Motorumu dün aldım yardım lazım

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır motor alma fikrim vardı en sonunda dün ilk motorumu aldım ybr 125 fakat servisin önünde bikaç kez stop ettirdim :/ arabayla aynı mantık diye gittim ama iş ele geçince ayaktaki gibi olmadı ufakcık çocuklar falan güldü beyav :( adamın morali bozluyo şimdi demek istediğim sabahları biraz erken kalkıp trafiğin yoğun olmadığı saatlerde pratik yapmayı düşünüyorum
1 debriyaja alışmam çok uzun sürermi
2 normalde arabada debriyajan çekerken motorun sesi değişiyor o ara gaz veriyorsunda ybrde motorun sesini duyamıyom :D kasktan varsa bu işin püh noktası bilen varsa söyleyebilir mi ?
şimdiden teşekkürler iyi günler

ilk olarak debriyaja 2 3 gün içinde alışıyorsunuz ikinci olarak ise debriyajı bırakırken motosiklet rolantide gitmeye başlıyor çok hafif hafif o ara gazı verip debriyajdan elinizi çekerseniz motosiklet yürümeye başlar kendimce bu kadar biliyorum

Devir göstergesine bakarak süreceksin. Ayrıca her şeyden evvel kullanma kılavuzunu oku, rodaj talimatlarına göre kullan.

Sabah erken saatler de yada boş bir arazide ekipman tam bir şekilde deneme yapın aslında en güzeli olan imkan yaratıp eğitim almanız. Debriyaja alışmanız başlarda zor olabilir ama kısa bir sürede alışırsınız.

Alışırsın bende yeni yeni öğreniyorum arkadaş sayesinde zaten aldığın motosiklet öğrenmeye yönelik diye biliyorum. Boş bi alanda( pazar yeri gibi) bol bol kalkış kavrama noktası için alıştırma yap ben o şekilde öğrendim şuan stop etmiyorum. Kazasız belasız sür inşallah.

hayırlı uğurlu olsun. kafana kasktan başka bişey takma motordayken :)

hayırlı olsun da sanırım sende ehliyet te yok. önce bi ehliyet al istersen..

dostum aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım. bom boş bir yere git mümkünsek kimse olmasın bol bol pratik yap.

acemlik her kezin başına gelebilir sıkma canını trafiğe kapalı alanlarda bol bol antreman yap kısa zamanda alışırsın motorun hayırlı uğurlu olsun ekipmansız üzerine binme

ehliyetim var ilk ehliyet alırken 2 sini birden aldıydım ama motor tecrübem yok :) acemiliği çekecez biraz heralde

En fazla 1 hafta zorlanırsın kardeşim daha sonrasında motorla aranda farklı bı bağ oluyor ınan bana , Eğer kolay kaldırmak ıstıyorsan gaz vermeden kaldırmayı dene daha rahat edeceksın şöyle anlatayım debrıyaja tamamen bas sonra coook yavas sekılde bırak frene veya gaza hıc basma motor yavas yavas yurumeye baslayacak tam debrıyaj bıtmek uzereyken ufaktan gaza bas motor yurur gıder sende zor duruma düşmezsın :) tabı bunları 1. viteste yap bol şans

Ehliyeti almışsınız ama ilk defa motora oturuyorsunuz sanırım

Sizinde dediğiniz gibi motor bu araba değil debriyajı bırakırken sesi felan pek değişmez hafiften kendini ileri ataro arada da çok az gaz vererek ilerleyin genel mantık arabadakiyle aynı debriyaj kavrama noktasına gelince gaz verip debriyajı bırakıyorsun. Bunu ilk başlarda yavaş yaparsın ama bikaç saate elin alışır 3 gün sonra tekere kalkarsın :D

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır motor alma fikrim vardı en sonunda dün ilk motorumu aldım ybr 125 fakat servisin önünde bikaç kez stop ettirdim :/ arabayla aynı mantık diye gittim ama iş ele geçince ayaktaki gibi olmadı ufakcık çocuklar falan güldü beyav :( adamın morali bozluyo şimdi demek istediğim sabahları biraz erken kalkıp trafiğin yoğun olmadığı saatlerde pratik yapmayı düşünüyorum
1 debriyaja alışmam çok uzun sürermi
2 normalde arabada debriyajan çekerken motorun sesi değişiyor o ara gaz veriyorsunda ybrde motorun sesini duyamıyom :D kasktan varsa bu işin püh noktası bilen varsa söyleyebilir mi ?
şimdiden teşekkürler iyi günler

Debriyaja en geç 1 haftada tamamen alışmış olursun. Debriyaja alıştıktan sonra bir bayır bul birde orada dur kalk çalış, iyice pekişsin hakimiyetin.

Ardından boş bir alanda ufaktan slalom çalışmaları yap, durma hızına yakın (aşırı yavaş) gitme çalışması yap,ve en önemlisi kombine frenleme idmanları yap. Millet güler endişen varsa sabahın köründe veya gece yarısından sonra tenhada çalış.

Zamanla olur herşey. Şimdi acemi biri arabaya binse istop ettirir. Bu işin doğasında var bu. Motorda da olacak. Alışırsın yavaştan.
Önemli olan ben oldum artık deyip hemen gazlamaya başlamamak, büyük risklere girmemek.

Yıllardır motosiklet kullanırım, hala sezon başlarında hamlığımı atmak için boş alanda hakimiyet çalışmaları yaparım. Bazı arkadaşlar "abi zaten iyi kullanıyon, ne gerek var?" dese de kulak asmam. Motosiklet kullanmaya ara verdiysem , yeniden motosiklete bindiğim ilk hafta her şeyi ağırdan alırım.

Son düzenleme:
Merhabalayın,

Ben ybr125i ilk kullanacağım zaman , motoru 15 dk boyunca çalıştıramamıştım :mrgreen: Küçük çocukların sana gülmesini falan unut,boşver, len benden beterleri varmış de beni an :mrgreen:

Debriyaja alışmak bence çok kolay,dur kalk yap birinci viteste kavrarsın hemen debriyajı..

Şehir içinde ise, kırmızı ışıkta durduğumda mesela, hemen kalkış yapamazdım bazen ,seri değildim, sakinliğimi korur, kalkış yapar devam ederdim .ha korna çalarlardı ama sorun değildi , herkesin acemi olduğu bir an vardır ,zamanla olur... :mrgreen:

1- debriyaja alışmanın süresi , sana bağlı ve sana göre süresi değişir.Zamanla olacak zaten..
2- devir göstergesini dikkate al, motorun sesini muhakkak duyarsın, motorun sesinden muhakkak anlarsın ama zamanla o da olur. Bu süreçte devir göstergesi ile ses arasında bağlantı kur bence

Rodaja da dikkat

Kazasız belasız

Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama kendini riske atma 400 tl ne kıy ve temel motosiklet eğitimi al güzel kardeşim. Bilinçli ve eğitimli bir biçimde başlarsan öyle devam eder. Sabah 9 dan akşam 18 e kadar zaten haşatını çıkartıyorlar ama , önce motora nasıl binilir inilir, motor düşerse nasıl kaldırırsın, debriyaj nasıl kullanılır, fren nasıl yapılır , vites geçişleri nasıl olur kapalı parkurda bir güzel öğreniyorsun. Sonra bir müddet bunları pekiştirip hakimiyet eğitimi alıyorsun. Tabi eğitimin sonu yok. Bilinçli bir motosiklet sürücüsü olup uzun yıllar güvenli bir biçimde binmek için sürekli eğitime devam ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:14 ----------

Eğitime gidemem param yok diyorsan da debriyaja alışmak için durduğun yerde hiç gaz vermeden beşik hareketi çalışmalısın.İki ayağın da yerde olsun ve düz bir yer seç. Sol elinle debriyajı yavaş yavaş sal, kavrama noktasını bulmaya çalış hiç gaz vermene gerek yok motor kendisi hareket eder rölanti devriyle, motor 20 30 cm ileri gidince ayakların yerden kalkacak gibi olduğunda debriyajı tekrar tamamen sık. Geriye ilk hareketettiğin noktaya getir motoru tekrar ayaklarınla.Eğitimde hoca baş parmaklarını yere çivilemişler gibi düşün demişti :) Bu işlemi elin yorulana kadar tekrarla. Çok süper bir alıştırmadır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar