- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar 150 cc çin malı bir scooterım var. Motor uzun zamandır yağ yakıyo sürekli takviye yapıyorum son zamanlarda biraz fazla benzin harcamaya başladı fakat çekişi falan gayet güzel 2 kişi yokuş dinlemiyo düz yolda 100 km yapıyo. Ben genede komple silindiri yenilemek istiyorum sizce böyle devam edeyimmi yoksa silindiri komple segman piston dahil yenileyimmi karasız kaldım. Bu arada belirteyim yaklaşık 1 senedir motora 15-40 dizel motor yağı koyuyorum.
Bide ustalar cevap verirse sevinirim subap ayarlarını kaç yapıyoruz? değişik 150 cc scooter manuallerine baktım hepsinde farklı yazıyo kimisinde 0.12-0.12 yazıyo kimisinde 0.10-0.12 yazıyo benim motorunkine en yakın çin işi bir scooterın manualinde de 0.08-0.12 yazıyo hangisini yapacağımı şaşırdım.
Bide ustalar cevap verirse sevinirim subap ayarlarını kaç yapıyoruz? değişik 150 cc scooter manuallerine baktım hepsinde farklı yazıyo kimisinde 0.12-0.12 yazıyo kimisinde 0.10-0.12 yazıyo benim motorunkine en yakın çin işi bir scooterın manualinde de 0.08-0.12 yazıyo hangisini yapacağımı şaşırdım.