motorum stop ediyor

yamaha mobiletim var.rölanti ayarını ne kadar yükseltirsem yükselteyim frene basıpta durunca stop ediyor.acaba benzinine fazla yağ koyduğum için mi stop ediyor yada buji den mi kaynaklanıor.bilemiiorum yardımlarınızı bekliorum

aynı sorun braderın motorundada var,
yukı 125 cc vıteslı motoru var,
rolantıyı ne kadar yukseltırse yukseltsın motor stop edıyor,
bujı yenı karburator temız ama stop edıyor,
hava ayar işi zor oldugundan dokunmuyoruz.
varmı yardımcı olabılecek birileri????????

silindirin ustundeki bujiyi cıkar içine bak temiz deilse temizle bidaha tak sorun gider buyuk bi ihtimal silindirin polini yada glardoni deilsede sıcaksa motor gaz kesince stop etmesi normal cocu mobilette war bu sorun.

ama daha önce stop etmiordu ki.benzine fazla yağ koyduğum için yada sinyalleri kendim bağladım aelektrik aksamında sorun var healde artık yarın bi söküp bakmak gerek

sevgili dostum fazla yağ koyduğun için olabilir. ama fren yapınca filan deyince bana sanki varyatör arızası gibi geldi ilk önce. Ama eğer motor rolanti yüksekken hiç saydırmadan stop ediyorsa bunun nedeni genelde karbüratördür. Bir baktırmanı öneririm. Yok eğer temizleme ile filan düzelmezse hiç uğraşma yenisini taktır. Buna en iyi karar verecek gideceğin ustadır. Burdan yorum yapmak zor maalesef. Ama buji gibi şeylerle çok uğraşma inanki boşa zaman kaybı.

eksoz açma gibi bir uygulama yaptınız mı iki zamanlı motorlarda eksoz bir miktar sıkıştırma istiyor.
öncesinde başka bir uygulama yapmadıysanız karbüratörde su birikmiş veya pislik gelmiş ola bilir. kabüratörden benzini tahliye edin ederken de kaba boşaltın ki su gibi bir birikme olup olmadığını gözlemleye bilesiniz.

tamam dostlar sağolasınız.dediklerinizi yaptım.elektrik aksamından kaynaklı bi sorun yok.ateşleme gayet stabil çaışıo.büyük ihtimal sorun karbüratörde çünkü bujiyi değiştirdim yeni buji taktım aynı sorun devam edio.artık son çare karbüratör.saygılar.tekrar teşekküler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar