Motorum kendi kendine devirleniyor.

Merhaba abilerim kardeşlerim, rks titanic 150S motorum var. Daha öncesinde herhangi bir problem yokken 1 aydır eskisine nazaran hafifte olsa anlayabileceğim bir güçsüzleşme vardı motorumda, en son da evden yaklaşık 20-30km uzaklıkta bir yere gittim geri dönerken motoru ne kaldırabiliyorum ne de kaldırdığımda ilerleyebiliyorum. Hele hele yokuşta hiç çekiş yok gibi zorla dönebildim. Örnekler vereyim;
2-3. Vitesteyken gaz bıraktığımda normalde motor freni yapar bilirsiniz debriyaj basar gibi boşta akıyor direk
Gaz veriyorum sadece devirleniyor yüksek devire çıkınca kendi kendine biraz ileri atıyor. Problemi nedir acaba vaktim olmuyor ustaya götüremiyorum.

Benim aklıma debriyaj teli, bitmiş debriyaj geliyor. Bir de o motorda jigle sol elcik üzerindedir, bende Titanic 150-S varken bir ara sağa ya da sola dönüşlerde jiglenin kendi kendine açılması sorunu vardı, küçük bir ayarla düzelttirmiştim.

Benim aklıma debriyaj teli, bitmiş debriyaj geliyor. Bir de o motorda jigle sol elcik üzerindedir, bende Titanic 150-S varken bir ara sağa ya da sola dönüşlerde jiglenin kendi kendine açılması sorunu vardı, küçük bir ayarla düzelttirmiştim.

Katılıyorum. Büyük ihtimalle ya debriyaj ayarı bozuldu ya da debriyaj balataları bitti.

Debriaj balatası bence.

benim motorda orta sehpada 1-2 viteste stop etmeden arka teker çeviriyor :queen:

ancak çok güzel bir avantajı var, zincir temizliği acayip kolay oluyor döndüğü için :queen:

Teşekkürler hocam baktıracağım. Daha büyük bir sorun olabilir diye korkmuştum için biraz da olsa rahatladı :)

Ya debriyaj ayarı çok sıkı ya da ve muhtemelen debriyaj balatası sizlere ömür. Yolda bırakır seni, bir an önce servise uğramalısın.

Bu arada az önce tekrar denedim, 1 e alıyorum debriyajı salıyorum hiç gaz vermeden stop bile etmiyor. Teli gerdim biraz ayrıca gevşettim yine olmadı, büyük ihtimal balatadan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar