Benim 6 senelik scooter duz yolda zar zor 80-85 goruyordu. 60a cıkana kadar ımanı gevrıyodu zaten, bu son zamanlarda baya belirgin bi problem olmaya basladı. gittim ustaya sordum dedi sibop ayarı ve karbüratöre bakıcaz. o ustaya ılk defa gıttım kendı ustamdakı ılgısızlıgı hıssettıgımde. Oglen 2 gıbı bıraktım aksam 6da gel al bikaç işim daha var cunku dedı. Aksam aldım motoru, Gaza dokundugum gıbı kafam arkaya gıttı. Oncekı halınde bu olmuyodu. Sonra max hızı deneyemedım tabı vakıt yoktu. ertesı hafta 20kmlık bıyere gıtmem gerekıyodu. max hızı anca orda deneyebıldım fakat hızlanmalar sehır ıcınde daha ıyıydı. o 20kmlık yolda asıldım gaza, dumduz yolda 95i gordu benım 80i zor goren scooter ve eskısı kadar yavas da hızlanmadı. Zaten ondan sonra scootera bınmeye doyamadım. E scooter emanetti, yaşlı bi amcadan aldıydım o vermişti kullan diye, sonra kızı gelmıs ona vercekmıs tamam dedım sorun degıl. oyle olunca gıttı motosıklet ama keske vermeseydım dıyorum. su an motosıklet alıcak param var yok. yaklasık 2 aydır kıvranıyorum evde, motosıklet gorunce delıye donuyorum. hele yarıs motorları bıtırıyo benı. 1km oteden bıle duysam sesını kulagım baska bıseyı duymuyo. neyse bunları ıcımde tutuyodum galıba baya. konuyla alakası yoktu ama..

he bu arada sibop ayarı arkadasın dedıgı gıbı cok hassas. benım bıldıgım mm'lik hesaplar donuyor. he bi de, 20lira verdım bu ayarlar ıcın.