Motoruma Tır Çarptı

Merhaba, herkese iyi haftalar.

Geçen cuma motoruma fabrika bahçesindeyken bir tır çarptı, geri geri gelirken benim sol aynaya falan çarpıp motoru sağına doğru düşürmüş, ufak tefek çizikler var, sağ ayna pert, sağ ayaklık pert, arka fren azcık yamulmuş vsvs. Tır şöförünün her türlü bilgisini ben aldım çarptıktan sonra, ehliyeti ruhsatı sigorta bilgileri vs, sonra aynı gün servise gittim, servis bana dedi ki "buna sigorta kaydı açmayalım, karşı tarafla anlaş ödesinler direkt ufak tefek hasar için motor kazalı/hasarlı görünmesin." benim de aklıma yattı şahsen. Şimdi tır bir lojistik firmasına ait, böyle bir durumda benim firmayla anlaşmam gerekiyor diye tahmin ediyorum, doğru mudur? Yoksa şöförle mi anlaşmam lazım? Benim anladığım zaten masrafı firma karşılayacağı için direkt onlarla konuşmamın daha doğru olacağı...

Teşekkürler.

Motosikleti
D400
Şöför ile anlasırsan elden para alarak yaptırabilirsin ancak neden kabul etsin bunu ayrı bir durum. ancak firma katı ise problem yaşamamak için mecburi öder.

firma aile şirketi tarzı bişi ise buna yanaşır ; kurumsal bir firma prosedürü izler buna yanaşmaz.

çok masrafı yoksa cepten öde yaptır, elden para alamazsan şayet tabi. sigorta falan işin içine girerse 2-3 ay servisten çıkmaz motor.

Motosikleti
DUKE 250
kurumsal bir firma ise müsade etmez, ama yinede firma ile bir görüşmeyi dene.
bizim 50 60 tane şirket aracımız var, irili ufaklı kazaya karışıyorlar tabiki, araçların hepsi sigorta + kaskolu olduğu için öyle birşeye kesinlikle müsade edilmiyor.

Şöför ile anlasırsan elden para alarak yaptırabilirsin ancak neden kabul etsin bunu ayrı bir durum. ancak firma katı ise problem yaşamamak için mecburi öder.

firma aile şirketi tarzı bişi ise buna yanaşır ; kurumsal bir firma prosedürü izler buna yanaşmaz.

Kurumsal bir lojistik firması...

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:26 ----------

çok masrafı yoksa cepten öde yaptır, elden para alamazsan şayet tabi. sigorta falan işin içine girerse 2-3 ay servisten çıkmaz motor.

Servisten şu an masraf bilgisi bekliyorum, ona göre karşı taraf ile iletişime geçeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------

kurumsal bir firma ise müsade etmez, ama yinede firma ile bir görüşmeyi dene.
bizim 50 60 tane şirket aracımız var, irili ufaklı kazaya karışıyorlar tabiki, araçların hepsi sigorta + kaskolu olduğu için öyle birşeye kesinlikle müsade edilmiyor.

Evet, belki insan kaynaklarına ulaşıp konuşabilirim. Ben de pek zannetmiyorum ama, şöförden de bir ödeme alacağımı sanmıyorum adam firmaya salacak mevzuyu zaten. Hayırlısı.

Motosikleti
D400
sen dene şansını ancak kurumsal bir lojistik firma ile ise işin zor.

bizim sirket birçok firma ile çalışıyor; yükleme sırasında içinde strafor olan kasayı kırdılar. strafor ederi sanırım 200 tl falandır. kasa da bi 400 tl vardır.

prosedürlerin yerine gelmesi ve yeni yüklemenin yapılması için adamlar geçen süredeki günlük ceza işlemini bile kabul ederek sevkiyatı beklettirdi bize muhasebe ödemesini yapana kadar.

Sen şofore sor; işin içine firmayı katmayıp cepten veririm derse anca o zaman olur bu iş. ama cebınden hıc para cıkmayacakken neden cıkmasını kabul etsın o da ayrı.

cok geçmiş olsun.

sen dene şansını ancak kurumsal bir lojistik firma ile ise işin zor.

bizim sirket birçok firma ile çalışıyor; yükleme sırasında içinde strafor olan kasayı kırdılar. strafor ederi sanırım 200 tl falandır. kasa da bi 400 tl vardır.

prosedürlerin yerine gelmesi ve yeni yüklemenin yapılması için adamlar geçen süredeki günlük ceza işlemini bile kabul ederek sevkiyatı beklettirdi bize muhasebe ödemesini yapana kadar.

Sen şofore sor; işin içine firmayı katmayıp cepten veririm derse anca o zaman olur bu iş. ama cebınden hıc para cıkmayacakken neden cıkmasını kabul etsın o da ayrı.

cok geçmiş olsun.

Evet, şöför zaten beyinsizin tekiydi, geldi park halindeki motora vurdu, hiç zannetmiyorum böyle bir şeye yanaşsın.
Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar