Motorum Çalışmıyor :(

CBF 150. 2 aydır kolum kırık olduğu için motorum çalışmadı.
Jikleyi açıyorum, marş basıyor, bi süre sonra jikle kapalı gas hala açık bekliyorum ( ki bu süre 5 dakikaya kadar çıktı ) ama gazı bırakında rölantiye düşmden hemen stop ediyor.

Kışın bekleyen motorlarda akü bitmesi olurmuş ama akü bitseydi hiç marş almaz farlar yanmaz diye düşünüyorum. Ama başka bir yerde motorun marş almasının ve farlarının yanmasının, akünün sağlam olduğunun garantisi olmadığını söylemekte.
Yardım ederseniz sevinirim :(

Sorun aküden değil..Avans (hava) ayarın kaçmı...şGenelde bekleyen yani yatan motosikletlerde oluşan muhtemel sebeplerden biri senin başına gelmiş....
Buyur paşam..Oku bilgilendirir kanımca..

.
http://muratgergerli.blogspot.com/2008/03/motosiklette-ariza-sebepleri-zmleri.html
.
Buda basit bir test..

[EK] MOTOR ÇALIŞIYOR, DEVRİ DÜŞÜYOR VE STOP EDİYOR:

Motor çok zengin çalışıyor. İğne valfi kapat. Motoru çalıştır.
Motor çalışıp tam devir alıp daha sonra stop edecektir. Motor
çalışmayıncaya kadar birkaç kez çalıştır. Böylece motorun içindeki fazla
yakıt atılmış olur. Daha sonra iğne valfi tekrar aç.Motoru çalıştırarak
ayarını yap.

MOTOR DÜŞÜK GÜÇTE ÇALIŞIYOR, BİRKAÇ SANİYE ÇALIŞIP STOP EDİYOR:

Motora yeterli yakıt gelmiyor, motor çok fakir çalışıyor. İğne valfi çok az açıp
motoru çalıştırın. Devam ediyorsa biraz daha açın. Eğer problem devam
ediyorsa başka yerlerde problem var demektir. Karbüratörün temiz olduğundan,
karbüratörde tıkanma olup olamadığından emin olun. Gerekiyorsa yakıt hattını
ve tankını temizleyin. Yakıt hortumunun herhangi bir yerde sıkışıp
sıkışmadığından emin olun.
[/EK]

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun...oturduğun yer neresi...motorunu servise götürmemi istermisin...senin adına...hafta içi uygun bir zaman..

ben 4 levent Seyrantepedeyim...aküden kaynaklı bişeyse zaten garantiden hallederiz...benim servisim Ümraniye Bulgurluda...oraya götürür baktırır sana getiririm...uyarmı sana

537 335 22 33

öncelikle geçmiş olsun...oturduğun yer neresi...motorunu servise götürmemi istermisin...senin adına...hafta içi uygun bir zaman..

ben 4 levent Seyrantepedeyim...aküden kaynaklı bişeyse zaten garantiden hallederiz...benim servisim Ümraniye Bulgurluda...oraya götürür baktırır sana getiririm...uyarmı sana

537 335 22 33

Saol metehan. Biraz daha bakınacam olmadı götürürüm en yakın servise. Şu an zaten evdeyim çalışmıyorum :)

yardım meleği metehan :) geçmiş olsun arkadaşım motorunun arasına en azından bi 10 ytl yada 20 ytl sıkışmış :cat:

Saol metehan. Biraz daha bakınacam olmadı götürürüm en yakın servise. Şu an zaten evdeyim çalışmıyorum :)

ok...o zaman yakınsan tabi...şu servise götür..

http://www.dnbmotor.com/

patron Gökhan Konşuk...

Servis müdürü Kasım..

Mete Han arkadaşıyım de yeter...garantiden herşey...eğer makinadan kaynaklı ise tabi...

Bulgurlu Mahallesi...Altunizadeden 5 dakka sonra ordasın...Ümraniye girişinde sağda..

ilgi alakayı orda gör...:cat:

ok...o zaman yakınsan tabi...şu servise götür..

http://www.dnbmotor.com/

patron Gökhan Konşuk...

Servis müdürü Kasım..

Mete Han arkadaşıyım de yeter...garantiden herşey...eğer makinadan kaynaklı ise tabi...

Bulgurlu Mahallesi...Altunizadeden 5 dakka sonra ordasın...Ümraniye girişinde sağda..

ilgi alakayı orda gör...:cat:

Eyvallah. Selamını söylerim :)

Jikleyi açıyorum, marş basıyor, bi süre sonra jikle kapalı gas hala açık bekliyorum ( ki bu süre 5 dakikaya kadar çıktı ) ama gazı bırakında rölantiye düşmden hemen stop ediyor.

Kışın bekleyen motorlarda akü bitmesi olurmuş ama akü bitseydi hiç marş almaz farlar yanmaz diye düşünüyorum. Ama başka bir yerde motorun marş almasının ve farlarının yanmasının, akünün sağlam olduğunun garantisi olmadığını söylemekte.

akü bitmemişde beklediğinden dolayı nanay olmuş bence...yani tam reaksiyon verememem durumu...son çırpınışlarında muhtemelen...sonucta kimyasal madde hareketsizlikte işlevini (reaksiyonu) yitiriyor...:cat:

alıcak akünü...şarja koyacak...muhtemelen 2 saat bişey daha az veya çok bilmiyorum...ama çalışıyor demişin...gazı çekmeden biraz kendinde şarj edebilirsin...yani 10 dakka turlasan (kol kırık ama) veya bir arkadaşına desen akü belki kendine gelir...:cat:

akü bitmemişde beklediğinden dolayı nanay olmuş bence...yani tam reaksiyon verememem durumu...son çırpınışlarında muhtemelen...sonucta kimyasal madde hareketsizlikte işlevini (reaksiyonu) yitiriyor...:cat:

alıcak akünü...şarja koyacak...muhtemelen 2 saat bişey daha az veya çok bilmiyorum...ama çalışıyor demişin...gazı çekmeden biraz kendinde şarj edebilirsin...yani 10 dakka turlasan (kol kırık ama) veya bir arkadaşına desen akü belki kendine gelir...:cat:

sorun aküde olmayabilir bu motosiklerler aküsüz de çalışıyor benim bildiğim ateşleme varsa sorun yok bence sen rolantiyi biraz yükselt sorun kalmayacaktır

Jikleyi açıyorum, marş basıyor, bi süre sonra jikle kapalı gas hala açık bekliyorum ( ki bu süre 5 dakikaya kadar çıktı ) ama gazı bırakında rölantiye düşmden hemen stop ediyor.Kışın bekleyen motorlarda akü bitmesi olurmuş ama akü bitseydi hiç marş almaz farlar yanmaz diye düşünüyorum. Ama başka bir yerde motorun marş almasının ve farlarının yanmasının, akünün sağlam olduğunun garantisi olmadığını söylemekte.

murat abi ve mertcan olay bence şu...(yanlış anlamayın bendede aynı şeyi yapıyor...düşük cc de hep yapar...

otomatik jiglemiz olmadığı için sabah çalıştırmalarımız çok zor geçer...bizde makina 30 dakika sağda solda gezmeden tam ısınmadan asla rölantide çalışmaz...servisde zaten yüksek rölanti ayarını tavsiye etmediği için küçük cc sahapları olarak ortak sıkıntımız başlıyor yani...yani motoru 1 dakika veya 2 dakika jiglede tutup indirip basıp giderim şahsen...2004 de ybrdede öyleydi...ilk çalıştırmada ısınma hak getire...ama rölantiyi yukarı çekersen o zaman tamam sorun kalmaz...genelde en düşük ayarda kalır...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Uzun süre beklemekten rölanti memesine benzinden pislik gelmiş..... Karbüratörün altından havuzunu sök...Tam ortadaki büyük memeyi temizle...

Sorunun kalmaz.... :cat:

murat abi ve mertcan olay bence şu...(yanlış anlamayın bendede aynı şeyi yapıyor...düşük cc de hep yapar...

otomatik jiglemiz olmadığı için sabah çalıştırmalarımız çok zor geçer...bizde makina 30 dakika sağda solda gezmeden tam ısınmadan asla rölantide çalışmaz...servisde zaten yüksek rölanti ayarını tavsiye etmediği için küçük cc sahapları olarak ortak sıkıntımız başlıyor yani...yani motoru 1 dakika veya 2 dakika jiglede tutup indirip basıp giderim şahsen...2004 de ybrdede öyleydi...ilk çalıştırmada ısınma hak getire...ama rölantiyi yukarı çekersen o zaman tamam sorun kalmaz...genelde en düşük ayarda kalır...

haklısın metehan abey aynen öyle oluyor ya ozaman orta aykcak yokmu yaf cbf lerde biraz gazlasın olduğu yerde :):)

Mete arkadaş akü basıyor diyo..

Bence karbüratör hava ayarından veya uzun süre beklediği için benzin tortusu çökme yapmıştır..

Ama yinede sen daha iyi bilirsin bu Honda..Hayat onda..:cherry:

.

Kızma hemen looo...Hala akşamın etkisi ve tepkisiyleydi bu..

Uzun süre beklemekten rölanti memesine benzinden pislik gelmiş..... Karbüratörün altından havuzunu sök...Tam ortadaki büyük memeyi temizle...

Sorunun kalmaz.... :cat:

abi öyle bi yazıyonki ben bile anlamadım o işi...:pbizim makina senin elinden Ankarada geçti alper sen daha iyi bilin valla...:p

haklısın metehan abey aynen öyle oluyor ya ozaman orta aykcak yokmu yaf cbf lerde biraz gazlasın olduğu yerde :):)

öyle abi...2 tur atacak...olay bence bu...hiç gaz almama durumu olsa daha kötüydü...yine şanslı bence...servise nasıl götürcek makinayı...en az 10 dakke turlayacak bence...

Mete arkadaş akü basıyor diyo..

Bence karbüratör hava ayarından veya uzun süre beklediği için benzin tortusu çökme yapmıştır..
Ama yinede sen daha iyi bilirsin bu Honda..Hayat onda..:cherry:

.

Kızma hemen looo...Hala akşamın etkisi ve tepkisiyleydi bu..

bak teşhis doğru...hani
boğazda gıcık olur ya bazen uyandığında...ona benzer bişey...bi öksürecek atacak pisliği veya ayar verecek boğaza..:p

akşam bitti abi zabah oldu...:p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
abi öyle bi yazıyonki ben bile anlamadım o işi...:pbizim makina senin elinden Ankarada geçti alper sen daha iyi bilin valla...:p

öyle abi...2 tur atacak...olay bence bu...hiç gaz almama durumu olsa daha kötüydü...yine şanslı bence...servise nasıl götürcek makinayı...en az 10 dakke turlayacak bence...

bak teşhis doğru...hani
boğazda gıcık olur ya bazen uyandığında...ona benzer bişey...bi öksürecek atacak pisliği veya ayar verecek boğaza..:p

akşam bitti abi zabah oldu...:p

Burda da elimde var hala bir tane.... :p:p Arada kurcalıyom.... :p:p Normal şartlarda ısınmadan huzursuz çalışır ama stop etmez... Stop etmesi uzun süre beklemesinden mütevellit tıkanma.... :cat::cat:

O şekilde gaz vererek sürmeye çalışmak aşırı bir yakıt tüketmenizede neden olur haberiniz olsun.....:cat::cat:

Karbüratörün altında bir kutu gibi bişey var... Benzin havuzudur... 2 tane vidası var... Takoz dediğimiz küçük tornavidayla sökün....Ama şamandıraya dikkat edin pimi düşmesin.....

Havuzdaki benzini dikkatle incelemekte fayda var.... Su veya pislik genelde burda birikir.....:cat:

Havuzu çıkardıktan sonra karbüratörün alt tarafında hem tornavida hem de 8 anahtarla tutulan vida gibi şey memedir....Onu sökün... Güneş ışığına tutup tıkalı olup olmadığına bakın... Eğer güneşi göremiyorsanız emzirme yöntemiyle açın..... :cat::cat:

Hazır sökmüşken öteki memeyide temizleyin....:cherry: O da açıkta kalıyor zaten....:cat::cat:

Sonra bu işlemleri toplamak için tekrarlayın.... :cat::cat: Motorun çalışmasında ve çekişinde bariz değişim olduğunu göreceksiniz.... :cat::cat:

.

Alpciğim arkadaş sana emanet paşam..Buyur.:wiinkk:

Mete'nin hamili yakinidir tikkat.....Yardımcı oluna..:p

Valla benden çıktı artık reis...ben bilmem ALP bilir..ama saldir hoca bence elleme o tarafları..okurken basit ama yaparken zor o ince işler...ben korkarım genelde bulaşamam...çünkü elimde ayar yok...bi yeri sökerken mutlak kırarım veya eski yerine getiremem...

elin yatkınsa neden olmasın...

Valla sen varya mete........:cherry:

Hade neyse neşen yerinde mi sen ondan bahset...Yazılarında bir isyankarlık
var gibime geldi..Doğrumu.:bounce:

Sadir kardeşim sen mete abini dinle..Geç dediği servise..Methanın adıyla
servisliği yaşa..:cat:

Yok elimden geliyor dersen..Alp abini dinle.Kendin becermeyi dene....(metehan vari oldu bu mesaj galiba)..Niye mi...İşte eyle...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar