Motorum Yağ Akıtıyor

Merhaba Arkadaşlar Bir kaç gündür motorum yağ akıtıyor size sormak aklıma geldi , bayram olduğu için servisler kapalı götüremiyorum , götürmeyede korkuyorum yolda bişey olur diye , Motorun Vites Pedalının Uç Tarafından Akıtıyor , Sizce Akan Şanzıman Yağı mı Motor Yağı mı ? ayrıca motor yağımdada baya bi azalma var resimleri ekliyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

r9qt0.jpg

r9qtk.jpg

işaretli kutucuk içindeki vidanın o taraflar falan hep yağlı

r9qvs.jpg

Aynı Yer Daha Yakından Çekilmiş Hali

r9quh.jpg

Motor Yan Ayaktayken Gösterge Boş

r9qv5.jpg

Motoru Dik Tutduğum Zaman Bu Kadar Yağ Geliyor Normalde Dik Tutduğumda o gösterge tamamen siyah olurdu , not gösterge motor yağı
Sizce Motor Yağı mı Akıyor , Yoksa Şanzıman Yağımı , eğer şanzıman yağı ise kesin nasıl emin olabiliriz onun aktığından , şu an motoru kullanmaya korkuyorum bişey olur diye servise götürmeyede korkuyorum yağsızken bişey olur diye , bir tanıdık keçeden yağ akıtıyor dedi ama hangi yağ ? birde şanzıman yağı kaç numara kullanıyoruz motorum motoran xv 250 cross şimdiden teşekkürler

şanzıman yağı ney lan :)
arabamı bu şanzıman ayrı motor yağı ayrı difransiyel yağı ayrı.
şaftlı motorlar hariç bütün motorlarda sadece motor yağı vardır bloğun içinde tek yağ ile hem motoru hem şanzımanı yağlar ...
o işaretlediğin yerdeki keçeden kaçırıyor.eğer çok yağ eksilmişse yağ ekle servise git...birde sadece o keçenin ordamı var yoksa yukardanmı geliyor eğer yukardan geliyorsa ön dişli keçesinden karçırıyordur.hem o kadar telaş etme o kadar bende kaçırıyorum :queen::queen:
benimde başıma geldi 2 kere vites keçesini değiştirdik durmadı bi baktım yukardan geliyor yağ...:)

şanzıman yağı ney lan :)
arabamı bu şanzıman ayrı motor yağı ayrı difransiyel yağı ayrı.
şaftlı motorlar hariç bütün motorlarda sadece motor yağı vardır bloğun içinde tek yağ ile hem motoru hem şanzımanı yağlar ...
o işaretlediğin yerdeki keçeden kaçırıyor.eğer çok yağ eksilmişse yağ ekle servise git...birde sadece o keçenin ordamı var yoksa yukardanmı geliyor eğer yukardan geliyorsa ön dişli keçesinden karçırıyordur.hem o kadar telaş etme o kadar bende kaçırıyorum :queen::queen:
benimde başıma geldi 2 kere vites keçesini değiştirdik durmadı bi baktım yukardan geliyor yağ...:)

ahaha çok teşekkürler yardım için :) arkadaşımda yarım litre motor yağı vardı olmazsa onu koyar götürürüm tektar teşekkürler :)

Aynı yerden benimkide kaçırıyor 5-6 damla pek önemsemiyorum artık , çok ve devamlı kaçırırsa keçeyi değiştireceğim.

Aynı yerden benimkide kaçırıyor 5-6 damla pek önemsemiyorum artık , çok ve devamlı kaçırırsa keçeyi değiştireceğim.

anladım , benimki baya bi kaçırıyo hatta koyduğum yer mermer şu an simsiyah durumda :D ve ne zaman hareket ettirsem akmaya devam ediyor :)

benim motor da aynı yerden kaçırıyor du çok sinir bozucu bir durum moturu bıraktığın yerler hep yağ oluyor falan vites müşür ve keçesini değiştirdim oldu

benim motor da aynı yerden kaçırıyor du çok sinir bozucu bir durum moturu bıraktığın yerler hep yağ oluyor falan vites müşür ve keçesini değiştirdim oldu

evet çok kötü bişey bıraktığım yer beyaz mermer :D şu an simsiyah durumda motoru ne zaman hareket ettirsem akmaya başlıyo :D yarın yağ ekleyip servise götürücem bakalım ne olcak :D birde motordan sürtünme sesi gibi bişey geliyor daha öncede vardı bu ses sizce neden olabilir ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar