motorum neden egsoz patlatıyo

bazı hallerde hava benzin karışımı tam olarak yanmıo ve egzozun içine birikiyor .Buda orda patlıyo arasıra.

Son düzenleme:
arkadaşlar yamoto 150 lik motor elime geçti fakat zor çalışıyor çalışıncada ekzos patlatıyor ve stop ediyor bilgisi olan varmı selamlar yardım

karburatör çiğ benzin fırlatıyor ; eksozda tabi sıcak olduğundan benzin eksozda patlıyor , benzini fazla harcar motor ....?

Aynen bendede patlıyor... Yanlız bu aralar çoğaldı şiddeti :mrgreen:

egzos patlaması

yağ filtresiyle alakası yok o işin.Patlama neden olur daha doğrusu nasıl olur.Yanıcı madde yakıcı madde .Bu yüzden egzos veya yakıtla ilgili birşey o.fazla sıkışmadan ötürü yapıyor olabilir.(Kompresör falan demişsin belki o yüzdendir.)

apache lerin genelide böyle bir olay mevcuttur gayet normal bu motorun kompuresörünün güzel olduğunu gösterir

aynen benm alettede var bu patlama olayı eski star 103 lerdeki gibi :( ama egsozun içi çıkarılmış benm motorda o yuzden olduğunu düşünüyorum. egsozu değiştirmeyi düşünüyorum çıkma bişeyle. ayrıca benmkide apache.

benım mtr sımdı tam alıstı eksoz bıde bogazdan kucuk bı delık actım gazı salldımmı alewle bırlıkte patlıo

arkadaşlar ekzoz patlaması ile ilgili problem neler olabilir bunu paylaşın. sacma sapan şeylerle uğraşmayın

İzmir İl Temsilcisi
hemen hemen herkezle hem fikirim karbüratör ayarı fazla sıkıştırman vs. Bunların hepsine degindikten sonra hala çözüm bulunmadıysa benim başıma gelen gibi statörden olabilir.

İlgİçn gelebilir fakat bozulmaya yüz tutmuş statör ateşlemeyi yapamadıgı için çig benzin atıyordu ne egsoz patlaması ateş atıyordu ateş :) statörü yeniledik şimdi sesi çıkmaz oldu :)

Arkadaşlar benimde gazı kökleyip bırakınca patlıyo. Bide yokuş aşağı inerken gaz verip bırakınca patlıyo neden sizce mondial 125 zn

Eğer 10 15 bin km de falan ise motorun; katalizör arızalı veya gidici olabilir. ilk sebep bu. fakat sıfır ayarında dedğine göre herkesin söylediği gibi karburator.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar