Motoruma çarptılar

Merhabalar

Dün sabah saat 08:00 civarlarında markete gittiğim sırada park halinde olan motoruma çarptılar ve kendilerince birşey olmamış diyip devam ettiler dur ihtarıma uymadan. Bende öğlen gibi karakola gidip suç duyurusunda bulundum. Bu insanların vurdum duymazlığını ne yapacağız.

https://streamable.com/zr1l3b

Linkte kaza anının videosu var.

Bebek gibi baktığım motorumun kafa grenajı ve çamurluğunun boyası attı. sağ ve sol büyük grenajlar yolda giderken sallanıyor 2-3 dişi tutuyor şuanda ciddi anlamda sinirim bozuldu.

Sizce ne yapmalıyım vuran aracı bulabilirim. Poliside bekleyebilirim çok kararsızım.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Çarpan şahsı görüntü ile beraber polise şikayet edin.Motosikletinizin masraflarını çarpan şahsın trafik sigortasından karşılayın,üstüne de değer kaybı davası açın.
https://streamable.com/zr1l3b

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. İnsanların vurdumduymazlığına bir şey diyemiyorum motosikleti araçtan bile saymıyorlar diyecek söz yok. Sonra kaldırıma motosiklet koyunca bunun kaldırımda ne işi var derler, hatta bunu diyen direk motorcu arkadaşlar, işte bu yüzden. Motorun düşmediğine dua edin derim hasar çok daha büyük olabilirdi ve daha çok üzülebilirdiniz. Karenaj tırnakları esnemeyle yerlerinden atmıştır. Yetkili servise veya güvendiğiniz bir ustaya götürüp kontrol ettirebilirsiniz. Hukuki süreci de takip edin derim.

https://resimlink.com/178Frs65VdX
https://resimlink.com/ik6ju1
https://resimlink.com/9BGxo5nIE84
https://resimlink.com/Kh4DObI

Motorumun biblo gibi olması için çok uğraştım
her yıkadığımda 4 ayrı bez ile siliyorum motorumu
Ya aslında olay ben aşırı değer veriyorum motoruma en ufak çiziğinde bile cidden canım sıkılıyor böyle bir olaydada belki çarpan araç dursa bir şekilde anlaşacaktık ama durmadığı için bende polise gidip suç duyurusunda bulundum
bu sürecin çok uzun süreceğini söylediler o kadar süre bekleyebilir miyim onu da bilemiyorum ciddi anlamda sinir bozucu bir durum allah kimsenin başına vermesin böyle bir olay.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:01 ----------

plakası belli olmuyor hiçbir türlü dosya açıldı ama ne kadar sürer bilemiyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmiş olsun. Park sensörleri yaygınlaştıktan sonra geri geri giderken arkaya bakma ya da ayna kullanımı diye bir şey kalmadı. Şu an haklı olarak motorunuza çok üzülüyorsunuz ama Allah korusun devrilebilirdi de.

Plaka için belki çevredeki başka bir kameraya takılmıştır oralara bakmakta fayda olabilir.

Motosikleti
DUKE 250
öncelikle geçmiş olsun ama, polisler çalınan motorla bile hiç ilgilenmiyorlar,
videoyu görünce de büyük ihtimal yere bile düşmemiş diyip hiç sallamayacaklar.
bence emniyet güçlerinden pek büyük bir beklentiye girme.

Zaten ülkede normal insan kalmadı kalanı da katil edecekler , bir kısım patlamaya yer arıyor , bir kısım sabır sınamaya yer arıyor. İnsanda ne huzur ne yaşama hevesi bıraktılar bu ülke de be kardeşim yaptın bir eşeklik sonucuna katlanacaksın. İnsanlarda ne hak ne hukuk kaldı artık geçmiş olsun

servisin tanıdığı exper falan vardır, git konuş, gelsin bi baksın hasar tespiti yapıp rapor tutsun. şikayet dosyana onu da ekle, geciktikçe yasal faiz talebini de ekle. sağda solda dükkan/market varsa ille bi yerde görünmüştür plaka.

Geçmiş olsun, karşı aracın plaka bilgilerinden zorunlu trafik sigorta şirketine ulaşmayı deneyebilirsiniz. Masrafınızı karşı tarafın sigorta şirketine tahmil ettirmeniz mümkün. Şayet karşı tarafa ulaşmanız zaman alacaksa ki öyle görünüyor kendiniz yetkili serviste yaptırıp ödediğiniz bedel üzerinden ileride tespit edilen sigorta şirketine başvurarak hasar bedelini tazmin edebilirsiniz. Aracın tramer kayıtlarına işlenen hasardan ve yapılan tamiratlardan doğan değer kaybı zararını da benzer şekilde karşı taraf sigorta şirketinden alabilirsiniz.

Vurup kaçma olaylarında kamu tarafından yapılan bir ödeme maalesef yok. Şikayetinizi takip edip karşı araca ulaşmanız sizin zararınızın karşılanması için büyük önem arz ediyor.

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
geçmiş olsun, yalnız ne vurmuş öyle bende dokundu sanmıştım bildiğin çarpmış

Motoruma çarpan aracı buldum bir şirket aracıymış şirket yetkililerine ulaşmaya çalışıyorum şuan bakalım ne olacak

Öncelikle tekrardan merhaba arkadaşlar ve abilerim

Motoruma çarpan aracın şoförü ile oturduk ve bir tutanak tuttuk bende tutanak tutulduktan sonra direk Yamaha Premium İstanbul yetkili servisine bıraktım motorumu , bu süreç bana 2,5-3 ay motorsuz bırakacak ve ne yapacağımı bilemiyorum bu durumda sizce ne yapmalıyım veya ne yapabilirim ?

Bu maduruyetimi nasıl giderebilirim ?

Aklınızda olsun eğer karşı taraf kaza yerinden tutanak düzenlenmeden ayrılırsa mutlaka polis çağırıp tutanak tutturmalısınız aksi halde en yakın adliyeye gidip trafik suçları bölümüne şikayet dilekçesi yazmanız gerekiyor ama polis tutanağı yoksa süreç çok uzuyor..

Masraf listem çıktı eksperden haber bekliyoruz hala ufacık kazadan cıkan masraf dahada çıkabilirmiş

Son düzenleme:
Normalde ortaya çıkan yaklaşık 22bin TL'lik bu hasarı, çarpan kamyonetin zorunlu sigortası ödemesi lazım. Zorunlu sigorta bunun için var.
Eğer bu yol olmazsa, TCK 151. ve 152. Maddelerine göre Mala Zarar Verme Suçundan dava edebilirsin diye biliyorum. Uzun ve yıpratıcı bir süreç.
Yine de bu işi bilen birinden, en iyisi bir avukattan destek alman yerinde olur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
TC kimlik no eksik ama :pr:

Zaten birçok kişi destek olup karınca kararınca bir şeyler anlatmış, konu sahibi de kimseyi sallamayıp bir teşekkürü çok görmüş. Ben uyarımı yapayım istedim, plaka bile paylaşmak şu ortamda çok tehlikeli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar