motorum stop ediyor

arkadaslar iki hafta felan once aldığım cbx250 motorum ani hız düşürmelerşmde stop ediyor. bakımlarını yeni yaptırdım.yani yagı yag filtresi buji hava filtresi yeni degişti.debriyaj ayarları yapıldı.zincir yaglandı felan.. bunları yaptırmadan önce bi sorun yoktu. acaba sebebi neden olabilir bakım yaptırdığım yerde ustaya sordum bişi demedi rolantiyi yükseltim düzelir dedi ama hala stop ediyor.yani bi ısıkta kalkıp dıgerinde dururken sürekli gaz vermek zorunda kalıyorum....tecrübelerinizle neden olduğu hakkında bişi soyleyebilirseniz sevinirim hepinize teşekkür ederim.....

Bende rolanti ayari diyecektim ama sen zaten yazmissin...

Rolanti devri kac bu arada?

Son düzenleme:
az benzin fazla hawa karışımı. hawa ayarıyla çözülür ise iyi, yoksa karbüratör bağlantıları hortumlar keçeler meçeler kaçırıyomu diye bakılacak. yarın akşam bu saatte alırsın.

bence bakımlarda bir hata yapıp motorsiklet benzinle hava karışımı ayalaryamıyor.belki bir yerden hava alıyordur..gidip servise kontrol ettir derim

az benzin fazla hawa karışımı. hawa ayarıyla çözülür ise iyi, yoksa karbüratör bağlantıları hortumlar keçeler meçeler kaçırıyomu diye bakılacak. yarın akşam bu saatte alırsın.

hava ayarlarınıda yaptı usta arada küçük bi tornavidayla bişiler ayarladı.ayardan once dengesiz çalışıyodu ayar yaptıkdan sonra çalışması düzeldi ama gene ani duruşlarda stop ediyo yarın bidaha götüreyim bakalım

valla iyi bi karbüratör temizliği ardından sübapların gözden geçirilmesi ve güzel bi hava-gaz ayarıyla senin sorunun çözülecektir :)

valla iyi bi karbüratör temizliği ardından sübapların gözden geçirilmesi ve güzel bi hava-gaz ayarıyla senin sorunun çözülecektir :)

hacı benim makinada stop ediyordu yolda giderken bu gün iyice sıklaşti... rialliden aldigim sıfır hava filtresş vardi evde onutaktim şimdi stop etmiyor artik emme bi garbiratör hava ayari yaptirmam lazim:p

hacı benim makinada stop ediyordu yolda giderken bu gün iyice sıklaşti... rialliden aldigim sıfır hava filtresş vardi evde onutaktim şimdi stop etmiyor artik emme bi garbiratör hava ayari yaptirmam lazim:p

evet hemen yaptır. eski filtreden az hava giriyodru ya şimdi hava eskisine göe fazla girecek ve motoruna yakıt dengesizliği oluşcak :wiinkk:

ama hava filtresi felan hepsi yeni değişti..

hımmm anladım şimdiii

Son düzenleme:
ama hava filtresi felan hepsi yeni değişti..

hımmm anladım şimdiii

sen şu hava filtresini söküp bi bak bakalim temiz mi ...eger seerviste motorun başinda beklemediysen belki degiştirdim falan demiştir diyecem ama sen bi bakta içimiz rahat olsun:)

eger boşta çalışırken kendi rolantısında stop ediyosa rolanti ayarı düşüktür biraz rolantisini yükselt eger vitesteyken debreyajını çektigin halde stop ediyosa debreyajın kaçırıyordur.debreyajın kaçırıyosa zaten frene basmasanda motor hareket ederdebreyaj çekili haldeyken egere debreyajın kaçırıyosa debreyajını ayarla kendinde yapabilirsin.

arkadışım manifort da çatlak olabilir yani ordan hava alırsa bunu yapabilir çok hafif bi gaz verdiğinde bulup diye böle stop eder gibi yapıyomu gaza basbırak yaptığında hafif bi şekilda

eger boşta çalışırken kendi rolantısında stop ediyosa rolanti ayarı düşüktür biraz rolantisini yükselt eger vitesteyken debreyajını çektigin halde stop ediyosa debreyajın kaçırıyordur.debreyajın kaçırıyosa zaten frene basmasanda motor hareket ederdebreyaj çekili haldeyken egere debreyajın kaçırıyosa debreyajını ayarla kendinde yapabilirsin.

yok kendi rolantisinde problem yok calısması gayet güsel.debriyajda felanda bişi yok yani vitese gecirdiğimde kaçırma felan olmuyo.

arkadışım manifort da çatlak olabilir yani ordan hava alırsa bunu yapabilir çok hafif bi gaz verdiğinde bulup diye böle stop eder gibi yapıyomu gaza basbırak yaptığında hafif bi şekilda

yok onuda denedim çok hafif ani gaz verip bıraktığımda gene normal rolantiye dönüyo.. valla acayip canımı sıkmaya başladı..ustayada götüremedim bugün...sabah gelirken gene trafikte stop etti lönk diye kadım yolun ortasında...:pr::pr:

Son düzenleme:
motorun sorunu anlaşıldı :) komple piston sekman ve silindir değişecek yada silindir tamir edilip gene piston sekman değilşecek :) nerden nereye.... motor yağ yakmaya başlayınca.ve çalışmamaya başlayınca bi açtık.silindir sildirilmiş, ama silen kişi temizliğini yapmamış.silindirin içi tamamen çapaktı.oda silindir ve pistona zarar vermiş tabi zamanla anlasıldı :(

servisteki bakımı yapan arkadaşın yenimi yoksa ustamı oldugunu öğren derim ben,
eğer acemi bir çırak baktı ise,
koyduğu yağ ile sorun yapıyor olabılır,

haddınden fazla kalın yağ komdu ise,
motor zorlayabilir,
ve aşırı ısınır...
ısınıncada stop edebilir...

motorun sorunu anlaşıldı :) komple piston sekman ve silindir değişecek yada silindir tamir edilip gene piston sekman değilşecek :) nerden nereye.... motor yağ yakmaya başlayınca.ve çalışmamaya başlayınca bi açtık.silindir sildirilmiş, ama silen kişi temizliğini yapmamış.silindirin içi tamamen çapaktı.oda silindir ve pistona zarar vermiş tabi zamanla anlasıldı :(

tamamen işçilik hatası,
servis karşılaması lazım,

Kesinlikle Karşılamalı,

Son düzenleme:
servisteki bakımı yapan arkadaşın yenimi yoksa ustamı oldugunu öğren derim ben,
eğer acemi bir çırak baktı ise,
koyduğu yağ ile sorun yapıyor olabılır,

haddınden fazla kalın yağ komdu ise,
motor zorlayabilir,
ve aşırı ısınır...
ısınıncada stop edebilir...

tamamen işçilik hatası,
servis karşılaması lazım,

Kesinlikle Karşılamalı,

ya işte hangi usta yaptı bi bilsem..benden onceki sahibi yaptırmış.bana motoru yeni yaptırdığını soylemişti...ve ben ankaraya dondügümde anlasıldı sorun :( yapan kimse artık onun ............m!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar