Numarayı aradığımda ulaşılamıyor diyor arkadaşlarımdan da aradım onlarda da öyle dedi siz nasıl ulaştınız WhatsAppdan mı?
İlk aramam da çaldı ve açtılar. Neden ulaşamıyorsun hiç bir fikrim yok. Ben iki sefer konuştum çünkü. Ve rica ederim. Konunun senle de alakası yok. Tavrım tepkim sana değil. Senin adına üzüldüm. Gün içinde iki üyeliklerini de tekrar ara. Ulaşırsın. Ulaşırsan da yardımcı olurlar. En azından benimle bu şekilde konuştular. Parça da sana ait ise, alındığı kişi veya yer üzerinden gerekenleri yapmaya devam edersin. Kolay gelsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:46 ----------
Forumda ki son gecem olduğu için, bir kaç cümle kurup öyle üyeliğimi sonlandırayım. İlk olarak inanılmaz cahil olduğunuzu düşünüyorum. Bunu neden düşünüyorum.?. Çünkü gerçekten Türkiye den bir haber, sanayi kültüründen uzak diyarlar da yaşıyorsunuz. Yukarı da " Faturasız Almayın " " Servise Yaptırın " gibi cümleler var. Bakın ikinci el yedek parça sektöründe ki faturalanma, sadece temsili bir olaydan ibarettir. Ürünün ilk olarak nereden çıktığı bu sektörde %90 oranında her zaman muamma. Bu sadece motosiklet ile alakalı değil, konu otomobil olunca da keza durum bu şekildedir. Aynı zaman çok güvenli gözüken tamirci veya servislerin bir çoğu, takılacak parça eğer çıkma ise, zaten sizin sözde " çalıntı " diye baktığınız kişi veya kişilerden bu ürünü temin eder, sistem bu şekilde işler. Yani dolaylı yoldan eğer sıfır parça almıyorsan istesen de istemesen de sende " hırsızlık " olayına destek vermiş oluyorsun. Çok nadir olarak İstanbul da iyi usta ve servisler vardır. Bunun dışında iş sanayi de hem motosiklet hemde otomobil olarak bu şekilde yürür. Size ulaşan fatura son faturadır. Çoğu yerde de bu bile olmaz. Bunun üstünde de genel olarak durulmaz, umursanmaz. Olur da parçadan memnun olmazsan veya bu tarz bir konu doğarsa " çalıntı/parça benim " o zaman işlerin rengi sadece bu noktaya gelir. Bu noktaya geldiği zaman da doğru olan araştırmak ve iletişim kurmaktır. Kurulan iletişime göre süreç işlemeye başlar ve devamın da son bulur.
İnsani niyetler doğrultusun da bir arkadaşın motosikleti çalınmış ve parçalanmış, firma da belli ve ulaşılamamış. Bende ulaşım, konuştuklarımı size ilettim. Konuşabildiğim için bende haliyle güven uyandırdı. Ben ne firma sahibini tanırım, ne çalınan motosikletin sahibini. Burada ki tek amaç yardımcı olmak. Düzgünce yazdım. Konu sahibi arasın, gitsin. Motosiklet veya parça ona ait ise, alınan kaynak bulunsun. Sonuca göre de gereken yasal gerekçeler uygulansın. Benim yazdığım bu. Firma sahibine de motosiklet sahibine de tavrım ve tutumum aynı. Ama sektöre hakim bilinçli bir insan olarak " bu çaldı " " bunlar suçudur " ve benzeri cümleler tabi ki diyemem. Tutup " bunlar çalmadı " da demedim. Tek kurduğum cümle " firma sahibi ile olan telefon görüşmem sonrasın da konuşmadan tatmin olduğum ". Bunu neden diyorum? Çünkü adam " ben ihaleden alıyorum " " ben çıkma parça alıyorum " " ben hasarlı araç alıyorum " zaten diyor. Bunları alan bir kişide bir firma da çalıntı mal olma olasılığı ile olmama olasılığı arasında zerre fark yoktur. Bazıları bilerek alır, bazıları almaz. Burası da beni ilgilendiren bir kısım değil. " Gelin bakın, sizin ise yardımcı olalım " gayet makul bir yaklaşım benim açımdan. Çünkü art niyetli olsa uzun uzun, derdini anlatmaya çalışmaz, gelin bakın demez, hatta küfür eder, bağırır ve benzeri şeyler. O yüzden iyi bir tutum karşısında gelip de foruma kötü şeyler yazmam benim insaniyetime ve karakterime yakışacak davranışlar değildir. Kötü şeyleri kime yazabilirim? Bu forumda ki hiç bir halt bilmeyen ama parmakları olduğu için foruma yazı yazabilen insanlara. Lakin onu da bu sefer yapmamayı tercih edeceğim. Zira yıllarca yaptım, kimse zerre değişmiyor.
Kaan Abi, tavrım veya sözlerim geneldir. Üstüne almanı veya bana darılmanı istemem. Ama sende demişsin ki " ben ihaleden aldım diyen... " ve evet abi. Resmi olarak aldığı yer belli bir kaynak ise ve o nun çaldığı yönünde bir kanıt yok ise söz konusu kişi de firma da suçsuzdur. Suçsuzdur ama inanıp inanmamak tamamen sizin elinizde. Bu sektörü ela alırsak, biraz da işin içine bilinç katarsak, zaten en günahsızı'nın günahkar olduğunu biliriz. Ben bunu bilerek " motosiklet sahibi " görüşme yapsın dedim. Parça benim değil, ben o diyemem. O diyeni tanımam, güvenemem. Firma sahibi benimle düzgün iletişim kurdu, yardımcı olmak istedi haliyle de bu tavır bende olumlu bir izlenim yarattı. Netice de belli ki benim de amacım yardımcı olmak değil mi? Yukarı da kurulan " firma sahibini destekleme " algısına güzel iki cümle kurmak istiyorum ama... ama son gidiş küfürsüz olsun.
Forum da aktif maksimum yüz üyelik var. Bu yüz üyeden yaklaşık otuz tanesi konulara dahil oluyor. Ve bu aktif yüz üyelikten sadece bir kaç tanesi motosiklet kullanıyor, geri kalanı sadece bilinç dışı dırdır. Ben artık vazgeçtim. Forumu kendi cehaletine terk ediyor, buralardan gidiyorum. Sağlıcakla kalın.
Motosiklet.Net defteri 16. yılın sonun da benim için kapanmıştır. İyi insanlar iyi ki var. Keza kötü insanlar da. Ama keşke iyi ve kötü kavramının yanına CAHİL eklenmeseymiş.