Motorumdan sıcak hava geliyor

Merhabalar daha henüz rodajı bitmemiş Bajaj n250 motorumu bugün park ederken motorun ön kısmından, gidonun alt taraflarından böyle bi sıcaklık geldiğini fark ettim yüzüme doğru. Selenin altı da hafif sıcaktı ama ön kısmından ilk defa böyle bi sıcaklık hissettim. Normal midir acaba? Motoru park edip 1 saat sonra dönüp baktığımda da motor kısmı da hala sıcaktı.

Merhabalar daha henüz rodajı bitmemiş Bajaj n250 motorumu bugün park ederken motorun ön kısmından, gidonun alt taraflarından böyle bi sıcaklık geldiğini fark ettim yüzüme doğru. Selenin altı da hafif sıcaktı ama ön kısmından ilk defa böyle bi sıcaklık hissettim. Normal midir acaba? Motoru park edip 1 saat sonra dönüp baktığımda da motor kısmı da hala sıcaktı.
Otopark kapalı bir alan olduğundan hava giriş çıkışı olmadığı için bloğun soğuması daha uzun sürer. Bildiğim kadarıyla rodajda blok daha çok ısınıyor diye biliyorum emin değilim ama öyle duydum. Hiç rodaj yapmadığım için o ısınma konusunda yardımcı olamam . Bajaj serisi daha fiyat performans olduğu için aküsünü şimdiden değiştirmeni tavsiye ederim.

Sıcaklık elektrik akşamından gelmiyorsa yani yanık bi kablo kokusu plastik kokusu almıyorsan ve motosikleti şehir içinde kullandıktan sonra gayet normal sıcaklıkdır motorun hararet yapmasın yeter

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Enteresan bir durum. Bunu hep büyük litrelik motorlara binen abiler yaşar. Geçmiş olsun. Umarım motosikletinde bir problem yoktur. Bu tür durumlar ciddi bir durumun habercisi olabilir. İyi ki farketmişsin...

Motosikleti
Yamaha MT-25
hocam iyice gözlemleyerek kullanmaya devam edin derim . En hor kullandığım vakitte bile ( muğla merkezden datcaya kadar sıka sıka gidip sıka sıka dönmüştüm) herhangi bir hararet veya sıcaklık hissetme durumu yaşamamıştım. Umarım ters bir durum yoktur.

Kapalı alanda motor yavaş soğur bu normaldir. Yağ seviyesini kontrol et arada, senin motor yağ soğutmalı olduğu için soğutması nispeten zayıftır ve su soğutmaya göre sıcaklık daha çok hissedilir ve yavaş soğur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar