motoruma otombil yağı konuldu sanırım? :/

Motosikleti
Hero X Pulse 200
evet araba yağı konulmuş. değiştirmenizde fayda var

Castrol Magnatec otomobil,
Castrol Power 1 serisi ise motosiklet yağıdır.

Nasıl bir servis'miş merak ettim.

Castrol Power 1 4T yağı var benim Cub'ta bu yağ sentetik mi? Mineral mi? Ustunde birsey yazmiyor.

motor scooter olduğundan bence değiştirmenize gerek yok.

ki ben cub motorumda mobil 10-40 araba yağı kullanıyorum. 3000km dir. pek bi sıkıntısı yok .

motor scooter olduğundan bence değiştirmenize gerek yok.

ki ben cub motorumda mobil 10-40 araba yağı kullanıyorum. 3000km dir. pek bi sıkıntısı yok .

Bence yanlış bir düşünce derhal motosiklet yağı koyun,

nedeni ise, araba motorunun döndürmüş olduğu devir ile motosiklet'in döndürmüş olduğu devir aynı değil.

Bu da ne demek oluyor, araba yağının özelliği belli bir devirden sonra görevini yerine getirememesi buda motoru aşınmaya ve hararet yapmaya kadar götürür,

Hele'ki scooter'da daha tehlikeli çünkü sürekli yüksek devirde çalışan bir motor tipi.

Tabiki sadece iş motor kısmı ile bitmiyor, vitesli motorlarda debriyaj kısmın'dada büyük zararlar vermekte.

Son düzenleme:

nedeni ise, araba motorunun döndürmüş olduğu devir ile motosiklet'in döndürmüş olduğu devir aynı değil.

Bu da ne demek oluyor, araba yağının özelliği belli bir devirden sonra görevini yerine getirememesi buda motoru aşınmaya ve hararet yapmaya kadar götürür,

Hele'ki scooter'da daha tehlikeli çünkü sürekli yüksek devirde çalışan bir motor tipi.

Tabiki sadece iş motor kısmı ile bitmiyor, vitesli motorlarda debriyaj kısmın'dada büyük zararlar vermekte.

ben olaya debriyaj-kavrama açısından bakmıştım.

ama devir-ısı olarak dedikleriniz doğru olabilir.

Yağ köpürme yapabilir. Motisiklet yaglari aşırı devire dayaniklidir ve kopurme yapmaz. Kopurme yaparsa saglikli yaglama yapilamaz

Ya ben nerdeyse 10 bin km den beri bu yağı kullanyomuşum haberim yokmuş. Bu konuyu görünce hemen bahçeye çıkıp baktım yağın kutusuna arkadaşın verdiği linktekiyle aynı yağ. Ama hiç bi sorunla karşılaşmadım. İnş bişey olmamıştır.

scooterlarda dişli yağı motor yağından bağımsız olduğundan ve debriyajın kuru tip oluşundan dolayı çok çok ta bir önem taşımamaktadır.üreticiler eskiden scooter yağsı için yağ piyasaya sürmezdi şimdi onuda çıkarttılar nedeni scooterların dar alanda çalışması ve ticaret tabi..

motosikletler için motor ibaresinin olduğunu artık öğrendik peki o yağı scooterlarda onca sene kullandıktan sonra birde scooter ıbareli olanları çıktı bunu aradıkmı??? arıyormuyuz ? gerek var mı ? keza vitesli motorlarda bebiyaj,gürültü ,şanjıman için seçilen yağ hayati scooterda ::saad::::saad::

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar