Motorum Çalındı-Bulundu

Arkadaşlar merhaba geçen gün motorum çalındı dün bulundu fakat plakası yok. Yaklaşık 1000 lirada masrafı var. Çalanlarda bulundu şikayetçi olduk. Şimdi motoru satmak istiyorum plakaları yok bu halde satabilirmiyim tekrar plaka çıkarmak gerekir mi? Ruhsatı sigortası vs herşeyi tamam. Birde zararımız ne olacak çalan kişiler ödemezse nasıl karşılanıcak?

Dostum geçmiş olsun.

Çalanlar yakalandı normalde olması gereken mahkemenin sana doğan bütün masrafları tazminatıyla birlikte hırsızlara ödetmesi ve onlara ceza vermesidir. Ama burası Türkiye hırsız belirli bir zümreyem mensup olan kişilere dadanmadığı sürece böyle bir olay yok (onlara dadanırlarsada genelde pek mahkemeye kalmıyor iş :) )

İş böyle olunca motorunun bulunduğuna sevinmen gerekiyor sadece zaten iki gün sonra o hırsızlar dışarı çıkacak ve sana şikayetini geri alman için baskı kuracaklar aslında kurmayadabilirler pekte mahkemeyi iplemiyorlar.

Bak amcamın evine giren hırsızı amcam yakaladı tabi yakalarkende iki tane patlatmış. mahkemede hırsızın dediği şu hakim bey ben onun malına kastettim o benim canıma kastetti şikayetçiyim. sonuçmu o dönemin parasıyla amcam evine giren hırsıza 500 küsür lira tazminat ödedi.

uzun lafın kısası buyur

Zay%C4%B1flamak-%C4%B0%C3%A7in-S%C4%B1cak-Su-Mu-So%C4%9Fuk-Su-Mu.jpg

Arkadaşlar merhaba geçen gün motorum çalındı dün bulundu fakat plakası yok. Yaklaşık 1000 lirada masrafı var. Çalanlarda bulundu şikayetçi olduk. Şimdi motoru satmak istiyorum plakaları yok bu halde satabilirmiyim tekrar plaka çıkarmak gerekir mi? Ruhsatı sigortası vs herşeyi tamam. Birde zararımız ne olacak çalan kişiler ödemezse nasıl karşılanıcak?

ugrasmaya zamanınız varsa sız yapın oyle satın motorun marka model nedır bılmıyorum ama daha fazla zarar edıp magdur olmayın

plakası yok derken, sıfır motor aldınız henüz plaka çıkaramadan mı çalındı?
yoksa var olan plakayı mı söküp attılar?
var olan plakayı çıkartmak 15-20 lira

Dostum geçmiş olsun.

Çalanlar yakalandı normalde olması gereken mahkemenin sana doğan bütün masrafları tazminatıyla birlikte hırsızlara ödetmesi ve onlara ceza vermesidir. Ama burası Türkiye hırsız belirli bir zümreyem mensup olan kişilere dadanmadığı sürece böyle bir olay yok (onlara dadanırlarsada genelde pek mahkemeye kalmıyor iş :) )

İş böyle olunca motorunun bulunduğuna sevinmen gerekiyor sadece zaten iki gün sonra o hırsızlar dışarı çıkacak ve sana şikayetini geri alman için baskı kuracaklar aslında kurmayadabilirler pekte mahkemeyi iplemiyorlar.

Bak amcamın evine giren hırsızı amcam yakaladı tabi yakalarkende iki tane patlatmış. mahkemede hırsızın dediği şu hakim bey ben onun malına kastettim o benim canıma kastetti şikayetçiyim. sonuçmu o dönemin parasıyla amcam evine giren hırsıza 500 küsür lira tazminat ödedi.

uzun lafın kısası buyur

http://www.sifali.org/wp-content/uploads/2013/01/Zayıflamak-İçin-Sıcak-Su-Mu-Soğuk-Su-Mu.jpg

Hocam başıma böyle bir olay gelse ömrüm boyu nefretimi içimden atamam. İnsanda yaşama sevinci kalmaz. İnsanın vatanına bakışı değişir ne biçim bir olay bu? Farkındayım aslında gerçeğimiz bu. Sadece başımıza gelmediği için umursamaz davranıyoruz...

Cevaplarınız için tşkler plakası vardı çalan kişiler söküp atmışlar. Şöyle bişey var aynı plakayı çıkartmak ucuz ama çalıntı ihbarı verip bulunduktan sonra plakayı değiştirmek gerekiyormuş. Ben nasılsa satıcam tekrar plakayla uğraşmak istemiyorum bu halde satabilirmiyim ruhsatı sigortası vizesi herşeyi tamam sadece plakaları söküp atmışlar.

Super Moderator
Trafikten plaka çıkartacaksınız.
Alacak kişi bu şekilde kabul etmez. Edeni bulursan satmaya engel değil, ilaveten hk. çalıntı kararını kaldırman gerek. unutma.

Hırsızların pek dadanıcağınıda sanmıyorum ben zaten infaz koruma memuruyum itin kopuğun arasındayız bütün gün çalanlar zaten gencecik çocuklar 19-20 yaşlarındalar benim için bi sıkıntı olmaz. Peki sigortadan talep etme durumum varmı bi arkadaş öyle söyledi tutanaklarla birlikte sigortacınızdan alabilirsiniz dedide bana pek inandırıcı gelmedi. Birde şu var jandarmaya gitmiştik ifade vs bana hiçbir evrak verilmedi çalınıp bulunduğuna dair hiç bir evrak vermediler bana :D

sdt

Öncelikle geçmiş olsun ve gözün aydın kardeşim.
Plaka mevzusunda geçen başımıza gelen bir olaydan zayi olan plakanın aynısını alamıyorsun dediler.
İkiz plaka olmaması için farklı bir plaka çıkarman gerekiyor.
Plaka için tahmini 150,00 TL gibi bir masraf çıkacaktır.
Çünkü ruhsatta değişecek.
Umarım tekrar başına böyle bir şey gelmez. Allah beterinden korusun.

Sağolun arkadaşlar umarım başınıza gelmez diyeceğim ama bu ülkede maalesef bu zor. Yasalar belli kendi çalıştığım yerden görüyorum. Milletin malına canına gasp edenler 2 gün paşalar gibi cezaevinde tatil yapıp çıkıyorlar ve kaldıkları yerden devam ediyorlar. Yasalar cezalar caydırıcı değil giderekte caydırıcı olmaktan ziyade özendirici hale gidiyor. Denetimliyi 2 yıla açık cezaevine çıkma kuralını 5 seneye çıkardılar. Allah sonumuzu hayır etsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar