Motorumu Yıkadım Yolda Kaldım..!

Arkadaşlar Geçen Gün Benzinlikten Benzin aldıktan Sonra Benzinligin kenarında bulunan araç yıkama yerinde motorun üzerindeki toz toprak gitsin diye Hortumla tanzikli su tuttum ve Marşa basıp ewe dogru yola cıktım. Ancak 5 km kadar gittikten sonra ışıklarda yawaladıgımda motor stop etti. inip motoru Saga çektikten sonra tekrar marşa bastım çalıştı ancak Gaza bastıgımda yine stop etti.Bikac defa denedim motoru haraket ettiremedim. itekleye itekleye servisine götürdüm. Baktılar bişey anlayamadılar. bulundugum yerde motorun iki servisi war. sonra diger servisten bir usta cagırıp baktırdılar ve bana beyni ıslanmış dediler. şimdi ben motorumu nasıl yıkayacam bi yardım edin arkadaşlar.

aynı sorun bende de war arkadaşım sanırım beyin yapıyor beyine su gelince aptallaşıyor

bi kova ve suyla temizlemeni tavsiye ederim

Son düzenleme:
Basınçlı suyla yıkama yanlış yerlere su gidebiliyor..Bir kova su ve süngerle yıkamanı tavsiye ederim..

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Buji kafası ıslanıyor, bujilere yakın yerlere ve fan a yakın yerlere su tutmayın.

beyin değil arkadaşlar beyin canlılarda olur bahsettiğiniz cihaz CDİ yani elektronik ateşleme düzenleyicisi. CDİ ın bulunduğu yeri iyi izole edersen sorun kalmayacağını umuyorum birde motorunu yıkarken buji ve bobinin olduğu yere su tutma

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hortumla yıkarsan sorun olmuyor 13,000km bişey olmadı.:cat:

gene tazzikle yıkamak istersen yıka arkadaşım ama çok pis olmadıkçada çokta vurma aslında kaporta dışında kalan yerleri jantların kaba yerleri tazzikle geri yerleri ıslak bezle geçersen daha iyi olur madem beyin ıslandı die öle yapıyor beyni su gelmesinde etrafına bişe yaparsan daha sağlıklı olur.yapamıyorsanda onun oldugu yere fazla su tutma.. ;))

tazzikli suyla yıkıycaksan hortumu uzaktan tutucaksın. ve yukarıda arkadaşların yazdığı gib bağzı yerlere dikkat edeceksin

beyin değil arkadaşlar beyin canlılarda olur bahsettiğiniz cihaz CDİ yani elektronik ateşleme düzenleyicisi. CDİ ın bulunduğu yeri iyi izole edersen sorun kalmayacağını umuyorum birde motorunu yıkarken buji ve bobinin olduğu yere su tutma

Sanayiiden tut bütün servislere kadar her araç için dediğin şeye Türkiyenin her yerinde beyin deniyor..Haklı olabilirsin ama böyle yerleşmiş bi kere :mrgreen:

Beyin sözcüğünde bence sorun yok :) Bilgisayarın CPU'su için de merkezi işlem birimi(central processing unit) denmesi gerekir fakat mecazen beyin denmesinde sakınca yok. İşlevler yakın ;)

Sanırım Motorun Scooter Rahat Rahat Bir Kova Suyla Cokta Temiz Yıkayabılırsın

Arkadaşlar Vediginiz Bilgiler için Çok teşekkür ederim Söylediklenizi dikkate alıcam Bundan Sonra

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kuruyunca gecer ya takma okadar sadece bıraz tazzıklı suyla yıkamamya calıs tazzık cok guclu oldugundan aralara cok kacıo hortum en ıdaelı oda tazzık kadar cıkartmıo kırı ama ıdare et bı sungerle cıkmayan yerlerı ovalayabılırsın ben tazzık kullanıorum ama bıse olmadıCDI ya hıc gıtmedı sanırım

bir yıkamacı olarak şunu söyleyebilirim motor geliyor dükkana komple a dan z ye yıkıyorum motor kablo vesayre vesayre her yerini yıkıyorum ve sonra komple kablolu olan yerleri bujileri falan havayla kuruluyorum ve ortada çalışmama gibi bi sorun kalmıyor 5 senedir bu işi yapıyorum belkide 2 tane motor vardır çalışmayan bu zamana kadar haftada 3-4 tane motor geliyor en iyi çözüm bu galiba hava ve hava umarım yardımcı olmuşumdur...

aynı tip motordan kullanıyorum bende.tazyikli suyla yıkamanı tavsiye etmem.ÖZellikle motor ve üst kısmına(karbüratör,hava filtresi) su gitmemesi gerekir.Su Kısık şekilde hortumla yıkayabilirsin.

tazzıklı sudan sonra hava püskürtülerek kurutulması gereken bölgelerı var motosıkletlerın.elektronık aksam olan ve bu yerlere yakın olan butun bolgelerı hava tabancası ıle kurutmak gerekıyor.

erişebileceğin bi yerse oraya yıkamadan önce poşet fln geçirebilirsin..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar