Motorum kilitlenecek mi acaba yardım?

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Arkadaşlar motorum Mondial 125 RT.Motosikletimin motor aksamıyla ilgili sorunlarım var.Motorum kalkkış yaparken biraz titreyerek kalkıyor.Kayış ve debriyaj bilyeleri yeni değişti.Hızlanırken yavaş hızlanıyor yani eskisi gibi değil.Km si 5600km de.Giderken motordan çatır çatır sesler geliyor bişey sanki motorun içinde bir yerlere vuruyor.Önceki mesajlarımda subap dediler.Servise gittim servis şöyle bir baktı sübap ayarlarına bişeyleri sıktı falan ama eğer eskisi gibi olmasını istiyorsan piston segman değiştirceksin dedi.Ya arkadaşlar korkuyorum motor kitlenecek diye.Bu arada motorumun yağ eksiltme falan gibi sorunuda yok.Karbiratör ayarlarıda yeni yapıldı.Yakıtıda çok az yakıyor.Fakat gerçekten çok acaip sesler geliyor motordan performans düştü.Ne yapmalıyım arkadaşlar?

Krank omuz rulmanları boşluk yapmış olabilir diye dusunuyorum
Yada krank kolunda bir boşlukta söz konusu olabilir.
Eğer bunlarda sorun yoksa debriyajda hala sorun var demektir

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Debriyaj balatasını değiştirmeyi düşünüyorum fakat sesler debriyaj kutusunda gelmiyor sübapların ordan ekzantrik zincirinin bulundupu yerlerden motorun ön kısmından geliyor.

5600kmde motor piston değiştirilirmi ya Çİn malı dediysek o kadarda değil

Zincirde boşluk yapmış olabilir,kranktada olabilir,egzantirik bilyasında olabilir.Genellikle böyle sesler bilyalardan gelir:cat:

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Bende öyle düşünüyorum.Peki ne yapmalıyım arkadaşlar servisler bişey anlamıyor bildiğiniz bu işlerden iyi anlayan Mondial servisi var mı İstanbul'da.

arkadaşım tek ve kesin çözümü kayışın takıldığı ön varyötör var onun içerisinde 6 adet plastik bilya ve 3 adet plastik galet var onları değiştir sorun geçer

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
o 6 tane bilya değişti fakat hiçbir fark olmadı sorun debriyajın içinde değil .

3 tane galet değiştimi

bu arada ben mondial bayii ve servisiyim

onlarıda değişti ise tek sorun krank koludur bu arada değiştirecek olursan tek kolu değiştirme kople krank al

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Ya bu segman piston işi nedir acaba servis öyle dedi.Ben pek güvenmiyorum o servislere senin fikrin nedir?Piston ve segmanlarda bişey var mıdır?Motor yağ eksiltmiyor motorum kilitlenebilir mi?

Ya bu segman piston işi nedir acaba servis öyle dedi.Ben pek güvenmiyorum o servislere senin fikrin nedir?Piston ve segmanlarda bişey var mıdır?Motor yağ eksiltmiyor motorum kilitlenebilir mi?

piston sekman sadece zorladıgında vuruntu yapar..
ama öyle dediğin gibi çok ses çıkmaz
Arkadaşın dediği gibi krank kolundaki boşluk ise tak tak diye vurur..
silindir sökülünce anlaşılır artık kranktanmıdır yoksa başka biyerdenmidir..

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Zaten zorlandığında yapıyor ama şöyle bişey var zorlanmak derken ben zorlamıyorum kendşsş hemen zorlanıyor eskiden 45 derece bayırları bile sessizce çıkardı şimdi 15-20 derece eğimli bayırlarda bile zorlanıyor ve zorlanıncada ses yapıyor.Vuruntu yapıyor.

piston ve sekmandan yapmaz motorun titreşimlimi çalıçıyor

titreşimli çalışıyor ise kraknktadır

Son düzenleme:
dostum birde eksantrik dişlisini elinle sağa sola oynat eğer boşluk varsa motor berbat sesler çıkarır eğer eksantrik dişlin zincir takılıyken sağa sola oynarsa sorun ordadır.

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Ya bıktım usandım artık böyle problemlerden servisler başında savma taktiği yapıyor hikayeden açıyorlar motoru bakıyorlar şöyle bir 2 vida sıkıyorlar bişeyler yapıyorlar zaten kendileride anlamıyorlar.ne yapacam bilmiyorum.

Bisikletçilikten çakma servisler.İstanbul'da bildiğiniz iyi bir usta yada servis var mı arkadaşlar?

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Garantisi devam ediyor ama garanti bir işe yaramıyor o yalandan bir belge aslında garantisi yok.Yani insanları kandırmaca bu işler.

eskişehirde olsan sana kıyağımız dokunurdu . burda mutlaka bilen biri çıkar ve senı ıyı bır ustaya yönlendirir

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bak arkadaşım. durumunu belgele.
git tüketici mahkemesine başvur..
bilirkişi raporu iste. sen sadece başvurunu yap. her tür belgenle. garantidir, serviste yapılan işlemlerdir vs.. hatta para aldılarsa senden onu bile belgele..
senin sadece yarım saatini alıyor başvurmak..
sonrasını tüketici hakem heyeti inceliyor. 3 ay sonra sana bir cevap veriliyor.

bahse girerim lehinde çıkacak bu karar ile.. motosikletini değiştirtebilirsin bile.. yada güzel bir haciz davası açıp buraya getiren ve sana satan firmaların gerçekten diline kızgın şişi basabilirsin..

sen hakkının farkında olmazsan elalem tabiki elinden ekmeği almaya kalkar. hayat böyle.. haksızlar haklılardan çok daha güçlü.. ama sen hakkını aramak peşinde olmazsan burada ancak yardım talep edersin.. ben sana diyorum. mahkemeye verirsen burunlarından getirirsin. inan bana...

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Bilirkişi raporu? nerden ve nasıl alcam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar