motorum çalışmıyor

arkadaşlar mondial 100ukh motorum var motorum sabahları çok geç çalışıyor ve ayrıca bu aralar motorumda çalıştırdıktan sonra 5-10 dk motorum tekliyor gaz yemiyor ayrıca ara ara sanırım egzos dan şiddetli patlama sesi geliyor ve çalışmıyor sorun nedir
motor arada patlamalarla çalışıyor
marş motoru makineyi zor çeviriyor
ve ayrıca motor ara ara tekleye tekleye çalışırken egzosdan siyah duman geliyor ve biraz benzin kokusu geliyor sorun nedir arkadaşlar motor ısındıktan sonra canavar gibi gidiyor hiç sorun olmuyor ne zaman durdurup bi süre bekledikten sonra tekrar çalıştırmak istediğimde aynı sorun oluyor

akünü değiştir bujileri de yenile birde subap ayarına baktır taş olur taş!

buji yeniledimde akü ile ne alaka onu anlayamadım akü de bi sorun yok ki

akü zayıf olabılır
karburatoru tınere yatır temızle hava tut
sıbop ayarı yaptır

bujiler bitmiş olabilir aküden de olabilir en iyisi sen bir motorcuya qit

motorcuya gittim elektrik rölesindn kaynaklandığını söyledi

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
motorcuya gittim elektrik rölesindn kaynaklandığını söyledi

Elektrik rölesi motosikletlerde genellikle iki yerde vardır:
1-Marş motoruna enerji verir
2-Far devresinde

Senin belirtiğin arızalara bu röleler sebeb olmaz.Dolayısıyla sen daha güvenilir birine göster.Anlattıkların sübapların normal çalışmadığını gösteriyor.Ayarlar isteyebilir.Aralık ayarları tamamsa sente ayarı bozulmuştur.Egsantirik zinciri bozulmuş olabilir.

arkadaşlar mondial 100ukh motorum var motorum sabahları çok geç çalışıyor ve ayrıca bu aralar motorumda çalıştırdıktan sonra 5-10 dk motorum tekliyor gaz yemiyor ayrıca ara ara sanırım egzos dan şiddetli patlama sesi geliyor ve çalışmıyor sorun nedir
motor arada patlamalarla çalışıyor
marş motoru makineyi zor çeviriyor
ve ayrıca motor ara ara tekleye tekleye çalışırken egzosdan siyah duman geliyor ve biraz benzin kokusu geliyor sorun nedir arkadaşlar motor ısındıktan sonra canavar gibi gidiyor hiç sorun olmuyor ne zaman durdurup bi süre bekledikten sonra tekrar çalıştırmak istediğimde aynı sorun oluyor

Murat usta deki;karburator ayarini yaptir ve benzini temiz bilinen bi yerden al bujiyi sok ve tirnagini temizle..:cat:
tum bunlari yapinca motoru calistid ve ayak ustundeyken bir kac kere tam gaz ver....
zaman kaymasida mumkun surekli cig benzin atiyorsa...

Bujileri değiştir demenize bayılıyorum arkadaşlar:))))100 lük mondial de kaç tane buji var acaba:)))))

bende bişi anlamadım diğer motorcuya götürüyorum o da hiç bi sorun yok diyo karbüratör sağlm dio yarın başka bi motorcuya götürcem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar