hepsi uçmuş:mrgreen:
varedero dahil bütün motorlarımı tazzikli suyla yıkadım hiç bir şey olmuyor ama benimkiler çoğunlukla enduro tarzı diğer motor tarzlarında elektirik aksamlarına zarar verirmi bilemiyorum. el girmeyen yerleri çok güzel temizliyor.

Kadıköyde stadın orada motokuaför diye bir yer var. Delta bisikletin yanında...

Motorun soğumasını bekleyip tazdikli su vurmadan çok güzel yıkıyorlar. Hatta 5 ytl fazla verince grenajlara boya korumada yapıyorlar...

Ben motosikletimi orada yıkattıktan sonra tanıyamamıştım. Jantları bile parlıyordu...

Tavsiye ederim...

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Süngerle fırçayla uğrasmana gerek yok, ben haftada 2 kez köpüklü yıkama yaparım (kendim yıkarım hayatta yıkamacının eline vermem) kirli olan motora köpüğü sıkıyorsun(kornaya,egzos ucuna ve varsa xenon beynine gelmesin su) beyaz olan köpük akıp alttan motorun kendisi görününe kadar bekliyorsun (köpüğü ön panel dahil heryere tutabilirsin zararsızdır) gözünün görebildiği heryere sık güçlü bi kir çıkarma gücüne sahip, tazzikli suyu çok yakın olmamak kaydı ile 30 cm kadar bi mesafeden tutup duruluyorsun, kurulama işlemini yaparken motorunu çalıstır , blok üzerinde kurulayamadığın yerlerdeki su gitsin, yoksa leke yapar. Hadi kolay gelsin

Süngerle fırçayla uğrasmana gerek yok, ben haftada 2 kez köpüklü yıkama yaparım (kendim yıkarım hayatta yıkamacının eline vermem) kirli olan motora köpüğü sıkıyorsun(kornaya,egzos ucuna ve varsa xenon beynine gelmesin su) beyaz olan köpük akıp alttan motorun kendisi görününe kadar bekliyorsun (köpüğü ön panel dahil heryere tutabilirsin zararsızdır) gözünün görebildiği heryere sık güçlü bi kir çıkarma gücüne sahip, tazzikli suyu çok yakın olmamak kaydı ile 30 cm kadar bi mesafeden tutup duruluyorsun, kurulama işlemini yaparken motorunu çalıstır , blok üzerinde kurulayamadığın yerlerdeki su gitsin, yoksa leke yapar. Hadi kolay gelsin

10 numara ++

Forumdan Uzaklaştırıldı
DSC00237.JPG

ilk aldığım gün sonra çalıştırmadan iterek garaja :)
böyle motor yıkanmaz tabi bakmayın siz bana.

Yaw bu zevk başkasına verilirmi yaa motoru kendin yıkayacaksın alıcan süngeri eline köpürte köpürte yıkıcan,sonra güzelce siliceksin mis gibi olacak :p

Tazyikli sudan kaçınmalısın arkadaşım arkadaşların dediği gibi kendin temizliğini yaparsan için rahat olur.:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yaw bu zevk başkasına verilirmi yaa motoru kendin yıkayacaksın alıcan süngeri eline köpürte köpürte yıkıcan,sonra güzelce siliceksin mis gibi olacak :p

KesinLiqLe Katılıyorum :) istersen Grenajlarıda sökersin tek tek iç dış yıkarsın :)

Arkadaşlar selam,
Ben yeni motorumu yıkatmak istiyorum amma velakin daha önce hic böyle bir olaya kalkışmadığım için korkuyorum, köpüklü ve tazikli su ile yıkayan güzel yerler biliyorum ama yıkatırken nelere dikkat etmeliyim? yıkama öncesinde neler yapmaıyım bana biraz bilgi verir misiniz?

Teşekkürler
1-Gostergeye ve kontak kismina su tutmasinlar
2-suyun tazigini dusurttur.
3-motor blogu asiri sicak olmasin
4-yikamadan hemen sonra kurula ve zincirini derhal yagla(aksi takdirde paslanacaktir.)
5-endise etme silmesi buyuk bir keyif.(otomobile gopre cok kisa ve keyifli)

He bir de motor sıcakken sen sen ol fren disklerine su tutturma, yamuluyor:pale:

valla ben kendim yıkarım motorumu, her akşam alırım elime bi kova, çizmeyen özel anti-statik mobilya bezi, kurulama bezi, hortum olmadığı için pet şişeye suyu doldurur son olarak ufak da bir fırça elimin girmediği yerlere uzanabilmek için.. ohh miss.. en ağır çamurdan sonra bile gıcır gıcır.. artık alışkanlık oldu 15-20dakika alıyor max. tv'de reklam izleyeceğime buna değer bence..

Merhaba arkadaşlar.Benim motorum yok ama şimdiden bilgileri topluyorum.Almama çok az kaldı.Birkaç kişi göstergelere ve kontağın oraya su tutulmamasını söylüyor.Peki yağmur yağdığı zaman ne yapmak gerekir:silent:Bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkür ederim.

geççenlerde bi arkadaş konu açmıştı motorumu yıkadaıktan sonra bir daha çalışmadı diye .üzerinde durulması gereken bir konu.

Yok yağmur yağdığı zaman bir problem olmaz, oto yıkamacılarda tazzikli su tutuyorlar anahtar deliğine immobiliser bozuluyor. Sonra uğraş dur.
Ama yağmurda direk oraya tazzikli şekilde su gelmediği için sorun olmuyor.

Birde yağmur dedik aklıma geldi(konuyla pek alakası yok ama), başıma geleni anlatayım sizlerde dikkatli olun.

İstinye park avm giderken anormal bir yağmura yakalandım, sırılsıklam bir vaziyette kapalı otoparka indim. Allahıma çok şükür yavaş gidiyordum park etmek için frene bastım sanki buz pateni yapıyorum, motor durmadığı gibi daha da hızlandı. Ayaklarımı yere koydum, sola dogru yattı sonunda durdu ama sola dogru devırmemek için bacağıma çok yük bindi. 1 hafta bacağım ağrıdı.

Kapalı otoparkın zeminini farklı bir maddeyle kaplamışlar, ıslakken durmanıza imkan yok. Motoru sürerek park edemedim, inip ite ite park ettim.
O günü unutamam, aman arkadaşlar dikkat

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar