motorumu nasıl nakledebilirim

beyler cbf 150 motor aldım ikinci el,motor antalyada ama izmire getirmem gerekiyor sizce en güvenli ve uygun şekilde nasıl getiririm?

ehliyetim henüz çıkmadığı için ve de hava da biraz soğuk olduğu için binerek getiremiyorum.

daha önce forumda otobüsün bagajına yerleştirilmiş bir motor görmüştüm. şu sıralar bayram seyran olmadığı için otobüslerde çok fazla eşya taşınmıyordur. böyle bir yöntem uygulayabilirsin sanki.

antalyada harput motor var onlar panel araç ile götürürler.işte numarası:0242.312.09.15
buda cep telefonu:0535.284.78.32

Kurumsal yapıyı henüz kurmamış bir firmaya ait otobüsle getirebilirsin. Battaniye, streç film ve bağlamak için ip götürmen yeterli. Yan ayağa al motoru, sonra ayakla aynı taraftan tekerlekler nerdeyse havalanana kadar gerdir ipi. Sonra karşıdan aynı şekilde ger. 1'e tak. Yukarı çık, koltuğu çok yatırma, arkadakilere ayıp olur. Canın birşey isterse hep iste, ne de olsa açık büfe diyor hepsi. Keklerden hep iki tane al. Motorun ve sen aynı zamanda memlekete dönmüş olacaksın, ki güzel duygudur :) Ne kadar mı? Bir bilet parası alırlar genelde...

Ben 230 kiloluk cruiser getirdim bu yöntemle.. Hiçbirşey olmaz merak etme.. Sıkı bağla, utanma muavinden.. Arada bir gülümse çocuğa, varsa bi cigara ver. Geri geri sokacaksın motoru, unutma.. Aynalar belki kurtarmaz, ama sökmesi çok basittir. Öğren gitmeden, anahtar filan götür..

orta ayağa alsak daha iyi değil mi sanki otoburkaplan hoca?

sağol bu yöntemi deneyecem olacak gibi kafama yattı.

Hayır değil :)

1. Karşıdan gerdirdiğinde bu şekilde devrilme momenti daha düşük

2. Arka teker havadayken motor freni yapmayı nasıl planlıyorsun :p

eyvallah hacılar olur bu iş.son olarak otobur hoca sen demişsin ki motorun tekerler havalanıncaya kadar gerdir.ee havalanınca nasıl fren yaptırcaz vitesle?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ön arka teker sökülüp Hb/steyşın:p otomobilin bagajına konabilir kimseden duymadım ama olabilir.

motorhocası hocam çok iyi fikir gayet güzel gider de biz zaten arabayı bulsak bir de antalyadan izmire onu getirip götürecek benzin parasını bulsak direk izmirden sıfır alırdık motoru yaw :)

Almıyorlar otobüse, bu yaz bütün yazanelere sordum, Ayvalık için.

daha yeni bayram öncesi ankaradan alanyaya XL200 getirdim amortisörleri yükseltilmiş olduğu için diklemesine sığmadı bende altına eski battaniye vs bulup serdim 3 kişi motoru yatırdık 1 kişi diğer taraftan kaldırdı (arka tekerden) 2 kişi önden yerleştirdik sapasağlam getirdim büyük firmalara sorarsan almazlar ama vejeteryankaplan arkadaşımında dediği gibi Kurumsal yapıyı henüz kurmamış bir firmaya ait otobüsle görüşürsen olur benim görüştüğüm firma ankaradan kalkmıyordu edirne tarafından geliyordu sabah gittim firmaya söyledim şöförle görüştürdüler anlattım şöför ön bagajı komple boş tutturmuş bilet 35 liraydı motor içinde 50 lira aldılar geldim gayette yardımcı oldular gerek yerleştirmeye gerek alanyada indirmeme binip gelsem yolda sıcaklık 0 C larda giderken hep izledim hem üşüyecem hem en aşağa 70 lira benzin mastafım olacak hemde yol bu belli olmaz lastik patlar vs.. hafif direksiyonda bi eyilme olmuştu otobüs sallandıkca oraya baskı uygulamış onuda gevşetip ayarladım bitti.. sana tavsiyem yatıracaksan altını bolca desteklemen yastık yada battaniye ile ama senin motorun benimki kadar yüksek değil dikiz aynaları sökerek ilk bagaja en baş tarafa yerleştirir, yasladığın kısıma battaniye ile destek yapar birde sıkıca bağlarsan geriye vardığında aynaları takıp sürmek kalır inş. bu arada tabiki benzini garajda boşaltıp indiğinde tekrar doldurman gerek ;)

bu arada ne kadar da kolay söylüyorlar yahu deme getirdiğim için bu şekilde söylüyorum seni rahatlatmak amacıyla beni getirmeden önce görecektin aldığım arkadaş sağolsun anlatmıştı bu yöntemi oda bu şekilde getirmiş.. nasıl olacak ne olacak ya çizilirse ya kırılırsa ya yerleştiremezsek ya biri bişey derse......... koskoca motoru aştiye soktum millet bakıyo napıyo diye hiç sallamadım :D antalyanın garajı daha basit ayak üstü otobüslerin olduğu kısım rahat rahat yerleştirmeye vakit bulursun özelden firmayı atıcam sana burdan reklam oluyo der abiler ;)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
0532 357 7380 -Murat Nas başvur EGE ULAŞIM KARGO antalya merkezdede şubemiz mevcuttur./merkezimiz İZMİR Bornovadır

beyler otobüs firmaları almıyor motoru.kaza mı ne olmuş bayramda o yüzden almıyorlarmış.ben de binip getireyim diyorum çok uzak bir yer değil hava da pek soğuk değil gündüz gelirim.cesaretim var ama ilk defa bu kadar uzak bir yola gitmeyi planlıyorum.ne dersiniz?

beyler otobüs firmaları almıyor motoru.kaza mı ne olmuş bayramda o yüzden almıyorlarmış.ben de binip getireyim diyorum çok uzak bir yer değil hava da pek soğuk değil gündüz gelirim.cesaretim var ama ilk defa bu kadar uzak bir yola gitmeyi planlıyorum.ne dersiniz?

hadi hayırlısı o zman dikkatli gelde büyük firmalar almaz zaten :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar