- Konu Yazar
Herkese merhaba arkadaşlar yazım biraz uzan olacak ama okumanızı tavsiye ederim, Istanbul Kemerdere mevkinde işime motorla gidip tam pencerenin karşısına çalışırken oturduğum yerden motorumu görebilecek bir şekilde park ediyorum, 2 adet disk kilidim var birisi mts marka çoğumuzun (güvenerek) kullandığı disk kilidi öteki ise yine alarmlı olan urban disk kilidi.Mts marka kilidimin alarmını yağmurda çok ötüyor diye söküp sadece urbanın alarmına bel bağlıyordum.İlk olarak 2 hafta önce büyük ihtimalle çalıntı olan cbr250r'a binen 3 kişi motorumun yanında durup incelemeye başladılar, tabii ben o esnada camdan onları izliyordum içlerinden bir tanesi gidonu ellemeye başlayınca ofisten çikarak yanlarına koştum ve onlara motorun benim olduğumu ne yapmaya çalıştıklarını sert bir dille sordum. Insanlari yargılamak istemem ama zaten tiplerinden ne halt olduklarını anlamıştım."abi motorunu çok beğendik sadece öyle bakıyoruz tarzı şeyler söylediler".Bu sabah tekrar motoru ayni yere parkettim 2 kilidimide taktim URBAN ALARMLI KILIDIMIN ALARMINI AKTIF ettim, aradan sadece 1 saat geçtikten sonra bir kişi geldi motoru inceledi selesine eliyle bastirdi gidonu ellemeye başladi, şanslıyım çûnkü motor her zaman göz hizamda devamli izleyebiliyorum, daha sonra eleman birden motorun üstüne bindi ayaklığı kaldırdı ileri geri yapmaya başladı motor fazla haraket etmeyince kafasina öne eğip diske bakti ve kilitleri gördü motordaki, bulduğum ilk bıçağı kaptığım gibi kendimi attım dışarıya bağırarak koştum elemanin yanina indi hemen motordan korkudan "abi özür dilerim yanlış anlama sadece bende çok seviyorum motorları dedi." ben de başkasının motoruna binip ayakliği kaldırıp motoru ileri geri yapmak ne demek ulan şerefsiz dedim tekrar bir ton özür diledi.Şimdi bu durumda sinirden kavga edip bıçak sallasam eminim ki ben hapse gireceğim ona bir şey olmayacak ve bu arada alarmli urban disk kilidim elemanin yaptiği onca harekete raģmen 1 kez bile ötmedi acaba ben çalismiyor mu diye 1 kez tikladığımda ötmeye başladı gerçekten çok şaşırdım.Eğer motorunuzun çalınmasıni istemiyorsaniz sağlam bir disk kilidi almanizi tavsiye ederim 100/200 liralik bu tarz kilitler malesef görevlerini yerine getiremiyorlar.