Motorum çalışmıyor ?!

Merhabalar ben Yuki tekken sahibiyim ve motorum 2. defa çalışmamaya başladı ilk seferinde aküden kaynaklı oldu marş motoru dönmüyor ekran gelip gidiyordu 21 model ve ikinci sahibi olduğum için fazla düşünmedim, fakat bu gün tekrardan çalışmadı ve sorun bu sefer aküde değildi çünkü eskisi gibi marş motoru sıkıntı yapmıyordu marşa bastığımda motor kendini alamıyordu 1 saniyelik gaz alıyor sonra marş yememeye devam ediyordu. Vurdurdum ve elimden geldiğince durmadan gazladım. Tekrar motoru kapattığımda biraz marş yedi ve çalıştı aklıma takılan bu model enjeksiyonlu ve enjeksiyon sesi gelmiyor. Önceden motora ne yaptıklarını bilmiyorum. Benzin çekme sesi geliyor fakat diğer motorlar gibi emisyon sesi gelmiyordu birde bunlar olmadan önce motoru yıkadım acaba ordan mı oldu bilemiyorum size sorum bu emisyon/enjeksiyon ile alakalı olabilir mi, yoksa yıkadığım gün buji b yerlere su kaçırmış olabilir miyim?

buji buji kablosunu kontrol et yada ettir. Basınçlı su sorun olabiliyor yakından sıkıldı ise. Mar alıyyor ama ateşlemede sorun var gibi duruyor. Buji ve türevleri iyise dispiratör olabilir

Motosikleti
Ns200 15"
Kimi motosikletlerde yan ayaklık müşürü enjeksiyonun çalışmasını keser belki probleminiz yan ayaklık müşürüde olabilir. Bir diğer konu ise ateşleme, eğer ateşleme tesisatı su aldıysa ve kaçak varsa çalışmıyor olabilir (kuruyunca çalışması gerekir).

buji buji kablosunu kontrol et yada ettir. Basınçlı su sorun olabiliyor yakından sıkıldı ise. Mar alıyyor ama ateşlemede sorun var gibi duruyor. Buji ve türevleri iyise dispiratör olabilir
Kimi motosikletlerde yan ayaklık müşürü enjeksiyonun çalışmasını keser belki probleminiz yan ayaklık müşürüde olabilir. Bir diğer konu ise ateşleme, eğer ateşleme tesisatı su aldıysa ve kaçak varsa çalışmıyor olabilir (kuruyunca çalışması gerekir).
Şu anda motor çalışmakta rölenti ile biraz oynadım çünkü önceden de oynamıştım e ayarı kaçmış biraz şuan bizar marş yiyor fakat çalışıyor eski sahibi biraz işlem yapmış kabloya ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Motor çalışırken arada açık hava filtremden piston havayı geri atıyor motor yelleniyormuş gibi bir ses çıkıyor sizce bu neden kaynaklanır acaba motor pistona su kaçırıp buharlaştıktan sonra mı yapıyor böyle?

subap ayarın varmı bu dediğin şey subaplık bir şey. Hava geri geliyor dediğin şey blok hava/yakıt karışımını sıkıştırmaya geçtiğinde subap kendini kapatmıyorsa (emme subabı) oradan atabilir çok tehlikeli yolda giderken yangın çıkabilir. bu dediğin şey gerçekten öyle ise subap al ayar yaptır değiştir.

Motosikleti
Ns200 15"
Şu anda motor çalışmakta rölenti ile biraz oynadım çünkü önceden de oynamıştım e ayarı kaçmış biraz şuan bizar marş yiyor fakat çalışıyor eski sahibi biraz işlem yapmış kabloya ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Motor çalışırken arada açık hava filtremden piston havayı geri atıyor motor yelleniyormuş gibi bir ses çıkıyor sizce bu neden kaynaklanır acaba motor pistona su kaçırıp buharlaştıktan sonra mı yapıyor böyle?
Subap ayarlarını kontrol etmenizde fayda olur, eğer aşırı sıkıysa geç çalışma ve boğulmalar yaşanabilir. Enjeksiyonlu bir motosiklete sahip olduğunuz için gaz kelebeğindeki sensörlerinde kontrolleri faydalı olur.

Hocam değerli bilgileriniz için teşekkür ederim ama sorun bunlarla alakalı değilmiş yakıt pompam bozulmuş. Zaten uzun zamandır zort diye bir ses çıkıyor ve ben enjeksiyon sesinin ne olduğunu bilseydim yapmaya daha önceden başlardım. Şuan motoru dağıtıp baktığımda yakıt pompası düzgün çalışmıyor acaba bunu yaptırabilir miyim? Yaptıramazsam eğer nereden bulabilirim önerisi olan var mı?

https://www.efixmotor.com/shop/fai/injector-needle-125-150cc/ bu site dışında bulamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar