Motorumda asiri bir titresim olmaya basladi napmam lazim

Merhaba motorun modeli Kuba X-Boss ustunde 110 luk piston takili suanda 5000 km lerde 200 km dir motorda 5500 7500 devir arasinda blok kismindan kalin bir titresim sesi geliyor ve ozellikle sag ayaklik asiri derecede titriyor ve gittikce artiyor vidalarin gevsemis olabilecegini dusunup hepsini bir kontrol ettim bazilarini sıktım ama degisen bir sey olmadi zincirin gerginligini ayarlayip yagladim ondan da ses geliyordu fakat o da titresim acisindan hic etki etmedi motorun yagi da daha temiz napmam lazim ? *ekstra olarak 300 km once motor saplamasi kirildigi icin degistirildi vd bir 500 km once de karburator manifold contasi ve vidasi degisti *

Aynı titreşim sorunu bende de başladı daha önce çok güzeldi aynalar baktığım da net olarak görüyordum yağ değişimi yaptıktan sonra oldu sanırım motul 7100 15/50 aldım yine aynı oldu yağı boşalttım bir kaba gittim Castrol 20/50 aldım tekrar yine aynı sanırım başka birşey var ama yağ değişmeden önce kesinlikle böyle bir sorun yoktu ha unutmadan titreşim yapmadan önce nova marka 10/60 tam sentetik yağ vardı eski yağ bunda olabilir mi bilmiyorum

Motosikleti
Ns200 15"
Aynı titreşim sorunu bende de başladı daha önce çok güzeldi aynalar baktığım da net olarak görüyordum yağ değişimi yaptıktan sonra oldu sanırım motul 7100 15/50 aldım yine aynı oldu yağı boşalttım bir kaba gittim Castrol 20/50 aldım tekrar yine aynı sanırım başka birşey var ama yağ değişmeden önce kesinlikle böyle bir sorun yoktu ha unutmadan titreşim yapmadan önce nova marka 10/60 tam sentetik yağ vardı eski yağ bunda olabilir mi bilmiyorum
Blok saplamalarını ve bloğun altında bulunan ayaklığı kontrol ediniz, bunlarda gevşeklik olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar