motorum elek. marşla çalışmıyo yardım

herkese merhaba

motorumda şarj göstergesi gaza bastıgımda normalin üstüne cıkıyo sona dayanıyo gazı kesitğimde şarj göstrergesi de düşüyo ve bu olaydan sonra farlarım ve stoplarım patladı kornam acayip ötüyo sarj full ken ve marşa bastıgımda tık diye ses yapıyo servise götüremiyorum çünkü motor kış dolayısıyla kömürlükte bu sorun neden kaynaklanıyodur anlamadım eğer basit bi olaysa ben halledebilirim bana fikir verebilirmisiniz???

alternatör bozuk diyecem ama bu sefer akü şarj olmaz aküde elektrik olmasa motor çalışşıomuş gibi ses yapar oda yok tık tık diye bi ses var acaba biyerden şase mi yapıyo anlamadım bi bazen kontagı actıgıda hiç elektrik gelmiyo ayak marşından çalıştırıyorum:pr::pr::pr:

Aküdeki su miktarına bak eğer sulu tipse büyük ihtimal eksiltmiş. buda konjektör arızasını gösterir. alternatör motor devrine göre voltaj verir örneğin rölantide 12 volt verir 8000 devirde 50 volt verir. bunu sabit 12 voltta tutan parçanın adı konjektördür eğer ampulerin çoğu patlıyosa ve akünde su eksilmişse konjektör arızalıdır değişmesi gerekir...

Aküdeki su miktarına bak eğer sulu tipse büyük ihtimal eksiltmiş. buda konjektör arızasını gösterir. alternatör motor devrine göre voltaj verir örneğin rölantide 12 volt verir 8000 devirde 50 volt verir. bunu sabit 12 voltta tutan parçanın adı konjektördür eğer ampulerin çoğu patlıyosa ve akünde su eksilmişse konjektör arızalıdır değişmesi gerekir...

Pilot arkadaş önemli noktaları vurgulamış.
Arkadaşım, konjektör arızası oluşmuş. voltajı düzenleyemiyor ve lambalar patlıyor. Ama aynı zamanda da aküyü gerektiği gibi şarj etmiyor. Benim tavsiyem, bir araba elektrikçisine göster! hem çok daha az para alırlar, hem de sorunu doğru tespit ederler. Elektrik arızası ile ilgili sorun yaşayan hiç bir arkadaşım Motosiklet servislerinden deva bulamamışlardır, tecrübedir:) Geçmiş olsun. ( he bu arada Akü iyi durumda görünüyor, bu konjektör arızasına rağmen marş basabilmişsin bir müddet..)

Pilot arkadaş önemli noktaları vurgulamış.
Arkadaşım, konjektör arızası oluşmuş. voltajı düzenleyemiyor ve lambalar patlıyor. Ama aynı zamanda da aküyü gerektiği gibi şarj etmiyor. Benim tavsiyem, bir araba elektrikçisine göster! hem çok daha az para alırlar, hem de sorunu doğru tespit ederler. Elektrik arızası ile ilgili sorun yaşayan hiç bir arkadaşım Motosiklet servislerinden deva bulamamışlardır, tecrübedir:) Geçmiş olsun. ( he bu arada Akü iyi durumda görünüyor, bu konjektör arızasına rağmen marş basabilmişsin bir müddet..)

saol abicim,,

bnm aküm kuru akü sıvı akü çok oksit olusturdu sele altında oldugu için akü bagaj bölümünde eşyalara oksit tahliyesi yapıyodu:p kuru akü kullanıyorum biliorumki aküm daha tam olarak ömrü bitmedi ama bu marştaki tık sesine anlam veremedim 1 kere daha olmuştu olda şase kablosu yerinden çıkmıştı fakat şuan öyle bi durumda yok şu marş neden tık tık yapıyor?

saolsın bilgi için
ama kuru akü bnmki 1 yıl olmadı alalı ömrü bitmedi kanaatindeyim çünkü marş basarken kesse anlıcam ama marş tan tık sesi geliyo

saolsın bilgi için
ama kuru akü bnmki 1 yıl olmadı alalı ömrü bitmedi kanaatindeyim çünkü marş basarken kesse anlıcam ama marş tan tık sesi geliyo

ben o amaçla söylememiştim. eğer akün suluysa fazla şarjdan plakalar ısınır ve içindeki elektrolit buharlaşarak tahliye deliklerinden dışarı çıkar ve akü su eksiltir deriz buna onun için dedim. Kuru aküyü yarış araçları hariç kullanmadım onlardada bu tarz arızalar olmadığından yoprum yapmam yanlış olur. en ideali bir elektrikçi arkadaş kontrol etsin. marş motorundan gelen tık sesi ve beraberinde lambalarda yanıkken kararıyorsa bu akünün bittiğiniş gösterir. ama motosiklet üstüne fazla bilgim yok bunun sebebi başkada olabilir bilgili arkadaşlar yardım ederler ama ana sorunun konjektör bir an önce değiştir o iş yangın tehlikesine kadar gider habeerin olsun.

yazdık bi köşeye onu konjektör değişecek:cat:

yalnız 2.sorum far ampulleri patlamıştı

birni değiştirdim kısalar yanmıyo sadece uzunlar yanıyo acaba nedendir röleler mi arızalandı acaba?

arkadaşım onu anlattım ya ampuller 12 voltla çalışmaya göre tasaranmıştır konjektör arızalı olunca motor devri artınca allternatörden gelen 12 volt 40-50 volta çıkarsa bunuda konjektör sabit tutmazsa ne olur? ilk lambalar gümler....

peki saolasın duyarlılığın ve bilgin için çok teş.ederim ankaraya sevgilerle

yazdık bi köşeye onu konjektör değişecek:cat:

yalnız 2.sorum far ampulleri patlamıştı

birni değiştirdim kısalar yanmıyo sadece uzunlar yanıyo acaba nedendir röleler mi arızalandı acaba?

Yok Yok, fazla derine inmeyen bir arıza gibi görünüyor, sadece konjektöre kilitlen, sonucu bildir:cat: Forumö takipçileri öğrensin:cat:

bu parcanın fiat aralıgı nedır bilen arkadaslar varmi ?bildigim kadarıyla 150 zatlar da diyot da var.

benimde motorum arızalı yardımcı olurmusunuz

benim motorsikletim aküyü şarj edemiyor. istersem 2 saat dolaşayım gene akü bitikse bitik kalıyor markası 90 model jawa lazer 250 üstelik akülerdede bi problem yok şarj cihazıyla zehir gibi şarj doluyo fakat dolan şarjı bitiriyo sonrada çalışmaz oluyo şimdiden teşekkürler:pale:

ya arkadaslar bende st kanunı gt250r var gecen gunkendılıgınden solentası yukseldıı sonra motoru durdurdum tekrar calıstırmaya calıstım marş almadı marsşa bastıkca gosterge ısıkları yanıp sonduu yıne almadı servıse goturdum akü bitmiş dediler konjektöru de degıstırdıler ama bırgun gecmedı aynı sey gene oldu rolentası yukseldı ve motor calısmadı ne yapmamız gerekiyorr yardım edersenız sevınırımm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar