motorum çalışmıyorr

arkadaşlar asya 110-8 motorum var bujiyi yeni değiştirdim ateşlemede yapıyor ancak akü tamamen boş ayaklıktanda çalışmıyor karburötörü de yani temizledim benm motorlarda çalışması için akünün biraz dolu olması gerekiyomuş ozaman ayaklıktan çalışırmış galiba bilgisi olan yardım edebilirmi

ateşleme var buji de ateşleme var acaba hava filtresinin girişinde yada boğazında falan yırtık olup fazla hava çektiği için çalşmayabilir sente ayarı kaçık olabilir bi kez bnm çok eski mobyletim vardı yanlış zamanlamada ateşleme yapıyordu kendim sorunu halledememiştim attım çöpe :))

kardeşim hava filtresindeki boruyu diyosun yırtık yok orda aküyü dolduruyorum dolu olunca çalışıyor bi süre ama aküyü 1 gün içersinde bitiriyor kaçak olabilirmi sence

hee acaba şarj ediyormu ediyorsa akün bitmiştir kardeşim benden bir tavsiye git b elektrikçiyi multimetre al ve motorunu çalıştır akünü doldur sonra mıltimetreyi doğru akım V işaretinin altında düzbi izgi olur genelde sol taraftadır 10lira bişeydir kaç volt gerilim geliyor kırmızı probu kırmızıya siyahı siyaha deydir

akü yoksa vurdurarak çalştr

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

yada başka bi aküyle bağla öle çalştır. tabi bunun için bağlayıcı lazım. çalışan bi motorun aküsüne kendi + ve - uçlarını bağla. bu şekilde dene.

kontak kapalı iken aküden geçen akımı ölçmen lazım, eğer çok akım geçiyorsa kaçak vardır. Tabi birde çalışır durumda iken şarj dinamosunu öl bak bakalım yeterli elektrik üretilebiliyor mu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar