frosen, sanırım ceza davası görülüyor şu anda
ceza davasında tazminat olmaz bu bir
ikincisi adam en fazla hükmün açıklanması ile serbest bırakılacak yani ceza alacak ancak indirimleri ve vukuatı olmadığı için hükmü açıklamayacak hakim
tabi bu ikinci dediğim muhtemel ancak çok ciddi bir yaralanma olmadığı için ben böyle düşünüyorum o yüzden sinirlenmeyin
peki bu aşamalardan sonra ne olacak onu söyleyeyim;
eğer hukuk mahkemesinde tazminat davası açmadıysanız ceza mahkemesinden alacağınız kararla elinizde çok güzel delil olacak
eğer motosikleti kullanıyorsanız yani tamir olacak şekildeyse tamir masrafları, hastane masrafları ve en önemlisi değer kaybını artı iş için de kullanıyorsanız yol masraflarını tazminat olarak isteyebiliyorsunuz bunu ceza mahkemesinde değil hukuk mahkemesinde istemeniz gerekiyor
eğer tamir olacak gibi değilse ki bunlar bilirkişi marifetiyle tespit edilir o zaman yenisini veya parasını tazminat olarak isteyebiliyorsunuz artı diğer masraflarla beraber
hukuk mahkemesinde karşı taraf sadece kepçeyi kullanan operatör değil aynı şekilde işletme sahibi de yani onun işvereni de sorumlu oluyor tazminat konusunda
bence bu aşamalar da bir avukat tutmanız hayırlı olur diye düşünüyorum
bu yorumlarımı sadece ilk ve son mesajını okuyarak yapıyor diğer mesajları okumadım işin seyrini tam bilmiyorum
ama tahminim ceza davasından hiçbir şey çıkmaz yani ceza alır ama ertelenir
önemli olan hukuk davası bence
bu arada avukat olduğumu da belirteyim
saygılar
ek: 13 cuma kabusu sadece gevurların kabusu olabilir

bizim öyle bir inancımız olamaz

ikinci ek: dava en az 6 ay daha sürecek çünkü bilirkişi raporu geldikten sonra bilirkişi raporuna beyan süresi verebilir mahkeme